SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling

MEDLEMSINFO
2021-07-28 09:58
Filip Sjöberg, William Kvist och Eric Duran var några av ledarna under FotbollsCampen under ledning av Generalen Megan Koch!

Sommaren med något lägre aktivitet lider mot sitt slut och sensommaren tar vid och aktiviteten ökar igen. Restriktionerna pga pandemin minskar efter hand vilket gör att verksamheten nästan kan gå i normala spår. Dock skall vi fortfarande vara restriktiva till trängsel etc.

 

Fotbollscamp

 

Under sommaren har vi arrangerat en FotbollsCamp för våra yngre fotbollspelare. C:a 150 tjejer och killar tog tillfället i akt att bli tränade bl a av spelare från A-laget. Vi tackar alla dessa ledare som hjälpte till dessa dagar. Mest uppskattad var kanske vattenspridaren……

 

Herrarna

 

Vårt representationslag på Herr-sidan har börjat sin serie på ett övertygande sätt. 7 matcher med 6 vinster och 1 (onödig) förlust. Vi leder serien med 2 poäng och 2 matcher mindre spelade och 26 gjorda mål och 7 insläppta. Nu börjar en tid med täta matcher för att hinna med hela serien. Vi startade sent pga pandemin. Sista matchen är den 1:a advent…… Välkomna till IP!

 

Damerna

 

Tyvärr spelar vårt representationslag på Dam-sidan enbart en enkelserie i år pga pandemin. 2 matcher är avklarade och 1 vinst och 1 oavgjord. Nu ser vi fram emot augusti med fler matcher. Välkomna till IP!

 

Ungdom och Akademi

 

Aktiviteten på Fridhemsparken ökar efter hand och är snart uppe i full fart. Under resten av säsongen är 126 matcher inplanerade på Fridhemsparken och matcher med våra egna Ungdomsdomare hamnar på 105 st. Hela området sjuder av liv och rörelse.

P19 håller till på IP och har börjat sin serie enligt förväntan. Alltid tuffa matcher i juniorallsvenskan. Senaste matchen mot IFK Göteborg slutade med förlust 0-2 och var utvecklande för varje individ, vilket är viktigare än resultatet.

 

Vi kommer att genomföra vår aktivitet Sommarproffs i början av augusti. C:a 25 spelare i åldern 13 - 14 år från våra grannklubbar har bjudits in för att få en bild över ÄFF verksamhet, främst Akademin. 

 

Övrigt

 

Supporten planerar att flytta från IP till Fridhemsparken under hösten. Detta för att komma närmare den stora delen av föreningens verksamhet, nämligen Ungdomarna. Planeringen pågår för fullt och dialog med fastighetsägaren, Ängelholms Kommun, pågår för att skapa så bra möjligheter som möjligt. Vi vet att allt inte blir perfekt från början, men finns viljan…….

 

Under våren har vi skapat en enklare tillvaro för våra äldre tjejer genom att erbjuda mensskydd till dessa under match och träning. Detta har vi lyckats med genom sponsring av Melins Fastighetsförvaltning och Falvir.

 

Under hösten kommer vi att påbörja ett program för speciellt tjejer gällande kostrådgivning och psykisk hälsa. Ett ämne som är högst aktuellt där ÄFF är drivande.

 

Föreningen planerar att genomföra en HöstCup för tjejer och killar 12 år. Inbjudningar har gått ut till föreningar i södra Sverige och utvalda föreningar i Danmark. 30 föreningar vardera tas in till cuperna. Tjejerna kör den 23/10 och killarna den 24/10.

 

I dagarna kommer träningsavgifterna för hösten att faktureras och förfallodag planeras till den 30/8.

 

Tack

 

Vill passa på att tacka våra föräldrar, spelare och ledare för fantastiska insatser vid våra matcharrangemang. Försäljningen av 50/50 lotter går över förväntan och kioskverksamheten fungerar alldeles utmärkt. Kiosken på Fridhemsparken öppnar upp igen den 14/8. Våra sponsrade gasolgrillar (NP Nilsson och KöksCentrum) har förenklat verksamheten betydligt. Återigen TACK, det betyder oerhört mycket för föreningen.

