SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling

Akademinytt Vecka 25 Ängelholms FF
2017-06-18 21:01
Jackpott för akademilagen – samtliga 5 lag vann sina matcher den gångna veckan
U19 derbyslog Landskrona med matchens enda mål
U17 Ängelholm FF – Östers IF 3-2 (1-1)
ÄFF U15 - Olympic 7-0 (4-0)
ÄFF U16-Staffanstorp 3-1 (2-0)
U14 Eskilsminne - Ängelholm FF 1-4 (1-1)
Summering av vårsäsongen för akademin
Akademimatcher kommande vecka
v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false 21 false false false SV JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Cambria; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Jackpott för akademilagen – samtliga 5 lag vann sina matcher den gångna veckan

 

Som en extra sommarkrydda inför uppehållet så lyckades U14, U15, U16, U17 och U19 vinna sina matcher i veckan. Denna energi tar vi med oss in i ledigheten och kommer tillbaka fulladdade inför höstspurten. Läs mer om matcherna nedan

 

U19 derbyslog Landskrona med matchens enda mål

 

En fantastisk sommarkväll och en utomordentlig A-plan gav mycket fina förutsättningar för matchen mellan ÄFF U19 och Landskrona BOIS U19.

 

BOIS började bäst och var nära att utnyttja en felpassning från hemmalagets backlinje men landskronaspelaren fick bollen för långt ifrån sig. ÄFF kämpade sig in i matchen och Emil Rydström träffade ribban efter en andraboll på hörna.

 

Första halvlek var jämn med en liten övervikt för BOIS i antalet avslut och bollinnehav men där ÄFF tog över sista 10 minuterna.

 

Efter paus var det ÄFF som tog tag i taktpinnen och kunde också ta ta ledningen genom Axel Olsson som efter en kantfrispark från Anton Hallbäck  placerade in bollen intill målvaktens högra stolpe.

 

Matchen svängde fram och tillbaka och båda lagen var ganska långa, ÄFF kontrade och på en av dessa omställningar så såg sig en BOIS-back tvingad att dra ner en ÄFF-are under pågående målchans vilket resultaerade i en utvisning. Landskrona tilläts ändå att skapa ett friläge som placerades i utsidan av stolpen och ÄFF kunde hålla undan och utöka sitt avstånd ner till BOIS till 11 poäng.

 

Rasmus Strandberg blev framröstad som hemmalagets bästa spelare.

 

U17 Ängelholm FF – Östers IF 3-2 (1-1)

 

Vi spelade först riktigt bra, vårt presspel gjorde så att vi gör 1-0. Puri gjorde målet.

1-1 kommer genom en till trasslad situation där Hugo S har bollen i händerna men den sparkas ut och de rakar in 1-1.

 

1-2 på hörna där vi inte tar rätt markering. Ett fantastiskt fotbollsmål av Öster!

 

Vi går ned på 3-5-2 för att sätta press på deras mittfält.

Vi får utdelning direkt då Najaf distinkt sätter 2-2 med ett avslut i bortre burgaveln, Najaf var fint framspelade av Puri.

 

3-2 görs i 91:a minuten genom ett rent viljemål, då Hugo B (matchens lirare)

slår ett inlägg med sin näst bästa fot och prickar Najaf som får in 3-2!!

 

Prestationen är mer än väl godkänd (om vi pratar andra halvlek)

Noterbart är att 3 st U15-spelare debuterade i U17-sammanhang, varav två av dem Gustav och Calle fick speltid! Gustav spelade ca 60min och Calle spelade ca 40 min.

 

Framtiden ser riktigt bra ut för oss, då våra U17-spelare går in med sådana prestationer och är helt orädda!

 

Jag är riktigt nöjd med killarna idag!! //Daniel

 

ÄFF U15 - Olympic 7-0 (4-0)

 

Sista matchen för vårsäsongen borta mot Olympic.

 

Ett bollskickligt Olympic som dock var ett år yngre men spelade kontrollerat och fint för det mesta på egen planhalva men där vi straffa dem ett antal gånger när de väll ville upp i plan.

 

Vi vinner ganska komfortabelt utan att för den delen glänsa spelmässigt.

 

Och slutar därmed 1a i serien med 8 vinster på lika många matcher och går upp en serie till hösten där vi förhoppningsvis får känna på tuffare motstånd.

