SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling

Akademinytt vecka 8
2017-02-19 17:21

Ängelholms FF tar stort samhällsansvar

 

ÄFF hjälper till att bygga det moderna Ängelholm. Vi har ca 600! tjejer/killar/damer/herrar i träning. Det finns ca 8000 personer i Ängelholms kommun i åldrarna 7-24. Nästan 8% av personerna i denna ålder tillhör Ängelholms FF


Ängelholms FF tar stort samhällsansvar

 

ÄFF hjälper till att bygga det moderna Ängelholm. Vi har ca 600! tjejer/killar/damer/herrar i träning. Det finns ca 8000 personer i Ängelholms kommun i åldrarna 7-24. Nästan 8% av personerna i denna ålder tillhör Ängelholms FF

Ängelholms kommun hade 2014 lite drygt 10% utrikesfödda. I akademiverksamheten i ÄFF har vi förmånen att ha 32% spelare med invandrarbakgrund. Var med och stötta denna fantastiska verksamhet i Ängelholms FF, som bidrar till integration av det mångkulturella samhället. Detta uppnår vi genom utbildning av fotbollsspelaren och människan.

 

Presentation av Daniel Jönsson, ny tränare i U17

 

Vi önskar Daniel lycka till med sitt nya uppdrag och hälsar honom välkommen till föreningen. Daniel presenterar sig själv såhär:

- Jag är 36 år gammal, är gift och har 3 barn, Emilio 11, Filippa 7 och Matheo 2 år gamla.

 

Min fotbolls karriär som spelare är att jag var ungdomsspelare i HIF.

Efter HIF var jag runt i småklubbsfotbollen; Ramlösa BoIS, Råå och HAIS.

HAIS var klubben jag startade som tränare i, då som Ass. tränare till Thomas Wiberg, 2009-2012

Jag fick därefter erbjudande om en huvudtränarsyssla på senior nivå med Gantofta IF.

Jag var där i ca 2.5 år, mellan 2012-2013.

Under tiden i Gantofta växte suget att göra något mer rejält arbete inom fotbollen.

Jag har alltid sagt att jag skall själv ge mig förutsättningen till att ta min tränarkarriär så långt det bara går.

Med detta blev jag klar för Helsingborgs IF 2014. Där började jag min stora utveckling som ledare och som instruktör. Tidigare hade jag varit en helt okej instruktör, men i HIF gick allt mycket snabbare och detaljer blev mycket mer viktigt.

Inför 2017 ville jag ha en ny utmaning, där av klubbyte för min del.

Jag har aldrig tidigare tagit på mig ett så inspirerande och spännande projekt, detta är en stor drivkraft för mig.  

Med tanke på att om alla spelare och ledare gör sitt jobb, kommer det här eventuellt en ny era spelare se ljuset i ÄFF’s A-lag.

Jag hoppas att så många som möjligt kommer och stöttar pågarna i U17, för lite uppförsbacke startar vi i!

 


 

Andreas Hermansson -99 nyförvärv till U19

 

På fredagskvällen föll alla pusselbitar på plats och Andreas och ÄFF kom överens om en övergång. Andreas berättar om sig och sitt val:

 

- Jag heter Andreas Hermansson, är 17 år och bördig från Löddeköpinge. Jag har spelat fotboll så länge jag kan minnas. Jag började spela i IF Lödde sedan vidare till Singapore där jag spelade i Arsenal Soccer School och sen Landskrona BoIS. Går för närvarande på Jonas Therns Calcio Fotbolls Akademi och där har jag spelat för IFK Osby.

 

Jag vill spela fotboll på så hög nivå som möjligt och har som mål att spela på Allsvensk nivå eller högre.

 

Jag valde Ängelholm då jag fått ett väldigt proffsigt intryck av klubben, spelarna och personalen. Tror även jag kan utvecklas mycket som spelare i klubben och ta nästa steg i min fotbollskarriär.

 

Jag ser fram emot säsongen 2017!

 

Andreas har gjort ett gott intryck under sin provträningstid och imponerade i träningsmatchen mot Vejby i sin roll forward (nr 9). Vi hälsar Andreas hjärtligt välkommen och lycka till!

