F14 ( födda 2008)

F12: Helgens träningsmatcher
2020-08-09 09:01
Igår spelade vi höstsäsongens första matcher (träningsmatcher) - Blåa laget mötte Eskilsminne och Gula laget mötte Viken. Båda lagen har vi mött tidigare och det har varit jämna historier, även om vi nog har ett litet övertag mot Viken historiskt. Mot Eskils är det nog jämnt skägg.

Blåa laget hade en målrik match borta mot Eskils. Per och Chrille stod med tårar i ögonen och såg passningsspelet leda fram till inlägg efter inlägg - precis som vi övat de senaste 3 träningarna. Resulterade i 4 mål på det viset!
På linjen stod tjejer som skrek o peppade kompisarna på plan.
Matchen slutade 10-1 till oss, så det var även många "kamp-mål" som presterades.

Gula laget var på Vikens fantastiskt fina anläggning.
Våra tjejer tog taktpinnen från första sekunden och släppte inte taget.
Vi spridde ut laget och passade mellan oss. På ALLA positionerna var man med och stöttade varandra - så det var verkligen inte lätt att vara Viken-spelare. Trots det kämpade de med näbbar och klor.
Vi ledde med 6-1 inför sista perioden och vi tränare märkte att fokuset i pausen hade bytts mot en "walk-in-the-park" attityd med lite trams o flams. Det ledde till att Viken smällde in två snabba innan vi vaknade till och ställde skåpet där det skall stå.
Vinst med 8-3.

Tre händelser:
1. I början av matchen laddade Mira H ett riktigt tungt skott mot mål (troligtvis mål) - som träffade domaren rejält i ryggen - AJ! Därefter tog Tilda bollen och laddade in ett lika tungt - i mål!

2. Maja A smällde in ett hat-trick. Cooolt!

3. Till sist är det ofattbart att företag som gör fotbollsmål fortfarande gör målen så att bollen studsar ut om de träffar hjulen inne i målet. Vi hade två sådana lägen igår. Bollen är förbi stolpen - MEN inte helt inne när den träffade hjulen och ut igen. Ena gången nickade deras målvakt in den igen - men den andra gången dömde domaren bort målet!?! Maja J blev ooooootroligt irriterad och vi fick kyla av hennes ilska efter förmåga. MEN vi räknar det som mål...för det var det!