Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling

Ytterliggare en talang ansluter till ÄFF
2021-01-16 16:31

ÄFF´s strategi att bygga trupp med lokala talanger fortsätter. Nu är det 19-årige Othmane Salama, senast från Helsingborgs IF, som ansluter till ÄFF.

Othmane kommer ursprungligen från Husie IF och lämnade för Helsingborgs IF 2017. Othmane spelade för HIF i Nyårssaluten 2020 och blev utsedd till turneringens bästa spelare. Nu vill Othmane ta nästa steg och utvecklas till fotboll på seniornivå och ser ÄFF som den bästa platsen att genomföra det.

I Othmane får vi en spelare med en offensiv spelstil och snabbhet som spetsegenskap, säger Roar Hansen. Skall bli verkligen spännande att få arbeta med Othmane och ta fram så mycket av hans potential som jag kan, fortsätter Roar
Filip Sjöberg + ÄFF = Sant
2021-01-16 16:24
ÄFF fortsätter att bygga med lokala talanger. Nu är det Filip Sjöberg med moderklubb Helsingborgs IF som ansluter till truppen. Filip kommer senast från spel i Superettan med Dalkurd där det blivit 16 matcher och 2 mål. Dessutom har Filip 16 allsvenska matcher på sitt CV. I Filip får vi en spelare med energi och väl utvecklat spelsinne som kommer att bidra till ÄFF´s högt ställda målsättningar, säger Roar Hansen. Att det dessutom är en spelare med lokal anknytning, innebär att vi följer vår tydliga strategi att bygga från närområdet, fortsätter Roar. Vi hälsar Filip välkommen till ÄFF där han fortsätter att utvecklas tillsammans med Roar Hansen.
William Kvist ansluter till ÄFF
2021-01-16 16:22
Ytterligare en spelar med lokal anknytning, William Kvist, ansluter till ÄFF för att, under Roar Hansens ledarskap, fortsätta utveckla sin fotbollspotential. William har stor erfarenhet av fotboll på hög nivå, både i Danmark och Sverige, vilket passar väl in på den unga profil som ÄFF har idag. Med Wiliam i truppen får vi en poängspelare som har förmåga att avgöra matcher, säger Roar. William har spelat i bl a Akademisk BK, FC Helsingör, Oskarshamn, Mjällby, Varberg och kommer senast från Landskrona BOIS. Moderklubb är Helsingborgs IF.
Jacob Olsson ansluter till ÄFF
2021-01-14 11:41
Jacob har under det senaste året tillhört Halmstad BK´s A-trupp och vill nu fortsätta utvecklas under Roar Hansens vingar. Jacob är en ung spelare, 21 år, som spelar i försvar och mittfält och kommer med sin erfarenhet från Superettan bidra till konkurrensen på dessa positioner, säger Roar Hansen Jacob kom från Laholms FK till HBK som 13-åring. Två år senare fick han spela två pojklandskamper efter Elitpojklägret. Blev inför 2020 uppflyttad i A-truppen.
Uppflyttad talang
2021-01-14 11:33
Ängelholms FF flyttar upp Ville Gustavsson till Herrarnas A-trupp. Ville kommer närmast från ÄFF Akademi, P19 där han vaktat målet och ingick i den trupp som kvalificerade sig till Juniorallsvenskan 2021. Ville fyller 18 i januari, boende i Örkelljunga, och kom till ÄFF 2018 från Eket och Rössjöholm. Ville är en storväxt målvakt med en potential som vi vill vara med att plocka fram, säger målvaktstränaren Matt Pyzdrowski.
Maja återvänder.
2021-01-13 11:42
Maja Modig
Ängelholms FF har den stora glädjen att presentera två nyförvärv till säsongen 2021. Den ena är en hemvändare från Eskilsminne och heter Maja Modig. Den andra är en comebackande målvakt från Laholm och heter Ruut Pålsson.

Ängelholms FF:s damer drog i gång säsongen 2021 i måndags. På plan då fanns samtliga nyförvärv. Vi har redan presenterat Albina Lugici från Billesholm men nu har även Maja Modig och Ruut Pålsson anslutit till truppen.
- Maja har spelat i ÄFF tidigare så det ligger helt i linje med vår vilja; att ÄFF-tjejer ska vända hemåt och hjälpa oss uppåt i seriesystemet, säger Mikael Nilsson, en av tränarna för Ängelholm.
- Ruut Pålsson var med i början av Laholms FK:s resa upp i seriesystemet och har erfarenheter från division 2. Hon är målvakt som haft ett uppehåll på två år på grund av studier, säger Håkan Magnusson, tränare för laget.

Maja Modig är en offensiv spelare som kan spela såväl yttermittfältare som forward men med hennes kvaliteter kommer hon också kunna användas på en ytterbacksplats.
- Det känns jättebra att vara tillbaka i Ängelholm och från min korsbandsskada som satte stopp för spel 2020. Det har hänt mycket med Ängelholm sedan jag lämnade för Eskilsminne och framförallt har det tillkommit en professionell ledarstab och klubbens satsning på flickor och damer tilltalade mig, säger Maja till ÄFF:s hemsida.

Även Ruut Pålsson ser fram emot en nysatsning, som hon varvar med jobb som polis.
- Jag har tänkt på en nystart länge men eftersom jag precis pluggat så har inte tiden räckt till riktigt. Nu har jag fått tillbaka de vardagliga rutinerna igen och då kände jag att det också var dags att ta upp fotbollen igen.

Båda nyförvärven hoppas att de ska kunna bidra med mycket fotbollskunskaper och ser fram emot fotbollsåret 2021.
- Jag hoppas givetvis att vi tillsammans så småningom kan ta ytterligare ett steg upp. Jag följde laget under 2020 och jag tvivlar inte på att ÄFF dam kan nå högre division i framtiden. Detta kommer att bli en spännande och lärorik säsong, säger Maja Modig.
- Det jag hoppas mest på är att laget tillsammans kan prestera bra på vår första säsong i division 2, säger Ruut Pålsson.
Ladda ner medlemsappen
F14 ( födda 2007), 18/01 16:12