SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling

Vecka 15 Akademinytt Ängelholms FF
2017-04-09 12:03
Ängelholms FFs akademi inbjuder till akademibesök
U15 åker på Future Cup i påskhelgen
Veckans akademifundering - Vad är talang?
U19 borta mot Elfsborg
U17 förlorade borta mot Laholm
U14 segrade och höll nollan borta mot Lödde 2-0 (0-0)
Akademimatcher kommande vecka

Ängelholms FFs akademi inbjuder till akademibesök

 

Ängelholms FF vill hjälpa till att utveckla fotbollen i närområdet genom att ge inspiration och fortbildning till tränare och spelare.

Vi erbjuder dig som tränare att besöka en träning i Ängelholms FFs akademi (U14-U19). Du får ta del av träningen via en genomgång av densamma, observera träningen samt ställa frågor till vår ledarstab efter träningen samt få information om hur vi jobbar med vår fotbollsutbildning. Du får dessutom, om du vill, ta med dig en eller två spelare som du tycker behöver en belöning eller utmaning i sin karriär för att ta nästa steg. Dessa spelare får delta i träningen och få möta en professionell träningsmiljö.

Allt detta får du/spelarna GRATIS

Våra akademilag tränar måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar 17.00 eller 18.30 beroende på vilket lag du vill besöka. Ta kontakt med akademichef Markus Tilly vid intresse: 0767693563, markustilly@hotmail.com

Välkomna!

 

U15 åker på Future Cup i påskhelgen

 

U15 åker till Göteborg på fredag för att delta i Future Cup under 3 dagar.

 

En turnering med bra lag från hela Sverige samt en hel del danska lag. Den ligger också bra i tiden då den är precis innan seriestart. En perfekt försäsongsturnering med andra ord.

 

Gruppspel väntar för ÄFF där vi har lottats mot följande lag: Karlslund, Torslanda och Herfölge från Danmark.

 

Alla lag i turneringen är garanterade slutspel. 1orna spelar A slutspel, 2orna B, 3orna C, 4orna D.

Kom gärna och stötta oss under påsklovshelgen i Göteborg 15/4-17/4.

Spelschema:

15/4

ÄFF-Karlslund 10:50,

ÄFF- Herfölge 17:50

16/4

ÄFF- Torslanda 12:00

17/4

Slutspel

 

Spelplats under gruppspelet är Guldhedsplan.

 

Veckans akademifundering - Vad är talang?

 

Vad är talang? Finns begreppet talang? Finns det medfödda egenskaper som gör att du har ett försprång i jakten på att bli en duktig fotbollsspelare eller blir du en professionell fotbollsspelare ”bara” du tränar dina 10000 timmar?

 

Den vanligaste misstolkningen av talang är att förväxla tidig fysisk/biologisk mognad med välutvecklade fotbollsegenskaper. Är spelaren bra på grund av sina fotbollsegenskaper, C-communication (informationsinhämtning och samarbete med lagkamrater) D-desicion – att ta beslut utifrån den informationen och kommunikationen man processar samt E-execution – det tekniska utförandet av ett beslut eller har spelaren framgång pga sin tidiga fysiska/biologiska mognad? Många spelare har passerat revy genom åren som varit otroligt ”duktiga” tidigt eller rättare sagt otroligt tidigt utvecklade. De får framgång ”gratis” och inte pga sina utvecklade C/D/E egenskaper utan pga av att de är snabbare och starkare än sina motståndare. Risken med detta är att spelaren inte utvecklar sina C/D/E-egenskaper utan endast blir påhejad av tränaren och övrig omgivning att utföra det spelaren är bra på utan att bredda sitt register. När så väl de andra växer ikapp så har spelaren inte fler verktyg i sin låda och framgången ebbar ut.

 

Tidig framgång innebär också en risk då spelaren inte direkt har behövt jobba för framgången, den kommer ”automatiskt” ofta pga tidig fysisk/biologisk mognad. Vad händer den dagen då spelaren möter motgång, för det kommer alla att göra. Min erfarenhet är att denna kategori spelare dels har svårt att ta denna motgång, då det inte vet hur man hanterar sådana, dels har svårt att träna ikapp då de tappat många år av möjlig utveckling på att ”bara” springa eller tackla dvs utnyttja sin fysiska överlägsenhet.

