ÄFF:s akademi levererar ytterligare 6 spelare till A-laget!
U14 DM 16-delsfinal Jonstorps IF IK - Ängelholm FF 0-4 (0-0)
Eskilsminne – ÄFF U15 3-5 (1-3)
Akademimatcher kommande vecka

De spelare som nu fått en plats i A-truppen är:

Robin Streifert, 19-årig målvakt som i fjol var utlånad till Ödåkra IF i division 4 för att få speltid, vilket visade sig vara ett lyckodrag då han utvecklades mycket under året. Tack till Ödåkra för det fina samarbetet. Robin är bördig från Åstorp men har varit i ÄFF sedan 15-års ålder. Robin har en god fysik, mycket bra med fötterna och löser många situationer med dem. Han kommunicerar på ett tydligt sätt men behöver jobba med sitt luftspel.

Oscar Zachrison, 19-årig ytterback som i fjol var en nyckelspelare i juniorallsvenskan. Han gjorde ett kort inhopp i Superettan hösten 2015 och blev nyligen utnämnd till klubbens bäste junior 2016, ”Lappens pris”.

Oscar har en god fysik som han dock inte alltid använder. Goda egenskaper är god blick för spelet offensivt samt en god bollbehandling. Kom från Strövelstorp i 13-års ålder.

Edvin Nilsson, 18-årig mittfältare som har varit med på några pojklandslagsläger, senast i slutet av mars. Han gjorde inhopp i Superettan i höstas och är yngre bror till ex-ÄFF:aren Albin Nilsson som numera spelar i Trelleborgs FF. Edvin har sina styrkor i att vinna boll, spelförståelse samt sin fantastiska proffsighet i sina förberedelser och efterarbete.

Alexander Schönbeck, 19-årig mittfältare som lämnade HIF:s ungdomsverksamhet för ÄFF:s U19-lag inför förra säsongen. Alex har en explosivitet i de första 4-5 stegen som få andra har, ett högkvalitativt passningsspel. Behöver jobba på att bli en poängspelare.

Bördig från HAIS.

Marcus Eriksson, -96, som i fjol tillhörde U19-truppen fastän han var överårig då vi trodde att det fanns mer utveckling i honom och att den truppen kunde hjälpa honom fortsatt vidare, vilket också visade sig lyckosamt.

Marcus startade sin karriär i Båstad. Marcus kommunicerar tydligt på och utanför planen, är en ledare. Han är fysiskt väl framme samtidigt som han behöver förbättra kvalitén i högt tempo.

Dennis Ericson, fyller 20 i år, med moderklubben Munka Ljungby IF har i samband med sin uppflyttning åkt på en skada med operation som följd. Dennis är ytterback och är vindsnabb och det är få som tar sig förbi. Utvecklingsområden är den offensiva kreativiteten.

Samtliga spelare, utom Alexander Schönbeck, har också gått (eller går) på fotbollsgymnasiet i samarbetet mellan ÄFF och Ängelholms gymnasieskola.

Akademin gratulerar spelarna, sig själva och alla ledare som medverkat till platsen i A-truppen!

Matchen inleddes med en klar chansövervikt för bortalaget som dock inte hade lika stort bollinnehav men ÄFF hade svårt att skapa några chanser med sitt bollinnehav. Istället var det KFF som kunde skapa en del halvchanser som dock inte vållade hemmamålvakten Robin Streifert några större bekymmer. Så skulle det vara ända fram till dess att tre ÄFF-spelare gick på samma boll efter en inspark och då fattades det folk i backlinjen varpå en KFF-spelare kom fri med Robin som gjorde en fin fotparad. Ett missförstånd mellan två gula spelare renderade i ytterligare ett fritt läge för bortalaget som dock inte kunde konvertera denna chans heller till mål, bollen smet strax utanför stolpen.

Efter dryga halvtimmen så ådrog sig ÄFF-kaptenen Emil Rydström en knäskada, han ersattes av Filip Sjöberg. Halvtidssiffrorna var 0-0 men med övervikt Kalmar.