 

Nytt i U17-truppen, Alexander Klintberg

 

Alex Klintberg är född 2001, han är född och boende i Höganäs.

 

Beskriv dig själv som person!

- Jag skulle säga att jag är väldigt målmedveten och ambitiös. Jag började spela fotboll runt 9 års ålder och har i princip spelat mittfältare under alla mina år som fotbollsspelare. Jag är även vänsterfotad. Dock kan jag spela på vilken position som helst. Allt jag gör försöker jag göra så bra som möjligt och jag ger inte upp för motgångar utan istället så lär jag mig av dem.

 

Hur gick dina tankar när du valde ny klubb?

- Anledningen till varför jag valde ÄFF var för att jag hade redan sen innan listat ut att jag ville satsa mer på min fotboll och jag kunde inte utvecklas mer med bara två träningar i veckan. Jag visste att ÄFF satsar mycket på sina ungdomar och jag ville testa på hur det var att träna med ÄFF. Jag har nu tränat med ÄFF i ungefär 4-5 veckor och jag känner att klubben vill se mig utvecklas och ger mig de utmaningar och den kompetens jag söker. Jag tycker även att laget har välkomnat mig bra och det finns ingenting utom bra vibbar i laget tycker jag personligen. Jag trivs väldigt bra i detta lag och ser fram emot att få utvecklas här.

 

Fina ord från Alex om både vår verksamhet i stort och om U17. Vi önskar Alex all lycka i ÄFF samt välkommen till ÄFF-familjen!

 

 

 

Nyförvärv till U15-truppen

 

Robin Vestberg väljer att byta klubb från Ljungbyheds IF, som också är Robins moderklubb till Ängelholms FF.

Robin kommenterar klubbytet såhär: - Jag gör det för att utveckla mig som spelare och att bli bättre, men också att få lättare att bli fotbollsproffs. Här i Ängelholms FF är det bra träningar!

Robin spelar på det centrala mittfältet men kan också spela på en kant.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare Robin?

- Tekniken, kan använda min snabbhet.

 

Nästa spelare att ansluta till ÄFF är Erik Johansson från Förslövs IF där han spelat hela sitt liv. Erik spelar på centrala positioner såväl offensivt som defensivt.

Berätta lite om dig själv Erik!

- Jag är snabb och slitstark och väljer att gå till ÄFF  för att jag ville spela i en bra klubb med en bra ungdomsakademi!

 

Vi hälsar Robin och Erik välkomna till klubben och önskar dem lycka till!

 

Calle Paulsson, huvudtränare U15 om kommande matchläger

 

U15 beger sig till Göteborg, i två dagar för att möta kvalitativt motstånd i form av Angered MBIK och Gais. Där det förstnämnda anses vara ett av de starkaste lagen i vår årskull i landet så det kommer att bli två härliga matcher. Vi åker upp med förhoppningsvis hela laget om alla tränat på som de ska. Vi vill ge samtliga speltid och få erfarenhet av dessa tuffa matcher.

 

Vi ser det som ett utmärkt tillfälle att svetsa samman gruppen då vi kommer att bo över i Göteborg men också som jag nämnde tidigare att få mäta sig med två inspirerande motstånd. En bra uppladdning med andra ord inför en kommande vårsäsong fyllt av tuffa och lärorika matcher.

 

Säker seger i Ligacuppremiären för U19

 

I den första tävlingsmatchen för året så besegrades Qviding på hemmaplan med 3-0 (2-0). ÄFF var klart bäst matchen igenom och bortalaget skapade ett enda avslut på mål under hela matchen, det var på en hörna som en av stolpspelarna räddade. Ängelholm startade också matchen bäst och i den 10e minuten slog Olle Heideman tunnel på sin ytterback, slog ett precist inlägg som Richard Castro stötte i mål från bakre stolpen, ett vackert anfall som startade med en spelvändning från vänsterkanten. Efter den fina starten så blev spelet lite för omständligt och med för många tillslag. Dock lyckades vi komma runt på vänsterkanten där Richard Castro fick fram bollen till Olle Heideman som sköt men målvakten lyckades flaxa till och med stor flax få bollen ribba ut istället för i mål. ÄFF skapade också två farliga hörnor under den första halvleken, den ena resulterade i 2-0 där Emil Rydström med stort mod tryckte in bollen i mål och tryckte samtidigt målställningen ett par meter bakåt. Den andra hörnan var det sista som hände i halvlek nummer 1. Återigen var det samma hörnvariant men målvakten gjorde en reflexräddning på mållinjen och kunde dessutom ta returen. Pausställningen var 2-0 med kraftigt spelövertag från ÄFF.

