SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling
F13 ( födda 2008)

Välkommen till F13:s lagsida!
Sveriges Damlandslag i fotboll...

Välkommen att spela fotboll med oss!


Vår F13-trupp (födda 2008) består av ca 30 fotbollssugna tjejer i 12-13-års åldern - och Du är mycket välkommen att prova på! 


Vi är i dagsläget sex tränare och en kioskansvarig som hjälps åt att ta hand om tjejerna, och fler är välkomna att hjälpa till om man är sugen på det. Fotbollskunskaper är inget måste och grunden är att vi skall ha kul!

 

- Är du 12-13 år och sugen att prova på fotboll, så är det bara att komma på en träning så hjälper vi dig igång. 

Benskydd & vattenflaska är det enda du måste ha med dig. (fotbollsskor är bra - men inget krav)


- Ring/maila mig Fredrik Hörtewall, 070-989 49 44 / fredrik@hortewall.se, om det finns frågor - i annat fall är det bara att komma på en träning och testa!


- Är du sugen på att prova fotboll, tveka inte utan kom och träna med oss!


/Tränarna


Frågor? - hör av dig till mig!

Fredrik Hörtewall
Tränare F12, ÄFF
070-989 49 44
fredrik@hortewall.se

F12: Serien avslutad!
2020-10-11 13:37
Idag avslutades höstens Blåa & Gula serie!

Gula laget tog idag emot Lödde IF hemma och ställde till med en magisk match. I våras spelade vi en jämn nagelbitare mot Lödde som slutade oavgjort. Idag började det också väldigt jämnt... 
Det var två lag som höll i bollen, passade och spelade sig fram. Efter första perioden stod det 0-0, men vi hade grepp om matchen och det bättre spelet. I andra perioden började det lossna efterhand som Lödde blev trötta av att jaga bollen. Och i 3:e kom genomklappningen. 
Totalt 5-0 till oss. (Elin 2, Mira & Nellie + självmål)

Många magiska stunder idag: väggpassningar, framspelningar, målchanser - publik o coacher stod med tårar i ögonen! 
- " F** va bra vi spelar?!" - sa även tjejerna lite förvånat redan innan vi började trycka in mål. 
- Maja J var gigant på mitten: tog emot bollen - sprang - passning ut på kant & 100% attack på mål på inläggen som verkligen kom! 
- Backarna (Hilja, Elvira & Starwing) såg till att vi inte behövde bita på naglarna alls idag - otroligt stabilt. Då känner mitt/anfallare att de kan ägna sin tid framåt - men även kan passa bollen bakåt.
- Elin smällde in 2 mål idag - kul!

Blåa laget spelade hemma mot Vejby igår. Lite annat match-scenario än ovan dock. Taggade på uppvärmning, dominant spel i första och andra perioden. Vi gör 1-0 på straff i andra, medan Vejby kvitterar på ett långskott och kort därefter tar de ledningen...
...då tappar vi konceptet och börjar bli försiktiga - "något stämmer inte". Vi går inte in i närkamperna - o då måste vi springa efter bollen. Vi tappar spelet.
I tredje börjar bakåt-målen trilla in och då har vi tyvärr redan slutat tro på oss själva. Otroligt svårt att komma igen då. Vi kämpar dock ända in i kaklet - för sådana är våra tjejer!
- 2-6 till Vejby denna gång. (Emma S gör båda våra mål - super!)


Upp-summering av Blå/Gula serierna Ht 2020: (inkl de två träningsmatcher vi spelade)
Vunna matcher: 12
Oavgjorda: 0
Förluster: 7
Summa: +5

Gjorda mål: 87 (4,6 per match)
Insläppta mål: 56 (2,9 per match)
Summa: +31 (!!)

Bollinnehav: 51%....ökande


Nu tränar vi oförändrat oktober ut och därefter börjar inne-träningen 1 gång/vecka i Nyhemshallen. (tider kommer på mail)
- Hoppas att så många som möjligt är med på denna inneträning. Vi ser att de som tränade inomhus i vintras har förbättrat sin teknik avsevärt!
Välkomna!

F12: Blött o blåsigt i Viken
2020-10-08 20:39
Nellie har precis slagit ett inlägg som målisen tar o Elin hugger på!
Gula laget hade sin näst sista match ikväll borta mot Viken.
12 glada o positiva tjejer passade och hjälpte varandra i 60 minuter av tilltagande regn o blåst. Mycket bra spel o många framspelningar.
Bakåt hade vi Maja A, Nellie o Moa i mål - alla skötte det prickfritt även om de inte hade så mkt att göra. 
Backarna Vilda, Elvira o Hilja lyckades parera ut allt innan det blev farliga situationer. Mkt imponerande att se hur de jobbar tillsammans o löser allt. 
På mitten hade vi Nellie, Alice (hö), Maja A, Maja J, Moa (mitt), Mira, Tilda (vä). Hela gänget var superfarligt idag - med upp på anfall o tillbaka för att försvara. 
På topp hade vi Elin o Maja L som hela tiden var rätt o med på returer. 
Allt stämde och då blir det också 6-0 till våra gula tjejer. Grattis! 
(Nellie 2, Moa 2, Maja L 2)

...allt stämde utom möjligtvis vädret. Nu är det höst på riktigt! 

