Varbergs BoIS-Ängelholms FF U19 1-4 (0-3)
U16 hemma mot Landskrona 1-2
U15 mot Hässleholms IF 7-1 (4-0)
DM U14 ÄFF - Hittarp 3-0 (1-0)
Akademimatcher kommande vecka

Calle Paulsson, Freddy Pettersson, Mikael Nilsson och Markus Tilly var ÄFF akademis representanter på Raymond Verheijens tränarutbildning. Fokus låg på att utmana sitt ledarskap och att få så bra koppling som möjligt på träningarna till matcherna. Många ”myter” som han slår håll på och många ”självklarheter” som många tränare inte tänker på.  En av Verheijens motton är att alltid spela med ditt bästa lag, vilket syftar på att du inte ska ha några skador och att skador till en väldigt stor del beror på träningsupplägget och att spelarna inte är fräscha utan har för stor belastning och att det leder till skador. Verktyget för att nå detta mål är att periodisera din träningsvecka/säsong så att truppen har en formtopp till varje match. Intressant utbildning som gör att man ifrågasätter mycket i sitt tränarskap och förhoppningsvis höjer sin ribba.

På temat Verheijen så kan också nämnas att U19 och de övriga akademilagen jobbar efter Verheijens tankar om fysisk belastning. U19 har på de senaste 16 träningarna haft en spelare skadad, som var borta i 5 träningar. Övriga 20 spelare har tränat på och kunnat utvecklas på träning och i match. ”Always play with your best team”. Killarna i U19 ska ha en fantastisk stor eloge för sitt arbete med att förbereda sig för att vara skadefria genom att utföra sina individuella A-, B- och S-program som de fått av Johanna Bergman, sova minst 9h varje natt, att äta rätt och att bli sin egen tränare genom att hoppa över ngt moment på träning när man känner sig sliten istället för att bli skadad!

ÄFF rivstartade som så många gånger förr denna säsongsupptakt. När klockan stod på 6 minuter hade Nasir Abdalle tagit sig in från sin vänsterkant och placerade iskallt in 0-1 lågt i målvaktens bortre hörn. Därefter sjönk spelkvalitén och det dröjde till den 22a matchminuten innan bortalaget åter fick till ett fint anfall denna gång på högerkanten där Daniel Kivisaar slog ett fint hårt inlägg som Rickard Castro fick tån på och 0-2 var ett faktum. 0-3 sattes också dit av Richard Castro som fint placerade in bollen ur fritt läge. Därefter slappnade ÄFF av och hemmalaget tilläts komma runt på vänsterkanten och dåligt försvarsspel ledde till att domaren tvingades att peka på straffpunkten, något tveksamt men vi var inte värda något annat i den situationen pga vårt dåliga försvarsspel. Dock visar Robin Streifert sig på styva linan och räddar straffen varpå resultatet blir 0-3 i paus.

I pausen pratar vi om att få bättre bolltempo och öka kvalitén i passningsspelet, vilket vi tyvärr inte lyckas med utan matchen blir jämn chansmässigt och då vårt mittförsvar står och sover på en frispark på egen planhalva får Varberg ett friläge som Robin sånär räddar men inte till 100%, 1-3. Andreas och Nasir byts ut mot Olle och Camilo. De båda kommer in med god energi och Camilo skapar ett friläge som målvakten räddar. Sista kvarten kommer Paolo in istället för Axel. Efter en spelvändning från högerkanten till den nyss insatte vänsteryttern Paolo Angelo som skickligt tar emot och med bollen på sitt första tillslag och slår ett precist inlägg till Camilo som förpassar bollen in i ett öppet mål, ett fint fotbollsmål!

En klar och tydlig seger men prestationen lämnar en del i övrigt att önska då mycket mycket tuffare motstånd väntar i U19 Allsvenskan södra om mindre än två veckor.

Målskyttar: Richard Castro 2, Nasir Abdalle och Camilo Alas

Vi startar matchen bra. 1-0 kommer lite turligt efter en styrning och vi tar ledningen genom Assad.

Gais sätter fart efter målet och försöker nå en reducering. Så sker också efter 5min och med ett distansskott från felvänd spelare. Många fel i samma anfall resulterade i detta 1-1-mål. Matchen står därefter och väger. Varken Gais eller ÄFF förmår att ta tag i spelet.