I andra halvlek var bortalaget hjälpt av en alltmer tilltagande medvind. Bollinnehavet låg dock fortsatt hos ”di gule”. ÄFF skapade 3 frilägen i andra halvlek, 2 sköts utanför och en fin räddning av målvakten var utgången på dessa tre, vilka vi borde satt minst 2 för att vara nöjda med effektiviteten. Axel Olsson satte dit 3-0 genom ett vänsterskott som säkert nästlade sig in i burgaveln bakom en chanslös målvakt.

ÄFF var klart bättre och visade emellanåt upp ett fint passningsspel som varvades med ett fint djupledsspel. En bra prestation med vinst och en hållen nolla för Robin Streifert som för dagen var lika säker med fötterna som vanligt och spred ett lugn i laget.

 

Målskyttar: Richard Castro, Emil Rydström och Axel Olsson

 

 


 

U17 föll trots en bra spelprestation!

 

Under lördagseftermiddagen tog sig ÄFF U17 sig an Norrby i den första matchen av årets ligacup.

Matchen spelades på ett kylslaget Valhall Park.

 

Innan matchen låg fokus på att förflytta boll ifrån trängda lägen. 2-3 korta pass och sedan en förflyttning.

Fokus lades också på att minimera motståndarens ytor för att inte låta dem styra spelet.

Vi pratade även om djup i båda längdriktningarna för att hela tiden dra isär och skapa ytor för oss själva.

 

Norrby öppnade i ett rasande tempo, ett tempo som ÄFF inte var riktigt med på. Det syntes tydligt att detta var en stor del i deras spelidé.

Så redan efter 5 minuter gav det dessvärre resultat.

Efter en hörna får de slå in sin egna retur och 0-1 är ett faktum.

Efter den bedrövliga inledningen vaknar dock ÄFF till liv och är klart det bättre laget halvleken ut.

Vi radar upp målchanser, men bollen vill inte leta sig in i maskorna.

0-1 står sig till halvtid.

 

I andra halvlek är vi bättre med på Norrbys omställningsspel, men faller tyvärr för lågt och blir hela tiden satta under enorm press.

Efter ca 10 min får vi rätt på detta och har lyckats flytta fram våra positioner.

Efter detta radar vi åter igen upp målchanser och lyckas ta oss igenom med ett djup framåt.

Men i samband med vårt jagande framåt lyckas Norrby ställa om efter en tappad boll på mittplan och 0-2 är därför ett faktum.

Det hinner också bli 0-3 efter en ny omställning där vi tappar i markeringsspelet.

ÄFF trummar dock på och 3-1 kommer när en djupledsboll rinner igenom till Oscar Hellberg som behärskat sätter 1-3.

Matchen slutar 1-3.

 

Sett till hela matchen ska vi vara nöjda och speciellt första halvlek (Efter de första 5 min). Vi spelar en fin fotboll där det syns att spelarna tagit till sig det vi tränat på de senaste veckorna.

I andra halvlek visar vi också styrka när vi blir hårt utsatta med hög press, men lyckas reda ut det tillsammans och åter igen ta över. Plumpen i protokollet är såklart målen vi släpper in trots vårt övertag.

Vi får fortsätta träna på våra avslut.

Vi tar med oss mycket ifrån denna matchen, men i mina ögon är detta ett berömt ”fall framåt” och matchen gav oss många svar tillbaka.

Vi tar med oss detta in i nästa träningsvecka och kämpar på därifrån. Nya matcher nästa helg!

 

Vi ska vara nöjda med vår spelprestation under lördagen.

