Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ängelholms FF

Bli medlem i Ängelholms FF
BLI MEDLEM
En konstig säsong
2020-07-04 14:48
Två seriematcher spelade och nu är det uppehåll innan höstsäsongen drar igång. Två seriematcher med två segrar. 
Först en svår bortamatch mot Halmia, ett lag med höga ambitioner. Di Gule tog hem matchen med 2-0 efter ett självmål och Filip Pivkovski stängde målskyttet med ett välplacerat högerskott. Summasumarum; en taktiskt väl genomförd match där Halmia inte lyckades hota under hela matchen.

Nästa match blev en hemmapremiär mot LB07, nykomlingar med en historia från högre serier. Även här slutade matchen med en vinst för Di Gule med 2-0. Målskyttar denna gång blev Niklas Svensson och Lowe Ohlander.
Även här visade Di Gule upp ett spel där motståndarna inte lyckades skapa farligheter. Innebar ett disciplinerat försvarsspel över hela banan samt att anfallsspelet präglades av snabba omställningar och högt bolltempo.

Den konstiga vårsäsongen avslutades med en träningsmatch mot Hässleholms IF. Även här visade Di Gule prov på ett väl sammansatt försvarsspel. Motståndarna rullade boll fram till mitten av planen, men inte längre. Så såg det ut under hela matchen. När Di Gule vann boll ökades tempot och kom snabbt till många farliga avslut. Hässleholm tog dock ledningen genom ett förargligt bolltapp på egen planhalva som förvaltandes med ett välplacerat skott utanför straffområdet. Di Gule vände dock snabbt på resultatet genom att snabbt rulla upp motståndarna i några vackra anfall. Debutanten Zacharias N´Dao nickade snyggt in kvitteringen och Stephan Ohlsson avgjorde matchen med att peta in bollen efter att Di Gule återigen kommit runt på kanterna. Dessutom hade Zache ytterligare en boll i nät som oförklarligt underkändes. Fanns nog bara en person på idrottsplatsen som förstod den avblåsningen.
Summasumarum; en match som kontrollerades av Di Gule och när bolltempot ökades, hotades motståndarna med snabba anfall som ofta kom till avslut.

Nu är det två veckor med individuell träning för att vara i slag inför höstsäsongen. Tre träningsmatcher, Vejby IF, Hittarp och IFK Hässleholm, står på programmet innan serien drar igång med hemmamatch mot Västra Frölunda.
Meddelande från en av våra sponsorer
2020-06-30 13:04
Bilden säger allt!
 
Nybörjarstrul på vår livesändning
2020-06-27 17:54
Vi ber om ursäkt att livesändningen slutade att fungera en bit in i andra halvlek.
Ni som köpt länken ska ha fått ett mejl från leverantören med en ny länk som ni gratis kan gå in på.
Den (och den första) ligger kvar så ni kan klicka in och titta igen på dem.
Ni kommer dessutom att få tillbaka era pengar.
Vi gör ett nytt försök på nästa herrmatch hemma, den 8/8, mot Västra Frölunda. Då kommer det fungera som det ska. 


Hemmapremiär för herrarna lördag 27/6 kl 16.00. Kan ses via länk
2020-06-26 17:54
Lördag 27/6 är det hemmapremiär för herrarna hemma på IP. Tyvärr får vi ännu inte ta in någon publik.
Därför har vi ordnat så att vi kan sända matchen live. Det kostar 39 kr att köpa matchen.
Använd länken nedan att logga in på.

https://play.spiideo.com/games/e4c57fc4-8a03-4af9-847a-df9dbdfcb51a

Sprid gärna detta till de som ni vet vill se matchen.

Vi hoppas att vi kan vara riktigt "live" så vi ses på läktaren snart.
Glöm inte att följa FMHs riktlinjer, stanna hemma om ni är sjuka, nys eller hosta i armvecket, håll avstånd, tänk på hygienen. Var rädd om er.
Vi ses på "länken" i morgon. 
Ängelholmsföreningar i samarbete på stan v. 33
2020-06-25 11:39

Det har varit en märklig tid den här våren där ni inte kunnat besöka oss som vanligt – så därför tänkte vi komma till er. I slutet av sommaren, mellan 10-15 augusti, kommer Ängelholms FF tillsammans med fem andra idrottsföreningar från Ängelholm att finnas i en lokal på Storgatan tack vare ett initiativ från Backahill.

Det är Backahill AB som under sommaren upplåter en gratis lokal för organisationer som vill prova på att driva sina verksamheter i centrala Ängelholm. ÄFF har nu tillsammans med ängelholmsföreningarna Rögle BK, EVS, Ängelholms IF, FBC Engelholm och ÄSS valt att gemensamt skapa ett koncept där det är möjligt att utforska delar av Ängelholms föreningsliv, med syftet att öka intresset för föreningslivet i Ängelholm.

Det finns många fler idrottsföreningar i Ängelholm men alla får inte plats att medverka i en o samma lokal, speciellt i dessa tider med Pandemin. Att det blev just dessa sex föreningarna var en slump att vi hade samma tankar med Pop-Up-butiken och att vi sedan tidigare haft kontakter med varandra.

Träningsmatcher för herrarna
2020-06-18 12:18

Våra Herrar har haft förmånen att kunna spela två träningsmatcher innan serien drar igång på måndag den 22/6 mot IS Halmia.

I söndags den 14/6 möttes seriekollegas Eslövs BK på Ängelholms IP, en match som ÄFF dominerade från början till slut med ett resultat som slutade 4-1. Eslöv tog dock ledningen efter ett okoncentrerat försvarsspel hos Di Gule. Strax efter den situationen arbetade ÄFF till sig en frispark strax utanför straffområdet. Den pangade Anton Kinnander vackert in i målvaktens högra kryss. Resten av halvleken arbetade ÄFF på och byggde upp anfall efter anfall. Fanns några möjligheter som mycket väl kunde resultera i mål från Filip Pivkovski och Gustav Harrysson. Strax innan halvtidsvilan fick ÄFF en ny frispark strax utanför straffområdet. Denna tog Pivkovski hand om och pricksköt ledningsmålet.

I andra halvlek ökade ÄFF tempot och motståndarna fick inte mycket boll. Stephan Olsson arbetade in två mål under halvleken. Båda målen resultat av fyndigt anfallsspel från Di Gule. Summa summarum; en bra genomförd match med utvecklingspotential.


Igår, 17/6, mötte Herrarna Halmstad BK U21 på Skedalaheds IP som erbjöd en plan som någon glömt att underhålla. ÄFF visade att man är på rätt väg med sitt lagbygge och besegrade hallänningarna med 3-1. Första halvlek visade på ett bra försvarsspel över hela banan från Di Gule. Dock blev spelet för plottrigt när vi själva hade boll med resultat att man sökte den avgörande passningen alldeles för tidigt. HBK tog ledningen efter bra individuella prestationer som luckrade upp försvaret i straffområdet.

I andra halvlek ändrade ÄFF och spelade mer på ett och två tillslag och tempot ökade betydligt i anfallsspelet. Resulterade i mål av Axel Olsson, Anton Kinnander och en 30-meters bomb från Robin Nilsson. Summa summarum; på rätt väg och en trupp med stark konkurrens på samtliga positioner. Igår gjordes 9 byten……

BLI MEDLEM
Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra lag
Knattar 2014, 06/07 17:35 
F10-11, 05/07 17:46 
Herrlag, 04/07 14:49 
 
Aktivitetskalender
_________________