 

Oavsett om tidig framgång berott på tidig fysisk/biologisk mognad så är min erfarenhet att väldigt få spelare som är bra riktigt tidigt når hela vägen, de är inte vana vid att behöva jobba för sin framgång. Spelare som är nummer 3-6 i rangordningen är vana vid att behöva jobba hårt på träning för att vara bäst och kanske ibland hamnar på bänken, vilket ger spelaren redskap för att hantera liknande situationer i framtiden.

 

Vad är då talang? Visst du kan ha vissa fördelar genuppsättningsmässigt genom snabbare muskelfibrer etc men den allra största tillgången är viljan att förbereda dig för att vinna, det kommer inte ut något annan på andra sidan än du stoppar in. Förbereder du dig för att vinna, dvs du äter optimalt, du sover minst 9h, vilket forskning visar är det minsta för elitidrottare, du kör din styrketräning, du joggar ner, du tränar rörlighet, du är mentalt förbered och kommer i tid till träningen så kommer resultaten också att komma i form utav utveckling och bättre prestation. Fokus på rätt beteende och processer. Det är lätt att skylla på väder och vind, medspelare, motspelare, domare, tränare utrustning etc, de framgångsrika analyserar och vågar hitta lösningar i sin egen prestation och rättar till och jobbar vidare, låter sig ej nedslås av en motgång och skyller inte heller på något av ovanstående.

 

Att utforska sin fulla potential är talang för mig – även om du inte klarar av att nå elitfotbollen eller vilket resultatmål du nu än hade så har du ändå lyckats att komma så långt du kunde med dina förutsättningar. Ge dig själv chansen att se hur bra du kan bli genom att förbereda dig för att vinna, att utforska din fulla potential, att ha rätt beteende och utföra rätt processer – då är du en vinnare!

 

Detta vill vi lära våra spelare i ÄFF:s akademi!

 

U19 borta mot Elfsborg

 

Den lilla klubben från landsorten med 40000 invånare åkte stor buss för första gången på många år till en bortamatch dessutom med nya väskor. Vi kom till Borås med 100000 i befolkning och till en klubb IF Elfsborg som omsätter över 100 miljoner kronor nästan 10ggr så mycket som ÄFF. Vi kommer till spel på Borås Arena med kapacitet för 18500 och möter ett IF Elfsborg U19 med 6 landslagsspelare på planen, 4 i 99e-landslaget och två 00:or. Vi ställer ett lag på benen med EN! spelare med rutin från fjolårets bortamatch, Rasmus Strandberg.

 

MEN när en fotbollsmatch startar så har favoriten bara 51% chans att vinna matchen, den stora bollsporten där det sker flest skrällar. Tyvärr så hade vi för mycket tankar på ovanstående fakta med oss ut på planen i första halvlek och visade för stor respekt inför motståndet. Elfsborg skapade 4-5 heta lägen, men antingen stod för dagen skicklige Robin Streifert i vägen eller så smet avsluten utanför. ÄFF mäktade endast med ett avslut från Axel Olsson tätt utanför samt en del hörnor och kantfrisparkar. IFE tog ledningen efter hörna då ÄFF först nickade bort bollen men glömde sedan att sortera in spelare då ett nytt inlägg kom in och en fristående gul spelare kunde göra ledningsmålet för Boråsarna. 2-0 kom på straff efter att Robin, enligt domaren, gjort ner en Elfsborgsspelare i kanten av straffområdet.

 

I paus försökte vi prata ihop oss om att visa mindre respekt och täta till en del försvarsluckor samt vad vi skulle göra offensivt för att kunna skapa fler målchanser.

Andra halvlek blev också bättre, IFE skapade något fritt läge men då i slutskedet när vi satsade det mesta framåt och öppnade oss för kontringar. ÄFF kom dock aldrig närmare än ett missat friläge genom ett avslut tätt utanför av Andreas Hermansson framspelad av Axel Olsson. Vi vann fler dueller, hade fler offensiva försök och tätade till försvarsspelet bättre i andra halvlek. Med tanke på förutsättningarna i inledningen av detta referat så skall vi vara stolta över vår prestation, vi har poängchans i 90 minuter.