 

 

 

Vinst i premiären mot Boys Academy FF Halmstad för U14 3-1 (2-0)

 

ÄFF U14 spelade första matchen för 2017 efter 25 träningspass så det var ett spelsuget men något tunt lag som kom till Valhall. ÄFF matchades endast 12! spelare pga sjukdomar, sportlovsresor och skador. En eloge till de 12 spelarna som matchade 2x40min och följde matchplanen. 

 

Efter att lagt mycket fokus på både individuellt och kollektivt försvarsspel på träningarna var det ett disciplinerat ÄFF som redan i den 6:e matchminuten gjorde 1-0 efter ett bolltapp på offensiv planhalva där laget snabbt ställde om till försvarspel och tvingade motståndarna att spel bollen hem mot målvakten men Alexander J-H hann före och tryckte in bollen. 

 

Hela första halvlek är ganska jämn där Boys har lite mer boll och spelar runt mer medan ÄFF är lite rakare i sitt spel och har ett par frilägen som blir avblåsta för offside då man håller i bollen lite för länge i de avgörande lägena. I den 30:e matchminuten får ÄFF ett inkast på vänsterkanten som resulterar i ett inspel av Ludwig Lindqvist som Noel Dock säkert tar emot och med ett bra avslut gör 2-0. Sammanfattningsvis vill vi gärna äga lite mer boll innan vi går framåt i banan i andra halvlek men är väldigt nöjda med det defensiva arbetet och det offensiva djupledsspelet. 

 

I andra halvlek startar Boys väldigt bra och lyckas hota oss flera gånger men Johan Flodén i ÄFF:s mål spelar stabilt och gör flera bra räddningar. Efter en kvart kommer ÄFF tillbaka mer och mer samtidigt som Boys chansar lite och trycker på framåt vilket skapar många bra lägen till omställningar för ÄFF. I en omställningar vinner ÄFF bollen, slår ett inlägg som snappas upp av Linus Hallengren som driver bollen och sen sätter 3-0 i den 67:e matchminuten. Det ser ut att sluta 3-0 men i 80:e matchminuten slår Boys en kort hörna som slutar med ett inspel på bakre stolpen där ÄFF inte hinner med och 3-1 blir slutresultatet. Vi är väldigt nöjda med dagens prestation som resulterar i en 3-1 vinst. Det vi har lagt mycket tid på vid träningarna syns på planen i framförallt försvarsspelet men även djupledsspelet framåt på offensiv planhalva sammanfattar U14:s tränare Freddy Pettersson. 

 

Målskyttar: 1-0 Alexander Jacobsson Hansson, 2-0 Noel Dock, 3-0 Linus Hallengren

 

Akademimatcher kommande vecka

 

U19 möter Halmia borta 25/2 12.00 LIGACUPEN

 

U17 möter Värnamo borta 26/2 15.30 LIGACUPEN

 

U16 möter Falkenbergs FF 25/2 15.00 på Valhall LIGACUPEN

 

U15 möter GAIS borta 24/2 18.30 samt Angered borta 25/2 13.00

 

U14 möter Laholm 25/2 10.30 på Valhall

 

Akademichef Markus Tilly

 

Ängelholms FF tar stort samhällsansvar

Presentation av Daniel Jönsson, ny tränare i U17

Andreas Hermansson -99 nyförvärv till U19

Nytt i U17-truppen, Alexander Klintberg

Nyförvärv till U15-truppen

Calle Paulsson, huvudtränare U15 om kommande matchläger

Säker seger i Ligacuppremiären för U19

U17 föll trots en bra spelprestation!

