SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling
A-Lag

Välkomna till a-lagets sida
På denna sida kan ni följa det som händer kring vårt a-lag.
Vinst mot IFK Malmö
2020-08-24 15:34
ÄFF ́s herrar lyckades till slut vinna helgens match mot ”di gule” från Malmö med 2-1 efter två mål på stopptid.

Malmö lyckades redan i den 4:e minuten spräcka ÄFF ́s nolla genom en straff efter ofokuserat försvarsspel hos bortalaget. Ytterligare en straff tilldelades Malmö som dock Robin lyckades knipa. I stort sett handlade resten av matchen om att försöka forcera Malmö ́s 5-6 manna backslinje, vilket visade sig vara en utmaning.

På stopptid lyckades ÄFF ́s forcering att bära frukt genom mål av Niklas och ett självmål påtvingat genom Stephan. Därmed var vinsten ett faktum även om den satt långt inne.
Nästa match är hemma mot Onsala lördag den 29/8 kl 16:00.

Några frågor till Roar;
Hur upplevde du prestationen som helhet?
Vi jobbade hårt över hela planen, dock utan att få ut någonting. Kvalitetsmässigt skiftade under matchen, från hög nivå till något sämre kvalitet. Dock var det ett lyckat resultat där vi till slut fick betalt för det stora spelövertaget.

Vad är du mest nöjd med?
Det jag är mest nöjd med är kampmoralen, att inte ge upp och kämpa till slutet. Fanns en dipp runt 80:e minuten där viss frustration infann sig, men med peppning från bänk och ledare kom vi ur den känslan. Vi ville vinna!

Vad vill du se förbättras till nästa match?
Vi skall förbättra passningstempot genom mindre antal tillslag och mer löpningar. Det är nyckeln till vårt spel och metoden att luckra upp lågt ställda försvar.
Vinst mot Prespa Birlik
2020-08-17 11:32

Vi ber Herrarnas tränare, Roar Hansen, att ge sin bild av helgens match.

 

Hur gick tankarna inför matchen?

  • Tankarna var att hitta rätt balans i vårt eget lag för att vara spelförande med tydligt djupledshot samt stoppa kontringar mot oss.

 

Blev matchbilden som du tänkt dig?

  • Matchen blev någorlunda som jag tänkt mig, kanske spelade Prespa något mer direkt än vad jag trodde på förhand.

 

Vad är du mest nöjd med?

  • Resultatet i första hand och att vi gör fyra mål samt att vi gör ett bra jobb i försvarsspelet.

 

Till helgen är det match igen. Hur går tankarna?

  • Motståndare är IFK Malmö som är ett bra lag och väldigt rutinerade. Därför viktigt med en bra träningsvecka där spelarna tävlar för att utvecklas. Sedan är det återigen ett jobb att finna rätt balans för den utmaningen.

 

Målskyttar: Johan Oremo 2, Axel Olsson och Dani Bennassar Nilsson

 

Våra Herrar har nu spelat fyra matcher av denna enkelserie med fyra vinster och +11 i målskillnad. Ännu har laget inte släppt in något mål.

Vinst i sommarhetta!
2020-08-11 15:52
ÄFF’s Herrar inledde seriespelet efter sommaruppehållet med match mot nykomlingarna Västra Frölunda.

Matchen kan sammanfattas på följande sätt; VARMT, 2 stolpskott, stort spelövertag, bra spel från hemmalaget ÄFF i 60 av de 90 minuterna, nyförvärv presenterade sig på bästa sätt, gedigen insats i försvarspelet och vinst 3-0. 

Matchen kunde följas på vår streaming- tjänst med de alerta kommentatorerna Oscar och Arman. Så länge vi kör utan publik, är streamingtjänsten det sätt ni kan följa ÄFF. Håll utkik på vår hemsida.

Johan Oremo gjorde seriedebut för ÄFF och det gjorde han på absolut bästa sätt. Förutom en gedigen arbetsinsats med många löpmeter, gjorde han 2 mål och 1 assist. Sista målet gjorde Stephan Ohlsson på en retur efter skott från just Oremo. 