Passivt ge ett ekonomiskt bidrag till ÄFF
2021-07-21 15:13

Om du vill vara med att ge ett ekonomiskt bidrag till ÄFF utan att det kostar dig något så kan du som spelar på Svenska Spel anmäla Ängelholms FF som du vill ge ditt stöd till.

Varje år delar Sv Spel ut en summa pengar för något som kallas för Gräsroten. Om du anmäler ÄFF i detta så innebär det att varje gång du spelar på något tips eller lotto etc så går en liten del av det du spelar för tillbaka till ÄFF. Gör du inget alls så får någon annan dessa pengar.

Så varför inte se till att du hjälper Sv Spel att fördela lite av sina pengar till ÄFF?

 

Samma sak om du handlar på Intersport. Om du är medlem i deras Intersportklubb så kan du även här välja ÄFF som "din" klubb. Intersport gör samma sak som Sv Spel. De delar ut en viss %-sats av allt du handlar hos dem under ett år och skänker dem till "din" förening, ÄFF.

Nästa gång du handlar på Intersport (och är medlem, om inte - bli det) så ber du dem att koppla ÄFF till ditt medlemsskap. Sedan går allt automatiskt.

 

Så utan att du behöver betala något extra - genom att spela på Sv Spel eller handla på Intersport så ger du ÄFF ett ekonomiskt bidrag.

 

Vi alla i ÄFF tackar i förskott för dina kommande bidrag!

 

Ps. Är du hungrig? Köp ett ÄFF-mål på Mc Donalds Ängelholm, så går 5 kr till ÄFF! 

ÄFF MÖTER NORRBY IF I SVENSKA CUPEN
2021-07-15 09:53

Lottningen till 2:a omgång i Svenska cupen är genomförd och Superettanlaget Norrby IF kommer att stå för motståndet.

 

Förre ÄFF-backen Fredrik Lundgren är en profil i Norrby och vi lovar Lunkan en match han sent ska glömma på idrottsplatsen i Ängelholm.

 

Bring it on, Lunkan!!

 

Återkommer med matchdag och tid när den är fastställd.

Vinst i derby mot Eskilsminne
2021-07-09 12:27

Föreningens Herrlag hade en match kvar innan en välkomnande ledighet för spelare och ledare. Matchen var årets första derby och för motståndet stod Eskilsminne IF. Matchen spelades på en inbjudande gräsplan på Ängelholms IP, en arena som i pandemitider får ta in 300 åskådare på läktaren. Matchen rönte stort intresse och det blev ”lapp-på-luckan”! Fullsatt!

 

Det blev en match med sann derbykaraktär med mer kamp än fotboll och gästerna var ofina nog att ta ledningen i den första halvleken. Det stod sig halvleken ut även om både gästerna och hemmalaget hade fina chanser att förändra resultatet. Roar summerar första halvlek med att laget var beredda på kamp och bjöd upp till kamp. Spelmässigt följde de gula sin matchplan och visste att chanserna skulle komma.

 

I andra halvlek öppnade spelet upp sig och när gästernas centrala mittfält kört slut på orken, skapade hemmalaget flera chanser varvid två gick innanför målramen och över mållinjen. Det sista på straff efter en hands på gästernas försvarare. Anton Kinnander kvitterade och Johan Oremo gav hemmalaget ledningen. Resultatet stod sig matchen ut trots bl a ribbträff från hemmalaget. Gästerna tryckte desperat på den sista kvarten, utan att skapa några större farligheter mer än några hörnor.

 

Roar summerar matchen med att matchplanen föll väl ut och att laget stod upp i kampen och när krutröken lagt sig, konstaterar att det var en välförtjänt seger.

Tack för igår!
2021-07-08 09:57

Vi på supporten vill tacka P17 föräldrarna F13 tjejerna, Pontus, Ingvar, Janni för ett utomordentligt jobb på gårdagens herrmatch.

 

// Vi på supporten

Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra lag
Dam, 01/08 11:34 
F14 ( födda 2007), 30/07 11:41 
P7 ( födda 2014), 30/07 09:11 
P12 ( födda 2009), 29/07 19:48 
P10 ( födda 2011), 28/07 15:28 
 
Aktivitetskalender
_________________