Vinst i premiären mot Boys Academy FF Halmstad för U14 3-1 (2-0)

Akademimatcher kommande vecka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nyhetsarkiv
Stand Up på HUS 572024-04-05 10:05
Premiärvecka!2024-03-26 08:35
Kansliet stängt!2024-03-14 08:46
Se hit!2024-03-11 08:58
Kallelse till Årsmöte2024-02-27 09:11
Stödmedlem2024-02-26 09:35
2024-02-14 11:20
2024-02-06 08:47
2024-01-26 09:15
Julhälsning!2023-12-22 12:00
Niklas klar för 20242023-12-07 07:50
2023-11-30 07:29
2023-11-28 07:59
Julklappstips!2023-11-27 11:29
Kvalspurt !!!2023-11-21 16:44
Tusen tack!2023-11-18 06:01
Bli Kvalsupporter2023-11-13 14:30
2023-11-01 08:01
ÄFF-vänner2023-10-26 07:49
Run of Hope2023-09-01 09:33
Sisters cup blev succé2023-07-05 07:18
Sisters cup2023-06-28 11:20
Midsommar2023-06-22 08:13
2023-06-15 10:29
Hej på er!2023-05-25 10:49
#digule💛💛💛2023-05-17 16:48
2023-05-08 08:41
2023-04-01 16:46
Årskort 2023!2023-03-23 11:10
Truppen 20232023-03-23 07:40
Kansliet stängt idag!2023-03-21 07:29
2023-03-09 09:41
Herrlag 20232023-02-12 13:31
2022-12-27 10:10
Medlemsinfo augusti 20222022-08-05 08:29
P16/06 FUTURE TEAM2022-04-22 11:02
ÄFF Fotbollscamp 20222022-04-20 09:41
Knattepremiär!!2022-04-16 09:39
Medlemsinfo2022-04-11 11:13
Kvarglömda kläder2022-04-11 08:37
Matchorganisation 20222022-03-28 10:00
Vi söker en fotograf!2022-03-24 09:49
Årskort 20222022-03-23 10:01
Biljettpriser 20222022-03-16 11:23
TACK TILL ALLA!2022-03-01 10:52
Medlemsinfo2022-02-10 07:12
1-1 mot Eskilsminne2022-02-07 09:03
2022-01-20 08:48
MEDLEMSINFO #82021-12-20 08:01
ÄFF tackar Markus Tilly2021-12-12 08:00
2021-11-25 09:14
Ny organisation2021-11-16 11:34
Tjejakademin2021-11-10 09:17
Varning !!2021-10-28 09:55
Medlemsinfo2021-10-13 06:48
Medlemsinfo #6 21092021-09-20 11:41
MEDLEMSINFO2021-07-28 09:58
Tack för igår!2021-07-08 09:57
Match ikväll2021-07-07 10:33
Glad Midsommar!2021-06-25 11:48
DAM SERIEPREMIÄR IDAG2021-06-22 07:08
MEDLEMSINFO2021-06-03 11:03
MEDLEMSINFO!2021-05-25 10:07
MEDLEMSINFO2021-05-04 09:17
2021-05-03 15:22
Knattepremiär 2021-04-19 07:39
Nya lock från EcoRetur2021-04-14 11:11
2021-01-23 16:26
Uppflyttad talang2021-01-14 11:33
Maja återvänder.2021-01-13 11:42
Gilla lokal handel!2020-12-08 12:56
P19 i Allsvenskan 20212020-12-04 15:27
Inställd kvalmatch2020-10-28 17:35
Höstlägret inställt!2020-10-27 16:04
2020-10-03 17:49
KANELBULLENS DAG!2020-09-25 10:52
Vinst mot FC Rosengård2020-09-22 16:02
Vinst mot IFK Malmö2020-08-24 15:32
Vinst mot Prespa Birlik2020-08-17 11:31
Vinst i sommarhetta!2020-08-11 15:50
ÄFF damlag2020-08-10 09:57
2020-08-10 09:32
En konstig säsong2020-07-04 14:48
Glad midsommar!2020-06-18 08:56
Corona2020-04-25 07:04
Korttidspermittering2020-04-07 15:32
Ingrid, i evigt minne2020-04-04 10:40
Lunds BK vs. ÄFF 0-12020-03-02 10:24
ÄFF vs BoIS 0-12020-02-17 08:49
2020-02-11 07:28
ÄFF Herrlag 2020 2020-01-28 12:02