 

Robin Streifert

Anton Hallbäck, Emil Rydström, Filip Sjöberg, Paolo Angelo (75)

Rarmus Strandberg – Axel Olsson, Alexander Schönbeck

Richard Castro (60), Andreas Hermansson, Camilo Alas (80)

 

Olle Heideman (60), Daniel Kivisaar (75), Nasir Yusuf (10)

 

U17 förlorade borta mot Laholm

 

Slutresultat 6-1

Målskytt Oscar.

 

Matchen började i Laholms favör, de tar tag i spelet och vi får försvara oss.

Efter 10 min spelade förändras matchbilden och det blir helt tvärtom. Vi har verkligen börjat ta tag i spelet och har planering och tanke i det mesta.

0-1 kommer helt välförtjänt av Oscar efter 12 passningar och med det 2 spelvändningar! Skolboken!

 

Vi trycker på efter målet och är riktigt heta, vi hade kunnat göra ett par mål till men skärpan sista 3:e del saknas.

 

Halvtid säger vi att vi skall fortsätta, vi slog ca 214 pass i första halvlek. Och vi skall nu öka denna statistik.

 

Det blev inte så, vi börjar bli omständliga och icke tålmodiga. En dålig kombination som fotbollsspelare.

Vi viker tyvärr ned oss och passningsstatistiken för 2:a halvlek är 140 bollar....

Dvs nästan 30% färre passningar än 1:a halvlek.

 

Då blir det svårt att vinna matcher!

 

Vi tar med 1 halvlek och glömmer 2:a!

 

//Daniel

 

U14 segrade och höll nollan borta mot Lödde 2-0 (0-0)

 

Sista träningsmatchen innan serien stor igång var borta mot Lödde med tidig matchstart 10.30 på lördagsförmiddagen. Det var ett något decimerat och tunt ÄFF som kom med 13 spelare till matchen efter påsklovsresor och lite sjukdomar i truppen.

 

Första halvlek speglades av att ÄFF hade stort bollinnehav utan att för den sakens skull hota med några vassa målchanser. Det var några halvchanser med två skott utifrån eller en hörna. Det individuella försvarsspelet fortsatte att fungera fint efter stort fokus på det de senaste två veckorna på träningarna. De gångerna Lödde hotade ÄFF var genom nonchalans i uppspelet efter dålig kommunikation och passningar.

 

I halvtid log fokus på att berömma det defensiva spelet men också att vi måste hota mer på sista tredjedelen av planen med allt vårt bollinnehav. Vi enades om att hålla högt bolltempo och att fortsätta vårt bollinnehav. Det tog till den 53 matchminuten innan det gav resultat i form av mål. Oskar S löpte smart mellan Löddes mittbackar och blev serverade en fin djupleds som han säkert placerar in bredvid Löddes målvakt. Då gick luften ut Lödde som kämpat väl hela matchen. Två minuter senare gör ÄFF en fin omställning från egen planhalva där Andi fullföljer en lång löpning och springer ifrån Löddes försvar och gör 0-2 som matchen också slutar.

 

ÄFF lottades i veckan att få möta Hässleholms IF i Åttondelsfinal i DM. Samma motståndare som är första matchen i serien nästa vecka. Matchen spelas preliminärt hemma på Ängelholms IP ons 26/4 19.00.

 

 

 Akademimatcher kommande vecka

 

U19 möter Halmstad 15/4 14.00 hemma    U19 Allsvenskan Södra

 

U17 möter Karlskrona 17/4 borta 15.00  U17 Pojkallsvenskan div.1 Södra

 

U16 möter Torns IF 16/4 hemma 15.30   U16 Skåneserien A

 

U15 se artikel                                    Future Cup

 

U14 möter Hässleholms IF 12/4 hemma 19.00 P14 Kompisligan "Skåneserie" Norra, vår

 

