F14 ( födda 2008)

F12: Serien avslutad!
2020-10-11 13:37
Idag avslutades höstens Blåa & Gula serie!

Gula laget tog idag emot Lödde IF hemma och ställde till med en magisk match. I våras spelade vi en jämn nagelbitare mot Lödde som slutade oavgjort. Idag började det också väldigt jämnt...
Det var två lag som höll i bollen, passade och spelade sig fram. Efter första perioden stod det 0-0, men vi hade grepp om matchen och det bättre spelet. I andra perioden började det lossna efterhand som Lödde blev trötta av att jaga bollen. Och i 3:e kom genomklappningen.
Totalt 5-0 till oss. (Elin 2, Mira & Nellie + självmål)

Många magiska stunder idag: väggpassningar, framspelningar, målchanser - publik o coacher stod med tårar i ögonen!
- " F** va bra vi spelar?!" - sa även tjejerna lite förvånat redan innan vi började trycka in mål.
- Maja J var gigant på mitten: tog emot bollen - sprang - passning ut på kant & 100% attack på mål på inläggen som verkligen kom!
- Backarna (Hilja, Elvira & Starwing) såg till att vi inte behövde bita på naglarna alls idag - otroligt stabilt. Då känner mitt/anfallare att de kan ägna sin tid framåt - men även kan passa bollen bakåt.
- Elin smällde in 2 mål idag - kul!

Blåa laget spelade hemma mot Vejby igår. Lite annat match-scenario än ovan dock. Taggade på uppvärmning, dominant spel i första och andra perioden. Vi gör 1-0 på straff i andra, medan Vejby kvitterar på ett långskott och kort därefter tar de ledningen...
...då tappar vi konceptet och börjar bli försiktiga - "något stämmer inte". Vi går inte in i närkamperna - o då måste vi springa efter bollen. Vi tappar spelet.
I tredje börjar bakåt-målen trilla in och då har vi tyvärr redan slutat tro på oss själva. Otroligt svårt att komma igen då. Vi kämpar dock ända in i kaklet - för sådana är våra tjejer!
- 2-6 till Vejby denna gång. (Emma S gör båda våra mål - super!)

Upp-summering av Blå/Gula serierna Ht 2020: (inkl de två träningsmatcher vi spelade)