 

//Calle

 

ÄFF U16-Staffanstorp 3-1 (2-0)

 

Under lördagen var U16 åter i spel och för dagen gästades vi av toppkollegan Staffanstorp.

 

Inför matchen var vi åter noga med att poängtera vikten av ett kompakt och intakt lag.

Samtidigt diskuterades det om rörelse i anfallsspel för att skapa räknefel hos motståndarna. Att uppspel på forwards var mer effektiva med ett snabbt tillbakaspel till innemittfält som sedan fördelade ut bollen på kant. Där vi kunde anfalla med tyngd i form av överlapp. Vi belyste också etableringsspel som vi tränar mycket på. 

Sista ordet inför match blev också: -Titta spelare, inte boll!

 

Matchen blåstes igång på en blåsig plan 3.

Vi märkte snabbt att vi var det klart mer spelskickliga laget, men Staffanstorp var fysiska och hårt jobbande över hela banan med en hög press. Detta hjälpte föga när vi efter en otroligt fin kombination på högerkanten väggar oss in i straffområdet och Hampus gör inget misstag ensam med målvakten utan dunkar in 1-0. Mycket rörelse efter ett offensivt inkast, etablering på boll och till slut ett räknefel. Bra gjort!

 

Efter målet vet vi att det är viktiga minuter och vi vet att de säkra passen eller enkla alternativen ofta är det bästa alternativet. Ändå börjat vi här att bli aningen nonchalanta och spelar bort mycket bollar. Vilket gör att Staffanstorp lyckas trycka tillbaka oss rejält och med det skapa en del målchanser, bla på några fasta situationer.

Men för dagen hjälper inte detta utan på en kontring och åter efter fina kombinationer trycker vi in 2-0 strax innan paus, skönt!

 

I paus pratar vi om att hitta lugnet och just hitta de enkla alternativen. Främst i uppspel.

Vi pratar också om att vi måste få fast bollen offensivt och låta dem springa sig trötta. Vi har en ledning och ett självförtroende att spela på.

Deras press fungerar inte särskilt bra utan det bidrar till ett långt lag. Det måste vi utnyttja bättre. Samtidigt känner vi att de troligtvis kommer att jobba ännu hårdare för att försöka komma ikapp. Det måste vi vara beredda på.

 

Andra halvlek börjar precis som vi tror med en hög, nästa tokpress från deras sida. Men åter igen har de problem med vår kompakthet och kommer sällan igenom. Några farliga frisparkar och skott utifrån som Hugo i målet får parera några gånger, men inte mycket mer. Mitt i all deras press kontrar vi dessutom in 3-0 efter en snabb boll upp till Daniel Sepulveda som tar sig förbi sin back och från långt håll drar en halvvolley i bortre, läckert!!

 

Resterande del av matchen är åter igen en hög press från dem, en press de sällan lyckas med och vi kontrar tillbaka på dem, och därför kommer här denna matchen läxa och lärdom...När vi leder med 3-0 måste vi kunna hitta lugnet och spara på energin bättre. Vi måste kunna rulla runt bollen och låta dem springa sig ännu tröttare ju längre matchen går.

Men effekten från denna match blir istället att vi försöker, oftast ensamma dessutom, kontra in flera bollar till. När det inte lyckas kommer bollen lika snabbt tillbaka igen och vi får på nytt lägga energi på att jaga boll för att sedan, när vi vunnit den, göra om allt igen.

Detta är en väldigt viktig lärdom att ha med sig framåt. Förvalta energin och spela med en tanke istället. Med minuten kvar kommer dock Staffanstorps tröstmål och slutresultatet skrivs därför till 3-1.

 

En stabil och bra insats på alla positioner idag men med ett varningens finger för att vi måste bli bättre på att inse var och när vi ska lägga energi. Men det är en lärdom vi tar med oss. Det får inte på något sätt heller fälla skugga över att vi idag står för en mycket bra insats spelmässigt och är klart det bättre laget matchen igenom. Vi får effekt på vad vi pratar om inför match, under match och på veckans träningar. 

Det mina vänner är framgång!

 

Nu tar U16 matchledigt och en ny serie skapas till hösten. ÄFF U16 slutar som 2:a i vårserien med 7 vinster, 1 oavgjord och en förlust. 