Vi får lite senare en frispark 5 m utanför straffområdet, som Assad sätter snyggt i målvaktens bortre hörn. 2-1-ledning vilket är halvtidsresultatet.

I halvtid lovar vi varandra att ta tag i matchen och börja föra matchen. Men vi viker oss något spelmässigt och Gais får in 2-2, inte helt otagbart eller tillräckligt aggressivt försvar på 2-2....

2-3 kommer på en fast situation, på främre ytan där det är 4 Gaisare runt 2 gula. I den situationen är vi alldeles för bolltittande, vilket straffar oss!

Vi försöker få till en reducering och börjar nu få rejält tryck mot bortalagets mål. I detta skede har vi en handfull riktigt bra anfall som mycket väl hade kunnat resultera i en reducering, dock är vi lite för okoncentrerade i inspelsmomentet eller i avslutsmomentet.

Istället för 3-3 kontrar Gais in 2-4 lite oförtjänt vilket matchen också slutar.

Överlag en godkänd prestation, men alldeles för många spelare som inte tog tag i sitt positionsspel eller gjorde "läxan" och orienterar sig och har planen klar innan man får bollen. Då blir det svårt att lira boll!

Dock skall u16- och u17-trupperna vara nöjda med prestationerna denna helg. Rejälast prestation var det på lördagen mot BoIS!

Men helt klart är vi på gång med att få till ett slagkraftigt och tekniskt lag!

Nu är vi två matcher från seriepremiär vilket vi alla ser fram emot!

//Daniel & Victor

Vilken prestation u16 gör mot BOIS

Det som vi har tränat på sedan vi tog över gav idag resultat i form av prestation.

Vi förlorar 2-1 men vi är kompakta och väldigt, väldigt smarta. Vi har lägen till 2-2, BoIS har även lägen till 3-1. Men överlag gör vi en bra match och följer taktiken vi har satt upp!

Jag är supernöjd med hur alla uppförde och framförde sin match!

Ett ungt U15 spelade idag sin sjätte träningsmatch för säsongen på Österås IP och motståndet var Hässleholms IF. Slutresultat Vinst 7-1, halvtid 4-0.

En första halvlek som var jämn spelmässigt första 10 minuterna men därefter tar ÄFF över. Vi skapar mycket och har ett fint bolltempo över hela plan.

Ett mycket hungrigare lag denna helg jämfört med förra helgen. Vi ledde komfortabelt med 4-0 i halvtid.

2 Halvlek och vi har ett stort övertag om man bortser från en 5 minuters period i slutet. Vi visar prov på goda kombinationer i sista 3delen som resulterar i många fina anfall.

Slutligen en bra match spelmässigt från ett ÄFF som hade med hela 8 underåriga spelare inför matchen (03or) som tar för sig på ett mycket bra sätt.

Målskyttar: Robin Vestberg 2,Linus Hallengren 2, Ardit Berisha 1, Noel Dock 1, Oskar Schröder 1

ÄFF vinner sista matchen i gruppspelet för DM i gruppfinalen mot Hittarp med 3-0. ÄFF har en stabil defensiv hela matchen och arbetar bra tillsammans i press- och täckningsspelet och framförallt i backlinjen. ÄFF gör 1-0 efter en fin djupledsboll som David slår till Alex J-H som säkert placerar in 1-0 i den 12 matchminuten. Hayat får ett gult kort i slutet av första halvleken och ÄFF får spela sista 5 minuterna en man mindre.

Andra halvlek får ÄFF igång ett ännu bättre spel där spelarna släpper bollen snabbare och gör det enklare istället för att överarbeta situationerna. 2-0 kommer efter en snabb omställning där både Oskar S och Andi går mot Hittarps backlinje och målvakt. Oskar S är först på bollen och placerar in bollen i öppet mål i den 49:e matchminuten. I sista matchminuten trycker Raymond in en hörna efter att två gånger dessförinnan varit nära. Så tredje gången gillt för Raymond som fastställer slutresultatet till 3-0 och ÄFF vinner gruppen i DM och går vidare till slutspel.