ÄFF har nu spelat 3 matcher i denna konstiga enkelserie. Resulterat i 3 vinster och 7-0 i målskillnad. Nästa match sker på söndag mot Prespa Birlik i Malmö.
Ängelholms FF förstärker inför hösten
2020-07-08 20:53

Med en enkelserie, är varje match en cupmatch. Därför måste laget vara så väl förberett som möjligt inför varje match och varje träning. ÄFF´s trupp är bland de yngsta i serien och saknar därför den erfarenhet som dessa typer av matcher innebär. Därför har ÄFF valt att förstärka med rutin och spets.

Johan Oremo har valt ansluta till ÄFF´s projekt att åter ta sig till elitfotbollen.

- Med Johan får vi en etablerad målskytt med massor av erfarenhet, säger ÄFF´s tränare Roar Hansen.

Johan Oremo har gjort 201 allsvenska matcher och 50 mål i Gefle, Djurgården och Halmstad BK. Utöver det har Johan spelat 40 matcher i Superettan och gjort 12 mål. Senast kommer Johan från en sejour i polska andraligan.

Kontraktet löper över 2022 vilket innebär att Johan kommer vara en viktig kugge i projektet där han visar vad som krävs för att bli en elitspelare.

En konstig säsong
2020-07-04 14:49
Två seriematcher spelade och nu är det uppehåll innan höstsäsongen drar igång. Två seriematcher med två segrar. 
Först en svår bortamatch mot Halmia, ett lag med höga ambitioner. Di Gule tog hem matchen med 2-0 efter ett självmål och Filip Pivkovski stängde målskyttet med ett välplacerat högerskott. Summasumarum; en taktiskt väl genomförd match där Halmia inte lyckades hota under hela matchen.

Nästa match blev en hemmapremiär mot LB07, nykomlingar med en historia från högre serier. Även här slutade matchen med en vinst för Di Gule med 2-0. Målskyttar denna gång blev Niklas Svensson och Lowe Ohlander.
Även här visade Di Gule upp ett spel där motståndarna inte lyckades skapa farligheter. Innebar ett disciplinerat försvarsspel över hela banan samt att anfallsspelet präglades av snabba omställningar och högt bolltempo.

Den konstiga vårsäsongen avslutades med en träningsmatch mot Hässleholms IF. Även här visade Di Gule prov på ett väl sammansatt försvarsspel. Motståndarna rullade boll fram till mitten av planen, men inte längre. Så såg det ut under hela matchen. När Di Gule vann boll ökades tempot och kom snabbt till många farliga avslut. Hässleholm tog dock ledningen genom ett förargligt bolltapp på egen planhalva som förvaltandes med ett välplacerat skott utanför straffområdet. Di Gule vände dock snabbt på resultatet genom att snabbt rulla upp motståndarna i några vackra anfall. Debutanten Zacharias N´Dao nickade snyggt in kvitteringen och Stephan Ohlsson avgjorde matchen med att peta in bollen efter att Di Gule återigen kommit runt på kanterna. Dessutom hade Zache ytterligare en boll i nät som oförklarligt underkändes. Fanns nog bara en person på idrottsplatsen som förstod den avblåsningen.
Summasumarum; en match som kontrollerades av Di Gule och när bolltempot ökades, hotades motståndarna med snabba anfall som ofta kom till avslut.

Nu är det två veckor med individuell träning för att vara i slag inför höstsäsongen. Tre träningsmatcher, Vejby IF, Hittarp och IFK Hässleholm, står på programmet innan serien drar igång med hemmamatch mot Västra Frölunda.
Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 9/3 19:00
Sön 18/10 14:00
2 - 1  
Lör 10/10 16:00
1 - 1  
Lör 3/10 14:00
0 - 2  
Lör 26/9 14:00
0 - 1  
Lör 19/9 16:00
1 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Aktivitetskalender
_________________