Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling

Dags för årets fotbollscamp!
2021-04-21 10:41
Från fotbollscampen 2020

Fotbollscamp 20-23 juni 2021

Välkomna alla pojkar och flickor i åldrarna födda 2013-2008!

Testa och träna fotboll med välutbildade tränare

Fotbollscampen är coronanpassad enligt SvFF och Region Skånes restriktioner.

Plats och Tid

Ängelholms IP

Klockan 9:00-12:00 med lättare lunch

Insläpp 8:45 och ta med kläder efter väder

Anmälningsavgift

595 kronor ink. Faktura avgift på 29 kr tillkommer

I anmälningsavgiften ingår fotboll, tröja, vattenflaska, och lunch

Sista tid för anmälan är den 9 juni 2021.

Klicka HÄR för att komma till anmälningslänken eller klicka på nedan länk

Har ni frågor kontakta Kalle Hansson

Kalle@angelholmsff.se

HÄLSA, RÖRELSE, IDROTT OCH KUNSKAP
2021-04-20 07:37

Rubriken ovan är en beskrivning av inriktningen på Ängelholms FF´s (ÄFF) skolsatsning.
Som tidigare informerats har styrelsen för ÄFF identifierat ett stort behov av en skola,
F (Åk 0) - Åk 9, som sätter ett ökat fokus på rörelse som i sin tur bidrar till bättre hälsa
och skolresultat. Skolan kommer därför (från årskurs 6) ge eleverna möjlighet att idka
sin idrott inom skolan, ex fokus på fotboll eller simning. De specifika idrotterna, förutom
fotboll, är i dagsläget inte beslutade.

Arbetets status
Med detta nyhetsblad vill styrelsen för ÄFF informera om var vi befinner oss i arbetet och
vilka milstolpar som uppnåtts.

1. Ansökan till Skolinspektionen och efterfrågade kompletteringar är inskickade
 2. En så kallad elevprognos är genomförd genom en enkätundersökning till samtliga
 vårdnadshavare med barn i skolåldern
 3. Finansieringen av skolan är garanterad och klar

Ansökan är genomförd och ett stort arbete är nedlagt på speciellt pedagogik och inriktning som skall möta de behov som är identifierade. Främst är det en skola med utökad
rörelse på schemat samt behovet av en skola inom det geografiska område där ÄFF
bedriver sin verksamhet.

Elevprognosen gav svar från c:a 600 hushåll. Grovt innebär det c:a 1 000 vårdnadshavare
och c:a 900 barn. Resultatet av enkäten påvisar att 87 % av svaren visar på en positiv bild
av skoletableringen och att 70 % är intresserade av att deras barn blir en del av denna
skola med dess inriktning på Hälsa, Rörelse, Idrott och Kunskap.

Arbetet med finansieringen är nu i hamn vilket innebär att det finns en stark tilltro till ÄFF
och dess planer för framtiden.

Framåt
Nästa steg är att Skolinspektionen fortsätter sitt arbete med vår ansökan. En del av detta
arbete är svar på en remiss som är tillställd Ängelholms Kommun. Svar beräknas vara
Skolinspektionen tillhanda i slutet av maj. Svaret kommer att innehålla hur Ängelholms
Kommun ställer sig till ÄFF´s ansökan om att bedriva skola, från Förskoleklass t o m
årskurs 9.

Samtidigt pågår arbetet med att skapa lokaler som är anpassade till skolans inriktning.
Detta sker tillsammans med etablerade samhällsutvecklare med närhet till ÄFF.

Vi inom ÄFF kan konstatera att arbetet följer tidsram och vi är mycket glada över det
positiva mottagande som vi fått i och med presentation av satsningen.

Ängelholms FF

Knattepremiär
2021-04-19 07:39

Ett säkert vårtecken är här. I lördags var det premiär för årets knatteskola. Mellan 80-90 barn samlades på Fridhemsparken denna lördagmorgon. Har ni barn flickor eller pojkar så är ni hjärtligt välkomna.

Har ni frågor så hör av er till mig via e-post kalle@angelholmsff.se

MVH

Kalle Hansson / Ungdomsansvarig Ängelholms FF

Nya lock från EcoRetur
2021-04-14 11:11
Vi har fått nya lock till våra ledares bollkärl på Fridhemsparken.
Nu kan vi låsa in alla bollar i resp kärl så att ledarna får ha sitt lags bollar i fred.
Stort tack till EcoRetur för detta.
Information från styrelsen
2021-04-12 07:24

Varför höjer ÄFF träningsavgifterna?

Årsmötet är genomfört och presenterad budget godkänd. Budgeten innehåller förändring av träningsavgifterna medan medlemsavgiften är oförändrad. Anledningen till förändringen av träningsavgifterna är att fortsätta hålla hög kvalitet i erbjudandet samt att kunna utveckla erbjudandet. Dessutom handlar det om att anpassa kostnader efter de höjningar av priser som omvärlden står för.

Vad innehåller erbjudandet, är en fråga som ofta ställs. Innehållet tas oftast för givet och därför vill vi i Styrelsen beskriva vad erbjudandet innehåller.

Förutom att vi som förening (likt alla föreningar) vill ge den individuella fotbollsspelaren en god utbildning inom fotboll lägger vi stor vikt kring att även fokusera på gruppdynamik, respekt, hälsa, kost och att motverka psykisk ohälsa. Att ta hand om och ge individen goda förutsättningar för att utöva fotboll och att växa/utvecklas är vårt viktigaste uppdrag. Utöver detta ingår:

Faciliteter

- Marknad

- Support

- Planering

Detta är en beskrivning av det erbjudande som finns inom föreningen. Självklart använder inte de yngre åldersgrupperna allt som beskrivs, och därför en diversifiering av träningsavgifterna.

Ett exempel, en fotboll för de yngsta kostar 250:- per st och 1.500:- per st för de äldsta.

ÄFF har ambitionen att leverera en hög kvalitet vad gäller material och kompetens. Detta skall skilja ÄFF från andra fotbollsföreningar i kommunen. Den högre ambitionsnivån medför i vissa fall ett något högre pris för att vi som förening ska leva upp till åtagandet.

Vår Akademi för pojkar och en blivande Akademi för Flickor, skall innehålla högt utbildade tränare som fortsätter att utveckla fotbollsspelare till den ambitionsnivå individen sätter. Här kan vi idag erbjuda spel i JuniorAllsvenskan för P19 spelare.

Vägen till Akademierna skall gå via tränare och ledare som skall utbildas efter den nivå som Spelarna befinner sig. Detta kommer att vara fokuset i erbjudandet.

Vi i Styrelsen för Ängelholms FF har därför tagit fram en budget som är anpassad till den ambitionsnivå föreningen har för sin verksamhet med följande inriktning;

Så många som möjligt

Så länge som möjligt