Ängelholms FF

Bli medlem i Ängelholms FF
Ängelholms FF förstärker inför hösten
2020-07-08 20:50

Med en enkelserie, är varje match en cupmatch. Därför måste laget vara så väl förberett som möjligt inför varje match och varje träning. ÄFF´s trupp är bland de yngsta i serien och saknar därför den erfarenhet som dessa typer av matcher innebär. Därför har ÄFF valt att förstärka med rutin och spets.

Johan Oremo har valt ansluta till ÄFF´s projekt att åter ta sig till elitfotbollen.

- Med Johan får vi en etablerad målskytt med massor av erfarenhet, säger ÄFF´s tränare Roar Hansen.

Johan Oremo har gjort 201 allsvenska matcher och 50 mål i Gefle, Djurgården och Halmstad BK. Utöver det har Johan spelat 40 matcher i Superettan och gjort 12 mål. Senast kommer Johan från en sejour i polska andraligan.

Kontraktet löper över 2022 vilket innebär att Johan kommer vara en viktig kugge i projektet där han visar vad som krävs för att bli en elitspelare.

En konstig säsong
2020-07-04 14:48
Två seriematcher spelade och nu är det uppehåll innan höstsäsongen drar igång. Två seriematcher med två segrar.
Först en svår bortamatch mot Halmia, ett lag med höga ambitioner. Di Gule tog hem matchen med 2-0 efter ett självmål och Filip Pivkovski stängde målskyttet med ett välplacerat högerskott. Summasumarum; en taktiskt väl genomförd match där Halmia inte lyckades hota under hela matchen.

Nästa match blev en hemmapremiär mot LB07, nykomlingar med en historia från högre serier. Även här slutade matchen med en vinst för Di Gule med 2-0. Målskyttar denna gång blev Niklas Svensson och Lowe Ohlander.
Även här visade Di Gule upp ett spel där motståndarna inte lyckades skapa farligheter. Innebar ett disciplinerat försvarsspel över hela banan samt att anfallsspelet präglades av snabba omställningar och högt bolltempo.

Den konstiga vårsäsongen avslutades med en träningsmatch mot Hässleholms IF. Även här visade Di Gule prov på ett väl sammansatt försvarsspel. Motståndarna rullade boll fram till mitten av planen, men inte längre. Så såg det ut under hela matchen. När Di Gule vann boll ökades tempot och kom snabbt till många farliga avslut. Hässleholm tog dock ledningen genom ett förargligt bolltapp på egen planhalva som förvaltandes med ett välplacerat skott utanför straffområdet. Di Gule vände dock snabbt på resultatet genom att snabbt rulla upp motståndarna i några vackra anfall. Debutanten Zacharias N´Dao nickade snyggt in kvitteringen och Stephan Ohlsson avgjorde matchen med att peta in bollen efter att Di Gule återigen kommit runt på kanterna. Dessutom hade Zache ytterligare en boll i nät som oförklarligt underkändes. Fanns nog bara en person på idrottsplatsen som förstod den avblåsningen.
Summasumarum; en match som kontrollerades av Di Gule och när bolltempot ökades, hotades motståndarna med snabba anfall som ofta kom till avslut.

Nu är det två veckor med individuell träning för att vara i slag inför höstsäsongen. Tre träningsmatcher, Vejby IF, Hittarp och IFK Hässleholm, står på programmet innan serien drar igång med hemmamatch mot Västra Frölunda.
Meddelande från en av våra sponsorer
2020-06-30 13:04
Bilden säger allt!

Nybörjarstrul på vår livesändning
2020-06-27 17:54
Vi ber om ursäkt att livesändningen slutade att fungera en bit in i andra halvlek.
Ni som köpt länken ska ha fått ett mejl från leverantören med en ny länk som ni gratis kan gå in på.
Den (och den första) ligger kvar så ni kan klicka in och titta igen på dem.
Ni kommer dessutom att få tillbaka era pengar.
Vi gör ett nytt försök på nästa herrmatch hemma, den 8/8, mot Västra Frölunda. Då kommer det fungera som det ska.

Hemmapremiär för herrarna lördag 27/6 kl 16.00. Kan ses via länk
2020-06-26 17:54
Lördag 27/6 är det hemmapremiär för herrarna hemma på IP. Tyvärr får vi ännu inte ta in någon publik.
Därför har vi ordnat så att vi kan sända matchen live. Det kostar 39 kr att köpa matchen.
Använd länken nedan att logga in på.

Sprid gärna detta till de som ni vet vill se matchen.

Vi hoppas att vi kan vara riktigt "live" så vi ses på läktaren snart.
Glöm inte att följa FMHs riktlinjer, stanna hemma om ni är sjuka, nys eller hosta i armvecket, håll avstånd, tänk på hygienen. Var rädd om er.
Vi ses på "länken" i morgon.
Ängelholmsföreningar i samarbete på stan v. 33
2020-06-25 11:39

Det har varit en märklig tid den här våren där ni inte kunnat besöka oss som vanligt – så därför tänkte vi komma till er. I slutet av sommaren, mellan 10-15 augusti, kommer Ängelholms FF tillsammans med fem andra idrottsföreningar från Ängelholm att finnas i en lokal på Storgatan tack vare ett initiativ från Backahill.

Det är Backahill AB som under sommaren upplåter en gratis lokal för organisationer som vill prova på att driva sina verksamheter i centrala Ängelholm. ÄFF har nu tillsammans med ängelholmsföreningarna Rögle BK, EVS, Ängelholms IF, FBC Engelholm och ÄSS valt att gemensamt skapa ett koncept där det är möjligt att utforska delar av Ängelholms föreningsliv, med syftet att öka intresset för föreningslivet i Ängelholm.

Det finns många fler idrottsföreningar i Ängelholm men alla får inte plats att medverka i en o samma lokal, speciellt i dessa tider med Pandemin. Att det blev just dessa sex föreningarna var en slump att vi hade samma tankar med Pop-Up-butiken och att vi sedan tidigare haft kontakter med varandra.

Ladda ner medlemsappen
P11, 07/07 19:53