Akademichef Markus Tilly


Nyhetsarkiv
Stand Up på HUS 572024-04-05 10:05
Premiärvecka!2024-03-26 08:35
Kansliet stängt!2024-03-14 08:46
Se hit!2024-03-11 08:58
Kallelse till Årsmöte2024-02-27 09:11
Stödmedlem2024-02-26 09:35
2024-02-14 11:20
2024-02-06 08:47
2024-01-26 09:15
Julhälsning!2023-12-22 12:00
Niklas klar för 20242023-12-07 07:50
2023-11-30 07:29
2023-11-28 07:59
Julklappstips!2023-11-27 11:29
Kvalspurt !!!2023-11-21 16:44
Tusen tack!2023-11-18 06:01
Bli Kvalsupporter2023-11-13 14:30
2023-11-01 08:01
ÄFF-vänner2023-10-26 07:49
Run of Hope2023-09-01 09:33
Sisters cup blev succé2023-07-05 07:18
Sisters cup2023-06-28 11:20
Midsommar2023-06-22 08:13
2023-06-15 10:29
Hej på er!2023-05-25 10:49
#digule💛💛💛2023-05-17 16:48
2023-05-08 08:41
2023-04-01 16:46
Årskort 2023!2023-03-23 11:10
Truppen 20232023-03-23 07:40
Kansliet stängt idag!2023-03-21 07:29
2023-03-09 09:41
Herrlag 20242023-02-12 13:31
2022-12-27 10:10
Medlemsinfo augusti 20222022-08-05 08:29
P16/06 FUTURE TEAM2022-04-22 11:02
ÄFF Fotbollscamp 20222022-04-20 09:41
Knattepremiär!!2022-04-16 09:39
Medlemsinfo2022-04-11 11:13
Kvarglömda kläder2022-04-11 08:37
Matchorganisation 20222022-03-28 10:00
Vi söker en fotograf!2022-03-24 09:49
Årskort 20222022-03-23 10:01
Biljettpriser 20222022-03-16 11:23
TACK TILL ALLA!2022-03-01 10:52
Medlemsinfo2022-02-10 07:12
1-1 mot Eskilsminne2022-02-07 09:03
2022-01-20 08:48
MEDLEMSINFO #82021-12-20 08:01
ÄFF tackar Markus Tilly2021-12-12 08:00
2021-11-25 09:14
Ny organisation2021-11-16 11:34
Tjejakademin2021-11-10 09:17
Varning !!2021-10-28 09:55
Medlemsinfo2021-10-13 06:48
Medlemsinfo #6 21092021-09-20 11:41
MEDLEMSINFO2021-07-28 09:58
Tack för igår!2021-07-08 09:57
Match ikväll2021-07-07 10:33
Glad Midsommar!2021-06-25 11:48
DAM SERIEPREMIÄR IDAG2021-06-22 07:08
MEDLEMSINFO2021-06-03 11:03
MEDLEMSINFO!2021-05-25 10:07
MEDLEMSINFO2021-05-04 09:17
2021-05-03 15:22
Knattepremiär 2021-04-19 07:39
Nya lock från EcoRetur2021-04-14 11:11
2021-01-23 16:26
Uppflyttad talang2021-01-14 11:33
Maja återvänder.2021-01-13 11:42
Gilla lokal handel!2020-12-08 12:56
P19 i Allsvenskan 20212020-12-04 15:27
Inställd kvalmatch2020-10-28 17:35
Höstlägret inställt!2020-10-27 16:04
2020-10-03 17:49
KANELBULLENS DAG!2020-09-25 10:52
Vinst mot FC Rosengård2020-09-22 16:02
Vinst mot IFK Malmö2020-08-24 15:32
Vinst mot Prespa Birlik2020-08-17 11:31
Vinst i sommarhetta!2020-08-11 15:50
ÄFF damlag2020-08-10 09:57
2020-08-10 09:32
En konstig säsong2020-07-04 14:48
Glad midsommar!2020-06-18 08:56
Corona2020-04-25 07:04
Korttidspermittering2020-04-07 15:32
Ingrid, i evigt minne2020-04-04 10:40
Lunds BK vs. ÄFF 0-12020-03-02 10:24
ÄFF vs BoIS 0-12020-02-17 08:49
2020-02-11 07:28
ÄFF Herrlag 2020 2020-01-28 12:02
Akademin 20202020-01-21 07:31
Julhälsning!2019-12-20 07:42