Andra halvlek inleddes på ungefär samma vis och det dröjde inte länge innan KFF kunde sätta dit ledningsmålet efter en misslyckad rensning i eget straffområde. Men därefter hände det saker samtidigt som Paolo Angelo byttes in på hemmalagets vänsterforwardsplats. Med sin enorma snabbhet skapade han oreda och kom runt på kanten flera gånger, bla med ett inlägg till Richard Castro som kallt tog ner bollen och placerade den vackert mot bortre krysset men målvakten fick fingerspetsarna på den och styrde den retfullt mot insidan av stolpen och ut bakom målvakten utan att smita in. Kvitteringen skulle dock komma efter det att Andreas Hermansson, på en av sina många djupledslöpningar kom före målvaktens misstajmade utrusning. Andreas sköt mot öppet mål där en bortaförsvarare såg sig tvingad att ta med handen och straffen exekverades av Richard Castro.

Resten av matchen var en kanonad av missade chanser för hemmalaget, med ett undantag, ett bortainlägg hamnade hos en helt fristående spelare som lyckades med konststycket att få bollen över endast en meter från mållinjen. Därefter hade Andreas Hermansson ett friläge med tillhörande retur, Oscar Zachrison hade ett skott efter hörna från nära håll som målvakten reflexräddare, Richard Castro hade ytterligare friläge som smet utanför stolpen.

Matchen slutade 1-1 med ett litet övertag i klara chanser för hemmalaget men där man har sista 20 minuterna på näthinnan som var kraftigt dominerat av ÄFF. Kalmar är en allsvensk förening med alla dess resurser, slutade fyra i serien i fjol och har, enligt dem själva, ambitionen att vara ett topplag i år också, därför var resultatet mycket bra för hemmalaget. Men viktigaste var prestationen där mycket utfördes med hög kvalitet.

ÄFF vidare till 8-delsfinal i DM efter en stabil 4-0 vinst mot Jonstorps på konstgräset i Höganäs. ÄFF spelade som bästa fotboll för året med ett stort bollinnehav och flera målchanser. I nästa omgång är det fri lottning så de blir mot något av de andra lagen som gott vidare. Speldatum är innan sista onsdagen i april månad.

ÄFF började matchen med stort bollinnehav på egen planhalva och rullade runt mycket med flera fina spelvändningar men utan att riktigt hota på offensiv planhalva. Några chanser skapades med Jonstorps duktiga målvakt räddade stabil varje gång.

I andra halvlek fortsatte ÄFF med att hålla bollen men höjde upp tempot och djupledsspelet vilket resulterade i mål av Alex J-H i 37 minuten där han och Oskar S snyggt spelar till varandra i djupled och Alex J-H säkert placerar bollen i borte hörnet efter ett instick av Oskar S. Efter målet fortsätter ÄFF och gör 0-2 två minuter senare på en hörna som Noel snyggt nickar in. 0-3 gör Axel tre minuter senare på en andraboll efter ett inlägg där Jonstorp inte får bort bollen. Linus gör dagens sista mål med tio minuter kvar att spela på ett inlägg av Hayat som han tar in och säkert placerar bredvid målvakten.

U15 träningsspela borta mot Eskilsminne på Harlyckan där man vann med 5-3 på Lördagseftermiddagen.

Vi startar matchen bra och sätter tryck direkt vilket genererar 1-0 efter 3 minuter spel. Vi fortsätter att äga matchen och det står 3-1 efter 20 minuter. Vi tappar lite fart och bolltempo sista 20 men fortsätter ändå att kontrollera matchen på ett behagligt sätt.

Andra halvlek och vi ville hitta tillbaka till spelet som vi hade första 20 men får en dålig start där de gör 2 relativt snabba och billiga mål. Bägge på fast situation vilket känns surt då vi inte släppt in något i den formen på hela försäsongen. Vi tappar även mod och vår spelskicklighet försvinner sakta och resten av halvleken så är det betydligt jämnare än var det var i första. Vi får till ett mål i slutskedet av matchen och vinner med 5-3 efter en ok insats men en allt för svängig prestation där vi måste ha en högre lägstanivå.