 

// Tränarna 

 

U14 Eskilsminne - Ängelholm FF 1-4 (1-1)

 

Andra raka segern för U14 i vårens sista match. Ängelholm gästade ett soligt Helsingborg och Västergårds IP där Eskilsminne stod för motståndet. Detta var två lag som gått ganska jämt under året med liknande poängskörd och resultat. ÄFF var starka denna dag avgjorde matchen i andra halvlek med en stark avslutning.

 

Det var två lag som inledde piggt där Ängelholm lyckas göra 0-1 redan efter 8 minuter då Alex J-H dribblar förbi ett par försvarare från mittplan och säkert spelar snett bakåt i straffområdet till en helt fri Linus som inte gör några misstag utan säkert gör mål. Ett fint fotbollsmål. Tyvärr replikerar Eskilsminne direkt genom en bollvinst på vår planhalva och ett snabbt inlägg på bakre där en fri spelare enkelt kan nicka in 1-1 och detta efter bara 1 minuts ledning för ÄFF. Efter målet blir det en halvlek som präglas av kamp i värmen där inget lag riktigt får igång något spel.

 

I halvtid ligger fokus på att vi ska få fler spelare delaktiga i spelet och vinna mer närkamper. Det är inget skönspel från något av lagen i andra halvlek men vi lyckas trycka in 1-2 på en hörna från Ardit som Oskar S som är helt fri på flera meter nickar in. Detta gör att Eskilsminne ganska snabbt flyttar fram folk för att jaga en kvittering men utan att vara nära mål. I den 59 matchminuten gör Oskar S sitt andra mål för dagen efter ett fint förarbete från Alex J-H som löpt ifrån i djupled och kommit till avslut som Oskar S är framme på returen och trycker in. Av bara farten gör vi 1-4 precis efter Eskilsminnes avspark där Alex J-H nu får göra mån efter assist av Oskar S.

 

Ett skönt och roligt avslut på vårens matcher där vi sakta men säkert börjar hitta tillbaka till det fina spelet som var tidigt i våras. Extra roligt att Noel Dock gjorde comeback efter sin skada som hållit Noel borta från matcher i nästa 2 månader. Nu väntar en sista träningsvecka innan lite härligt sommaruppehåll.

 

// Freddy

 

Summering av vårsäsongen för akademin

 

U15 och U14 tog sommarledigt i och med matcherna i helgen, U19 följer efter from midsommarafton och U17 veckan därpå. Inledningen av säsongen var turbulent då klubbens ekonomiska bekymmer skapade osäkerhet men efter det att Daniel Jönsson kom på plats som huvudtränare för U17 och Henrik Svensson tillkom som ass. I U17 så har vi haft en tid där vi kunnat jobba långsiktigt och med spelarnas utveckling. Det finns väldigt mycket kvar att göra men vi är verkligen på rätt spår och vi har riktigt duktiga och välutbildade ledare på alla positioner idag och det är jag stolt över. Många av spelarna har utvecklats, vilket är det absolut viktigaste, och vi har matchat dem i utvecklande miljöer såsom TipsElit Cup, GAIS Open, U19 Allsvenskan och pojkallsvenskan div.1. I sommar kommer dessutom U14 att delta i en internationell turnering i Danmark dit man är handplockade tack vare resultatetn i TipsElit Cup. U15 är inbjudna till den nystartade turneringen Gothia Cup invitational för 15-åringar, vilket blir härliga erfarenheter för båda lagen. U17 har börjat växa in i kostymen dels med en ny tränare men också med en stor generationsväxling där vi spelar med i snitt 8 16-åringar från start i varje match. Avslutningsvis har U19 17p med en match kvar av våren vilket är ett fantastiskt facit med tanke på att 9-10 spelare i startelvan är nya jämfört med i fjol! Trevlig sommar och akademinytt tar härmed paus över sommaren.       

