Bli medlem i Ängelholms FF

Ängelholms FF lyfter upp talang
2020-02-28 14:45
Vem är gladast? Roar eller Paolo?

Roar Hansen tar in Paolo Angelo till A-truppen. Paolo har tränat med A-laget sedan starten i januari och visat att han har kompetensen och viljan att konkurrera om platserna.

Paolo kom till ÄFF som 11-åring från Förslövs IF. På frågan varför det blev just ÄFF, svarar Paolo:

- ”Vi, dvs min familj och jag, tyckte att ÄFF hade en väldigt bra ungdomsverksamhet med bra tränare, så det kändes som ett rätt val.”

Efter 9 år i föreningen, vad upplever du som bäst med ÄFF?

– ”Det finns en tydlig gemenskap oavsett ålder och att vi tar hand om varandra. Det är en väldigt trivsam miljö att vara i. Dessutom visar ÄFF att det går att gå från ungdomsverksamhet via Akademin till A-laget, vilket sporrar ännu mer.”

Hur upplever du skillnaden mellan juniorfotboll och seniorfotboll?

– ”Seniorfotboll är mycket mer organiserad samt att tempot är högre så klart. Tempot är också varierande, från lite lägre till väldigt snabbt. Allt som sker är genomtänkt, det finns en tanke.”

Du har nu ett A-kontrakt. Hur känns det?

– ”Att spela i A-laget har hela tiden varit mitt mål, och att jag nu är där, känns riktigt bra. Jag vill nu bevisa att jag hör hemma här.”

Hur är din känsla inför säsongen?

–”Det kommer att bli mycket lärorikt med hårt arbete, både på och utanför planen.

Seger för Damerna mot halländskt div 2-lag
2020-02-27 09:49
På onsdagskvällen spelade Ängelholms damer årets tredje match. Det blev seger mot Trönninge IF med 3-0.

Ängelholm kom till spel under onsdagskvällen med en stor trupp med många spelare från F-15-laget; hela sex stycken.
ÄFF vann med klara 3-0 och för målen svarade Elin Nilsson (2) och Wilma Törnqvist.
Ängelholm visade upp ett stabilt försvarsspel och ett anfallsspel som börjar att ta form.
- Jag tycker att vi får många bra besked idag och jag tycker att det är många spelare från F-15 som knackar på a-lagsdörren ordentligt, säger en av tränarna Mikael Nilsson.
I helgen mötte Ängelholm Hyltebruk och vann med 9-0 och tidigare besegrade man Snöstorp/Nyhem med 1-0. Och idag blev det en tredje seger på raken.
- Naturligtvis är det roligt att vinna matcher, men samtidigt vet vi att det kommer att bli tuffare och tuffare matcher allt eftersom, säger Håkan Magnusson.

Redan på lördag spelar ÄFF en ny match och då är det tävling. Laget möter Västra Karup på bortaplan, i Förslöv.
- Laget var med och krigade i toppen av division 2 i fjol så det kommer bli en nivå upp för oss, men det är precis så det ska vara, säger Mikael Nilsson.
Damerna spelar mot Trönninge IF på onsdag 26/2
2020-02-25 14:44
På onsdag kväll kl 19:15 så har damerna nästa hemmamatch på Fridhemsparken.
Då möter de Trönninge IF. Ska de följa upp med samma fina resultat som senast?
Välkomna att komma o titta.

ÄFF Herrar spelade 1-1 mot IFK Värnamo
2020-02-24 05:34
Höstväder på försäsongsmatch?

Årets tredje träningsmatch är spelad på Fridhemsparken i svåra förhållanden. Svår blåst med storm i byarna. Trots detta blev det en ganska underhållande match där ÄFF tog ledningen efter 15 minuters spel genom Filip Pivkovski.

Fram till målet hade ÄFF tillbringat större delen av tiden på Värnamos planhalva. Efter målet tog Värnamo över spelet i den hårda motvinden och kvitteringen kom efter 35 minuter.

Andra halvlek blev jämn där ÄFF klart förbättrade sitt eget spel. Matchen slutade 1-1 som får betraktas som ett rättvist resultat.

Värnamo är nog det svåraste motståndet hittills av de Div 1 lag som ÄFF mött under försäsongen. Ett väl spelande lag.

Inbjudan till Årsmöte 17 mars kl 18.30 på Kansliet
2020-02-21 08:05
Nu är det dags för avslut för 2019 och dra igång 2020. Det är tid för ÄFFs Årsmöte. Boka den 17/3 kl 18.30. Vi håller det på Kansliet på IP. Alla medlemmar är välkomna och alla andra som är intresserade också naturligtvis.
Väl mött!