2019-12-18 08:54
3:e advent=3 stjärnor2019-12-15 15:16
Ny klubbchef tillsatt.2019-12-12 11:59
2019-11-26 09:44
2019-10-19 10:02
Sommarproffsläger 20192019-08-14 11:14
Kalle är på semester2019-08-10 09:14
Glad midsommar!2019-06-20 10:34
Adidaskollektionen2019-05-21 08:07
Volkswagen gör comeback2019-05-11 13:30
Min Fotboll2019-05-10 15:05
Helgens matcher2019-05-03 12:57
Påskhelg2019-04-19 11:30
Lagfotografering2019-03-28 20:05
Fotbollsskolan 20192019-03-13 07:38
Årsmötet den 6/32019-03-07 18:30
Certifiering 20182019-03-05 14:58
Namnbyte2019-03-04 13:57
Vecka 82019-02-18 08:00
Vecka 72019-02-11 08:00
Spelordningen är klar2019-01-09 19:07
Adidas kollektionen 20192019-01-08 09:56
Vecka 22019-01-07 15:17
Tre spelare lämnar ÄFF2019-01-03 15:09
Vecka 492018-12-03 12:29
Adidas kollektionen2018-12-03 08:11
Säsongen 2018 är slut2018-12-02 19:28
Vecka 482018-11-26 13:08
Anslut till Gräsroten2018-11-19 11:28
Omgång 2 i Ligacupen2018-11-19 10:20
Omgång 1 i Ligacupen2018-11-12 13:05
Vecka 462018-11-12 10:56
Ligacuperna drar igång2018-11-07 13:45
Sista herrmatchen2018-11-06 14:16
Vecka 452018-11-05 13:01
Träningsvecka 442018-10-29 11:53
Grattis HIF!2018-10-27 18:04
Akademiorganisation 20192018-10-25 10:37
Skånederby på söndag2018-10-23 15:22
Lovfotboll2018-10-22 15:29
Vecka 432018-10-22 12:45
Vecka 422018-10-15 08:24
Skånederby på måndag2018-10-12 16:24
Vecka 412018-10-08 09:00
Vecka 40:2018-10-01 09:00
Fotboll på lovet!2018-09-24 12:21
Vecka 392018-09-24 11:56
Välkommen Jeton! 2018-09-18 15:37
Vecka 382018-09-17 10:55
Vecka 372018-09-10 12:30
Vecka 362018-09-03 12:53
Matchdag2018-09-02 14:06
Vecka 352018-08-27 11:43
Dagens dammatch flyttas2018-08-26 11:08
Vecka 342018-08-20 14:01
Vecka 332018-08-13 14:19
Sommarproffsläger 20182018-08-09 14:25
2018-08-08 15:24
Succé i Eskilscupen2018-08-06 15:44
Vecka 322018-08-06 15:05
Vecka 312018-07-30 12:55
Höstnyheter i akademin2018-07-19 16:19
Nytt gräs läggs på IP2018-07-16 17:01
ÄFF i Gothia Cup2018-07-13 16:55
Vecka 262018-06-25 13:03
Vecka 252018-06-18 13:29
Vecka 242018-06-11 11:47
Träningsvecka 232018-06-04 10:28
Dagens nätverksträff2018-06-01 15:55
Vecka 22:2018-05-28 16:07
Vecka 212018-05-21 12:12
Träningsvecka 202018-05-14 12:37
Träningsvecka 162018-04-16 18:33
Vecka 15:2018-04-09 13:22
Träningsvecka 142018-04-02 12:08
Vecka 132018-03-26 13:21
Vecka 122018-03-19 13:07
Vecka 112018-03-12 12:30
Vecka 102018-03-05 14:15
2018-03-03 09:54
Årsmöte den 6/32018-02-13 18:39
Välkommen Edis Agelius!2018-01-26 15:20
IP stängt2017-09-13 14:58
2017-09-04 10:32
Grattis "Basse"!2017-08-31 19:37
Akademinytt vecka 112017-03-12 18:12
Akademinytt vecka 102017-03-05 21:31
Allsvensk skalp för u142017-03-03 20:22
4e raka för U192017-02-25 17:50
Akademinytt vecka 82017-02-19 17:21
 
Huvudpartners
Partners