Akademin 20202020-01-21 07:31
Julhälsning!2019-12-20 07:42
2019-12-18 08:54
3:e advent=3 stjärnor2019-12-15 15:16
Ny klubbchef tillsatt.2019-12-12 11:59
2019-11-26 09:44
2019-10-19 10:02
Sommarproffsläger 20192019-08-14 11:14
Kalle är på semester2019-08-10 09:14
Glad midsommar!2019-06-20 10:34
Adidaskollektionen2019-05-21 08:07
Volkswagen gör comeback2019-05-11 13:30
Min Fotboll2019-05-10 15:05
Helgens matcher2019-05-03 12:57
Påskhelg2019-04-19 11:30
Lagfotografering2019-03-28 20:05
Fotbollsskolan 20192019-03-13 07:38
Årsmötet den 6/32019-03-07 18:30
Certifiering 20182019-03-05 14:58
Namnbyte2019-03-04 13:57
Vecka 82019-02-18 08:00
Vecka 72019-02-11 08:00
Spelordningen är klar2019-01-09 19:07
Adidas kollektionen 20192019-01-08 09:56
Vecka 22019-01-07 15:17
Tre spelare lämnar ÄFF2019-01-03 15:09
Vecka 492018-12-03 12:29
Adidas kollektionen2018-12-03 08:11
Säsongen 2018 är slut2018-12-02 19:28
Vecka 482018-11-26 13:08
Anslut till Gräsroten2018-11-19 11:28
Omgång 2 i Ligacupen2018-11-19 10:20
Omgång 1 i Ligacupen2018-11-12 13:05
Vecka 462018-11-12 10:56
Ligacuperna drar igång2018-11-07 13:45
Sista herrmatchen2018-11-06 14:16
Vecka 452018-11-05 13:01
Träningsvecka 442018-10-29 11:53
Grattis HIF!2018-10-27 18:04
Akademiorganisation 20192018-10-25 10:37
Skånederby på söndag2018-10-23 15:22
Lovfotboll2018-10-22 15:29
Vecka 432018-10-22 12:45
Vecka 422018-10-15 08:24
Skånederby på måndag2018-10-12 16:24
Vecka 412018-10-08 09:00
Vecka 40:2018-10-01 09:00
Fotboll på lovet!2018-09-24 12:21
Vecka 392018-09-24 11:56
Välkommen Jeton! 2018-09-18 15:37
Vecka 382018-09-17 10:55
Vecka 372018-09-10 12:30
Vecka 362018-09-03 12:53
Matchdag2018-09-02 14:06
Vecka 352018-08-27 11:43
Dagens dammatch flyttas2018-08-26 11:08
Vecka 342018-08-20 14:01
Vecka 332018-08-13 14:19
Sommarproffsläger 20182018-08-09 14:25
2018-08-08 15:24
Succé i Eskilscupen2018-08-06 15:44
Vecka 322018-08-06 15:05
Vecka 312018-07-30 12:55
Höstnyheter i akademin2018-07-19 16:19
Nytt gräs läggs på IP2018-07-16 17:01
ÄFF i Gothia Cup2018-07-13 16:55
Vecka 262018-06-25 13:03
Vecka 252018-06-18 13:29
Vecka 242018-06-11 11:47
Träningsvecka 232018-06-04 10:28
Dagens nätverksträff2018-06-01 15:55
Vecka 22:2018-05-28 16:07
Vecka 212018-05-21 12:12
Träningsvecka 202018-05-14 12:37
Träningsvecka 162018-04-16 18:33
Vecka 15:2018-04-09 13:22
Träningsvecka 142018-04-02 12:08
Vecka 132018-03-26 13:21
Vecka 122018-03-19 13:07
Vecka 112018-03-12 12:30
Vecka 102018-03-05 14:15
2018-03-03 09:54
Årsmöte den 6/32018-02-13 18:39
Välkommen Edis Agelius!2018-01-26 15:20
IP stängt2017-09-13 14:58
2017-09-04 10:32
Grattis "Basse"!2017-08-31 19:37
Akademinytt vecka 112017-03-12 18:12
Akademinytt vecka 102017-03-05 21:31
Allsvensk skalp för u142017-03-03 20:22
4e raka för U192017-02-25 17:50
Akademinytt vecka 82017-02-19 17:21
 
Huvudpartners
Partners