 

 

Akademimatcher kommande vecka

 

U19 möter Trelleborg 22/6 19.00 borta   U19 Allsvenskan Södra

 

U17 möter Laholm 21/6 19.00 borta                    U17 Pojkallsvenskan div.1 Södra

 

U17 möter Karlskrona 26/6 19.00 hemma          U17 Pojkallsvenskan div.1 Södra

 

Akademichef Markus Tilly


Nyhetsarkiv
Kansliet stängt!2024-03-14 08:46
Se hit!2024-03-11 08:58
Kallelse till Årsmöte2024-02-27 09:11
Stödmedlem2024-02-26 09:35
2024-02-14 11:20
2024-02-06 08:47
2024-01-26 09:15
Julhälsning!2023-12-22 12:00
Niklas klar för 20242023-12-07 07:50
2023-11-30 07:29
2023-11-28 07:59
Julklappstips!2023-11-27 11:29
Kvalspurt !!!2023-11-21 16:44
Tusen tack!2023-11-18 06:01
Bli Kvalsupporter2023-11-13 14:30
2023-11-01 08:01
ÄFF-vänner2023-10-26 07:49
Run of Hope2023-09-01 09:33
Sisters cup blev succé2023-07-05 07:18
Sisters cup2023-06-28 11:20
Midsommar2023-06-22 08:13
2023-06-15 10:29
Hej på er!2023-05-25 10:49
#digule💛💛💛2023-05-17 16:48
2023-05-08 08:41
2023-04-01 16:46
Årskort 2023!2023-03-23 11:10
Truppen 20232023-03-23 07:40
Kansliet stängt idag!2023-03-21 07:29
2023-03-09 09:41
Herrlag 20232023-02-12 13:31
2022-12-27 10:10
Medlemsinfo augusti 20222022-08-05 08:29
P16/06 FUTURE TEAM2022-04-22 11:02
ÄFF Fotbollscamp 20222022-04-20 09:41
Knattepremiär!!2022-04-16 09:39
Medlemsinfo2022-04-11 11:13
Kvarglömda kläder2022-04-11 08:37
Matchorganisation 20222022-03-28 10:00
Vi söker en fotograf!2022-03-24 09:49
Årskort 20222022-03-23 10:01
Biljettpriser 20222022-03-16 11:23
TACK TILL ALLA!2022-03-01 10:52
Medlemsinfo2022-02-10 07:12
1-1 mot Eskilsminne2022-02-07 09:03
2022-01-20 08:48
MEDLEMSINFO #82021-12-20 08:01
ÄFF tackar Markus Tilly2021-12-12 08:00
2021-11-25 09:14
Ny organisation2021-11-16 11:34
Tjejakademin2021-11-10 09:17
Varning !!2021-10-28 09:55
Medlemsinfo2021-10-13 06:48
Medlemsinfo #6 21092021-09-20 11:41
MEDLEMSINFO2021-07-28 09:58
Tack för igår!2021-07-08 09:57
Match ikväll2021-07-07 10:33
Glad Midsommar!2021-06-25 11:48
DAM SERIEPREMIÄR IDAG2021-06-22 07:08
MEDLEMSINFO2021-06-03 11:03
MEDLEMSINFO!2021-05-25 10:07
MEDLEMSINFO2021-05-04 09:17
2021-05-03 15:22
Knattepremiär 2021-04-19 07:39
Nya lock från EcoRetur2021-04-14 11:11
2021-01-23 16:26
Uppflyttad talang2021-01-14 11:33
Maja återvänder.2021-01-13 11:42
Gilla lokal handel!2020-12-08 12:56
P19 i Allsvenskan 20212020-12-04 15:27
Inställd kvalmatch2020-10-28 17:35
Höstlägret inställt!2020-10-27 16:04
2020-10-03 17:49
KANELBULLENS DAG!2020-09-25 10:52
Vinst mot FC Rosengård2020-09-22 16:02
Vinst mot IFK Malmö2020-08-24 15:32
Vinst mot Prespa Birlik2020-08-17 11:31
Vinst i sommarhetta!2020-08-11 15:50
ÄFF damlag2020-08-10 09:57
2020-08-10 09:32
En konstig säsong2020-07-04 14:48
Glad midsommar!2020-06-18 08:56
Corona2020-04-25 07:04
Korttidspermittering2020-04-07 15:32
Ingrid, i evigt minne2020-04-04 10:40
Lunds BK vs. ÄFF 0-12020-03-02 10:24
ÄFF vs BoIS 0-12020-02-17 08:49
