Välkomna till a-lagets sida
På denna sida kan ni följa det som händer kring vårt a-lag.
Vårt unga lag spelade 1-1 mot Eskilsminne
2020-02-11 08:08

ÄFF ställde ett ungt lag på plan mot Eskilsminne

Första träningsmatchen för säsongen är nu avklarad och slutade med ett oavgjort resultat, 1-1. Roar har under de senaste veckorna slipat på försvarsspelet och de strukturer som tränats på, föll väl ut enligt Roar. Variation med hög press och att ställa laget lågt fungerade väl och gjorde Eskilsminne uddlösa.

Nu är det dags att finslipa upp- och anfallsspelet .  Edvin Nilsson gjorde ÄFF´s mål efter ett väl uppbyggt anfall.

På lördag kl 13:00 är det dags igen då vi möter Landskrona BOIS på Fridhemsplanen.

ÄFF startuppställning

Alex Weidrup

Philip Ljung, Robin Nilsson, Erik Widén, Niklas Svensson

Josef Getachew, Marcus Eriksson

Edvin Nilsson, Lowe Ohlander, Axel Olsson

Stephan Olsson

ÄFF Herrlag 2020
2020-01-28 12:08
En nöjd Roar med årets Herr-trupp

ÄFF Herrlag 2020

Herrlagets spelartrupp är i det närmaste helt klar inför 2020 års utmaningar.

-        ”Så här tidigt har jag nog aldrig kommit så långt med en trupp”, säger Roar, och fortsätter –” Nu känner jag stora delar av truppen efter en säsong tillsammans, vilket innebär att vi börjar på en helt annan nivå än ifjol. De spelare som tillkommit har jag god eller väldigt god kännedom om vilket gör skapandet av ett lag något enklare.”

-        ”Vi har fortfarande eventuellt någon plats kvar att besätta” berättar Roar.

-        De nya spelarna är valda enligt den strategi som ÄFF har för sin trupp, lokala förmågor samt hemvändare.

-        Av truppen har 11 st skolats i den egna Akademin.

Kvar från förra årets trupp är följande:

Robin Streifert.               Skolad i ÄFF´s Akademi

Alex Weidrup

Erik Widén.                    Skolad i ÄFF´s Akademi

Björn Westerblad

Emil Rydström.               Skolad i ÄFF´s Akademi

Niklas Svensson

Anton Hallbäck.              Skolad i ÄFF´s Akademi

Lowe Ohlander

Filip Pivkovski

Josef Getachew.             Skolad i ÄFF´s Akademi

Axel Olsson.                   Skolad i ÄFF´s Akademi

Marcus Eriksson.            Skolad i ÄFF´s Akademi

Stephan Olsson.             Skolad i ÄFF´s Akademi

Philip Comnell

Edvin Nilsson.                 Skolad i ÄFF´s Akademi

Nya spelare

Erik Johansson, från college I USA.         Förutom USA har Erik tillhört ÄFF i hela sitt liv.

Philip Ljung, lån från Varbergs BOIS.      Kommer ursprungligen från Landskrona.

Daniel Bennassar Nilsson, från Eskilsminne. Tidigare spelat i ÄFF och vänder hemåt.

Robin Nilsson, från Trelleborgs FF.         Tidigare spelat i ÄFF och vänder också hemåt.

Gustav Harrysson, uppflyttad från U19. Utbildad i ÄFF´s Akademi.

Anton Kinnander, från Torns IF.             Kommer ursprungligen från Helsingborg.

Två spelare är klara för ÄFF
2020-01-10 14:29
ÄFF har gjort klart med två spelare inför 2020.

Efter några år i USA är Erik Johansson tillbaka till ÄFF.

- Erik, som är fostrad i ÄFF, blir ett starkt bidrag till vårt lag, säger Roar Hansen.

Erik har c:a 20 matcher i Superettan på sitt CV.

Samarbetet mellan Ängelholms FF och Varbergs BOIS FC fortsätter även under 2020 denna gång är det Philip Ljung som spelar för ÄFF på lån från Varberg. Philip är fostrad i Landskrona BoIS och lämnade för Varberg när Landskrona degraderades från Superettan. Philip har 19 matcher i Superettan på sitt CV.

- Philip är en spelare som kan användas som både ytter- och mittback och kommer med sin erfarenhet från högre nivå att bidra till ÄFF’s projekt att avancera i seriesystemet, säger Roar Hansen.

Vi välkomnar båda till ÄFF!
Edvin Nilsson förlänger med ÄFF
2019-12-22 12:00
ÄFF förlänger med ytterligare en spelare inför 2020, denna gången rör det sig om Edvin Nilsson.

Ytterligare en spelare sprungen ur den framgångsrika akademin fortsätter i projektet att ta ÄFF tillbaka till Superettan.

- Edvin har höga ambitioner och vi är glada att fortsätta arbeta med hans utveckling, säger Roar Hansen.
Tre spelare förlänger med ÄFF
2019-11-11 14:20
ÄFF har gjort klart med Erik Widén för de närmsta 2 säsongerna.

Erik är en ÄFF:are från grunden och gjort matcher i både Superettan och Div I. Efter en lång
skadeperiod där Erik höll igång med klubben Torn i Lund, kände Erik och ÄFF sig för under denna höst. Utfallet föll till belåtenhet hos båda parter och därför är Erik tillbaka i ÄFF.

- Jag är glad att vi kunnat knyta Erik till oss för de kommande två säsongerna. Han har ett
naturligt ledarskap samt en storlek som passar in i vårt sätt att spela, säger tränare Roar
Hansen.

Till vardags studerar Erik i Lund.

ÄFF flyttar upp talang från den egna Akademin

Ytterligare en spelare flyttas upp från Akademin till A-truppen och det är talangen Gustav Harrysson. Gustav är 17 år vilket innebär att han kunnat spela ytterligare två år i Akademin, men har idag kvalitéer som gör att han är redo för A-laget. Gustav och ÄFF har enats om ett avtal på tre år.

- Gustav har spetsegenskaper som jag ser att vi kan utveckla vidare samt att han har ett väl
utvecklat målsinne, säger tränare Roar Hansen.

Gustav kom till ÄFF som 14-åring från Ljungbyheds IF och går på fotbollsgymnasiet på Rönneskolan.

Vi förlänger även Emil Rydström, ännu en spelare från Akademin.

- Emil har utvecklats under året och vi ser att det kan fortsätta framöver, säger Roar Hansen.