F12: Kamratcupen 2020 - en rolig men blöt historia!
2020-10-04 16:13
Stående: Aprilia, Ella, Nicole, Emma, Uma, Alice, Vilda, Ebba, Julia, Elin, Sofia, Maja, Ellie, Liv, Ella, Elvira, Klara, Nellie, Hilja och Maja. Sitt: Lamija, Maja, Tilda, Ines, Mira och Mella.
Vi tackar Höganäs för ett jättebra arrangemang med många bra matcher!

Klockan 07.20 i morse samlade vi 26 grymma tjejer och 7 ledare och for till Höganäs under allsång i bilarna. Väl där spelade våra tre lag totalt 12 matcher på fyra timmar. Mellan matcherna hejade man på kompisarna, åt och bara hade skoj!
Vädret kunde vara bättre men vi hade två tält med så grejerna höll sig torra i alla fall. Dessutom skall det till mer för att sänka humöret på detta super-gäng!

Ytterligare en humörhöjande grej var att vi delade ut hoodies till gänget. De var mycket snygga och togs emot oerhört positivt. Vi tackar Niklas Karmhag för fixandet och trixandet med dem. 

ÄFFs Damlag vann div 3 utan förlust!
2020-10-03 18:10
STORT GRATTIS till hela laget och tränarna Håkan & Micke!
ÄFFs SUPER-lag spelade i eftermiddags sin sista match i division 3.
Det blev en nätt liten vinst med 11-0...

Det innebär att de avslutade den kortade serien med: 11 vinster - 0 oavgjorda - 0 förluster.
Enda smolket i glädjebägaren var 2 insläppta mål på 11 matcher...

...å andra sidan funkar det ju om man gör 62!!
Nu väntar division 2!


F12: Helgens matcher: Västra Karup & Mörarp
2020-09-27 15:03
Denna söndag spelade vi två parallella hemma-matcher med start kl 11. 
(Coolt att vi är 24 gula F12-tjejer igång samtidigt - inte många klubbar har sådan bredd!)

Blåa laget skulle ta sig an Västra Karup - som vi sedan tidigare vet är extremt svåra.
Idag hade vi intensitet framåt, med flera fina anfall. Vi kombinerade oss fram, växlade kant och kom med inlägg - men bollen ville inte in. 
Glädjen och viljan var som sagt stor framåt - men var inte lika stor att hjälpa till hemåt, vilket fick till följd att backarna och målvakten hade fullt upp. Därmed blev det övermäktigt vid vissa tillfällen - och VK fick in tre mål idag. Dock är detta nog den minsta förlust vi haft mot dem...   
...vi närmar oss!! Västra Karups tränare berömde vårt lag efteråt. De upplevde att vi pressade dem väldigt hårt idag - bra betyg! 
Annars var inställningen i laget inte "ELEKTRISK!!"...   ...utan lite mer "söndagsmorgon".
- Klara, Mella och Ebba stod upp för laget idag och tog vars en period i målet. Stort att göra detta när vi vet att vi skall möta seriens starkaste lag...


Gula laget mötte Mörarp - vilka kom med ett nybildat lag. I våras startade de Mörarps första och hittills enda Flicklag.
Våra gula tjejer gick ut lite svagt och trevande som vi brukar. Vi hade mest tryck men Mörarp tog sig igenom och gjorde matchens första mål. Därefter ökade vårt tryck allt eftersom matchen gick och vi kom in i spelet - för att fullständigt EXPLODERA i tredje perioden! Då var nog Mörarps-tjejerna trötta - för vi manglade säkert in 5 mål då.
Slutresultatet blev enl domaren i alla fall 8-1, och vi hade två Hat-trick av Nicole och Nellie. (Nicole 3, Nellie 3, Maja A & Mira)

Ögonblick som fastnat på näthinnan:
- Pass från Sofia från kanten - Mira går på skott direkt på rullande boll från sidan - hårt skott över målis men in under ribban! Snyggt - o vilket jubel det blev!
- Nellie kommer in som högermitt i tredje perioden, tar sig igenom försvaret flera gånger och trycker in 3 nästan identiska mål i en följd - på 5-6 minuter. Bra byte! 
- Backarna Moa, Vilda, Starwing och Hilja är exemplariska idag. Styr och ställer och ser till att Mörarps målchanser uteblir. Ett stort jobb i skymundan - men vi hade inte klarat det utan er!
- Ella Sjögren gör sin första match idag och sköter vänsterkanten helt perfekt - hur cool som helst.
...och stort tack till Leah som trots gipsad arm kommer och hejar fram laget och stöttar kompisen Ella!


Nästa helg - ingen serie-match...   ... utan Kamratcupen 4/10 i Höganäs!

- 28 st F12-tjejer är anmälda från oss - så vi kommer att spela med 3 lag. 
- Våra tre lag spelar första matcherna: 08.30, 09.00 och 09.30 - så räkna med en tidig söndagsmorgon. (YES!!)
- Publik är inte tillåtet. Alla behöriga (spelare + ledare) får armband och kontrolleras av vakter - så det är inte lönt att man som förälder åker dit. 
- Vi tränare kommer att köra och vara med tjejerna hela dagen - så "no worries"!
- Mer information (lagindelning, matsäck mm) kommer i veckan...


 
Aktivitetskalender
_________________