2020-02-11 07:28
ÄFF Herrlag 2020 2020-01-28 12:02
Akademin 20202020-01-21 07:31
Julhälsning!2019-12-20 07:42
2019-12-18 08:54
3:e advent=3 stjärnor2019-12-15 15:16
Ny klubbchef tillsatt.2019-12-12 11:59
2019-11-26 09:44
2019-10-19 10:02
Sommarproffsläger 20192019-08-14 11:14
Kalle är på semester2019-08-10 09:14
Glad midsommar!2019-06-20 10:34
Adidaskollektionen2019-05-21 08:07
Volkswagen gör comeback2019-05-11 13:30
Min Fotboll2019-05-10 15:05
Helgens matcher2019-05-03 12:57
Påskhelg2019-04-19 11:30
Lagfotografering2019-03-28 20:05
Fotbollsskolan 20192019-03-13 07:38
Årsmötet den 6/32019-03-07 18:30
Certifiering 20182019-03-05 14:58
Namnbyte2019-03-04 13:57
Vecka 82019-02-18 08:00
Vecka 72019-02-11 08:00
Spelordningen är klar2019-01-09 19:07
Adidas kollektionen 20192019-01-08 09:56
Vecka 22019-01-07 15:17
Tre spelare lämnar ÄFF2019-01-03 15:09
Vecka 492018-12-03 12:29
Adidas kollektionen2018-12-03 08:11
Säsongen 2018 är slut2018-12-02 19:28
Vecka 482018-11-26 13:08
Anslut till Gräsroten2018-11-19 11:28
Omgång 2 i Ligacupen2018-11-19 10:20
Omgång 1 i Ligacupen2018-11-12 13:05
Vecka 462018-11-12 10:56
Ligacuperna drar igång2018-11-07 13:45
Sista herrmatchen2018-11-06 14:16
Vecka 452018-11-05 13:01
Träningsvecka 442018-10-29 11:53
Grattis HIF!2018-10-27 18:04
Akademiorganisation 20192018-10-25 10:37
Skånederby på söndag2018-10-23 15:22
Lovfotboll2018-10-22 15:29
Vecka 432018-10-22 12:45
Vecka 422018-10-15 08:24
Skånederby på måndag2018-10-12 16:24
Vecka 412018-10-08 09:00
Vecka 40:2018-10-01 09:00
Fotboll på lovet!2018-09-24 12:21
Vecka 392018-09-24 11:56
Välkommen Jeton! 2018-09-18 15:37
Vecka 382018-09-17 10:55
Vecka 372018-09-10 12:30
Vecka 362018-09-03 12:53
Matchdag2018-09-02 14:06
Vecka 352018-08-27 11:43
Dagens dammatch flyttas2018-08-26 11:08
Vecka 342018-08-20 14:01
Vecka 332018-08-13 14:19
Sommarproffsläger 20182018-08-09 14:25
2018-08-08 15:24
Succé i Eskilscupen2018-08-06 15:44
Vecka 322018-08-06 15:05
Vecka 312018-07-30 12:55
Höstnyheter i akademin2018-07-19 16:19
Nytt gräs läggs på IP2018-07-16 17:01
ÄFF i Gothia Cup2018-07-13 16:55
Vecka 262018-06-25 13:03
Vecka 252018-06-18 13:29
Vecka 242018-06-11 11:47
Träningsvecka 232018-06-04 10:28
Dagens nätverksträff2018-06-01 15:55
Vecka 22:2018-05-28 16:07
Vecka 212018-05-21 12:12
Träningsvecka 202018-05-14 12:37
Träningsvecka 162018-04-16 18:33
Vecka 15:2018-04-09 13:22
Träningsvecka 142018-04-02 12:08
Vecka 132018-03-26 13:21
Vecka 122018-03-19 13:07
Vecka 112018-03-12 12:30
Vecka 102018-03-05 14:15
2018-03-03 09:54
Årsmöte den 6/32018-02-13 18:39
Välkommen Edis Agelius!2018-01-26 15:20
IP stängt2017-09-13 14:58
2017-09-04 10:32
Grattis "Basse"!2017-08-31 19:37
Akademinytt vecka 112017-03-12 18:12
Akademinytt vecka 102017-03-05 21:31
Allsvensk skalp för u142017-03-03 20:22
4e raka för U192017-02-25 17:50
Akademinytt vecka 82017-02-19 17:21
 
Huvudpartners
Partners