Bli medlem i Ängelholms FF

Ingrid, i evigt minne
2020-04-04 10:40

I torsdags nåddes vi av det tråkiga budskapet att Ingrid Olovsson gått bort.

Ingrid var under många år en central punkt i ÄFF. Som kanslist arbetade hon lojalt och engagerat för föreningens bästa. Frågorna och uppdragen var många under en tid då föreningen växte från en småklubb till en elitförening med alla krav det ställde, inte minst på kansliet. Samtidigt var barn- och ungdomsverksamheten så viktig att värna. Medlemsfrågor, ekonomifrågor, spelarärenden, kontakter med ungdomsledare, styrelse, spelare, kommun och sponsorer är några exempel. Trycket på det lilla kansliet var hårt.

I mötet med Ingrid fanns alltid glädje, värme och goda skratt. Alltid glad, öppen och hjärtlig. Alltid hjälpsam, positiv och engagerad. Och Ingrids engagemang sträckte sig långt utanför kanslilokalerna.

Tillsammans med Lars-Erik följde hon laget både nära och långt bort. Det spelade ingen roll om det var bortamatch i Landskrona, Borlänge eller Degerfors. Ingrid och Lars Erik var där. Eller på träningsläger i Holland, Belgien eller södra Spanien. Bilresorna blev långa, men ofta före spelarbussen stod de där och väntade med en kopp kaffe och en liten god kaka till hands för en kaffesugen ordförande.

Ett alldeles speciellt minne är träningslägret strax söder om Barcelona. Som vanligt var Ingrid och  Lars-Erik där och bad försynt om att en kväll få bjuda laget på korvgrillning. Korv, bröd, läsk och lättöl hade transporterats i bilen ner till Spanien tillsammans med engångsgrillar, servetter, ketchup och senap väl tilltaget för 30 personer. Klockan 18 var det dags, och platsen var väl vald nere på stranden.

Tränaren Lenell och jag blev tio minuter försenade, och när vi nådde den förutbestämda platsen var den helt tom. Inga grillar, inga spelare och ingen Ingrid eller Lars-Erik. Efter en stunds sökande fann vi gänget, tysta, lite sura sittande på en mur några hundra meter upp från stranden. Polisen hade varit där. Ingen grillning på stranden, inte ens med engångsgrillar. Nu satt vi alla där och åt kall korv från Sverige. Till slut blev det ändå en trevlig kväll, ett härligt minne och ett fint exempel på välvilja, omtanke och engagemang.

Någon har sagt att så länge man minns någon, så länge lever man. Så Ingrid kommer att leva länge. Hennes intryck är starkt och vi som fick vara där, komma henne nära och lära känna henne, vi kommer att minnas Ingrid för evigt.

Tack Ingrid för allt du gav oss. Och Lars-Erik, vi sörjer med dig!

Mats Johansson

Fd ordförande

OK att spela träningsmatcher, tillsvidare
2020-04-03 15:05

Enligt rekommendation från SvFF (som följer FHM´s riktlinjer) får träningsmatcher i närområdet tills vidare spelas.

Tänk med det sunda förnuftet i rådande läge tex vid transporter - inte vara fullastade i bilarna.

Vidare, i samma rekommendation, gäller att vid träningar ombeds föräldrarna att inte stanna kvar o titta på träningarna utan

lämna över barnen vid grinden där tränarna möter upp.

Ett bra tillfälle för föräldrarna att passa på att träna själv genom tex en promenad. Träning är bra för oss alla.

Om det är någon som känner oro att träna så är det fritt att avstå, vilket alla ska respektera fullt ut.

Det är bara att tala med era ledare om detta.

Vi påminner om den personliga hygienen, tvätta händerna, drick inte ur varandras vattenflaskor etc.

Vi har alla ett ansvar att vi hjälps åt med detta. Är du sjuk - stanna hemma!

Denna rekommendation gäller tills Myndigheterna kommer med andra direktiv.

Allas vår Ingrid har lämnat oss.
2020-04-02 15:38

Vi har den tråkiga nyheten att Ingrid Olovsson har avlidit.

Ingrid var en fantastisk människa som brann för ÄFF och alltid

ställde upp för oss alla. Ingenting var omöjligt för att göra det

där lilla extra för både oss medlemmar och alla som gästade ÄFF.

Vi har alla säkert många härliga minnen av och med henne.

I både saker hon har gjort, sagt och alltid med ett smittande skratt.

Ingrid jobbade många år på kansliet och tillsammans med Lars-Eric följde

hon laget under alla år. Hon var även med på de flesta av Herrlagets

matcher, hemma som borta. Oavsett om matchen spelades i Sundsvall

eller om det var träningsläger i Spanien.

Ingrid lämnar ett stort tomrum efter sig för oss alla i ÄFF-familjen.

Låt oss minnas henne för den fantastiska, enastående person hon var.

Våra tankar går också till Lars-Eric och övriga familjen.

Stopp för alla matcher tillsvidare, enl Folkhälsomyndigheten
2020-04-01 15:29
Enligt nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten skall samtliga fotbollsmatcher ställas in tills vidare. Detta skriver Skånes FF på sin hemsida.
Förändringar kan komma att ske så följ gärna info på Folkhälsomyndighetens samt Skånebolls hemsidor.

Träningar, utomhus, ska dock fortsätta som vanligt. Även detta på uppmaning av Folkhälsomyndigheten.
Det är fortfarande viktigt att vi rör på oss.
Att sitta hemma och ha "tråkigt" får vi vänja oss vid ett tag till därför uppmanas ni som kan träna att ta möjligheten att göra detta. Kom och ha kul på den gröna mattan. Det mår ni bra av.

Vi vill fortfarande trycka på att alla ändå tänker på att inte träna vid någon symtom på sjukdom, stanna då hemma. Tänk på att inte dela vattenflaskor med varandra, ha en egen. Var noga med den personliga hygienen.

ÄFF premiärspelade på gräs
2020-03-30 13:51

I helgen genomförde ÄFF´s herrar match mot Eskilsminne IF. En drabbning där ÄFF var den bättre under 1:a halvlek och skapade två klara målchanser. I 2:a halvlek jämnade spelet ut sig men återigen lyckades inget av lagen få bollen i nät. Sammantaget en trevlig match på ett underlag som inte gjorde det lätt för något av lagen.

”Efter några matcher med mindre bra prestationer, var 1:a halvlek ett fall framåt”, summerar Roar Hansen.

Startelvan:

Robin Streifert