Ängelholms FF U14 - Laholm FK U15 1-3 (1-0)

Stort grattis säger akademin till Stanley Batres och Emil Persson som skrivit kontrakt med A-laget. Vi säger också grattis till alla tränare och till akademin som varit involverade i dessa spelares väg mot A-laget. Lycka till!

Från Ljungbyheds IF, kommer Gustav Harrysson som spelar forward.

- Jag väljer att spela i ÄFF därför att det är ett bättre lag med mer och bättre träning som är mer utvecklande för mig än att stanna i LIF.

- Jag är snabb i djupled och har bra avslut.

ÄFF ser fram emot året tillsammans med Gustav och önskar honom lycka till!

Halmia borta i Ligacupens andra omgång av B-slutspelet blev en munsbit för ÄFF U19, 1-5 (0-4). För tredje matchen i följd inledde laget med att måla innan den 10e matchminuten, denna gång efter 6 minuter då en synkad hög press resulterade i öppet mål för Alexander Schönbeck efter hårt jobb av Andreas Hermansson som vann boll av målvakten.

En fin framspelning efter 20 min av Edvin Nilsson friställde Andreas och han rundade målvakten men blev fälld och straffen var given. Richard Castro satte enkelt 0-2. Richard blev tvåmålsskytt då han vid bortre stolpen satte bollen i ett tomt mål efter fint inlägg från vänsterkanten.

0-4 kom också innan paus då Edvin Nilsson tryckte in en retur. Efter paus inledde Halmia aggressivt och efter en feldömd hörna damp bollen ned framför en hemmaspelare som drog till och bollen hamnade på armen på Alexander. Straff och andra gula kortet-utvisning. Resten av matchen blev jämn trots 10 bortaspelare. Camilo Alas gjorde en fin diagonallöpning och fri med målvakten gjorde han inget misstag. 1-5.

0-1 Alexander Schönbeck

0-2 Richard Castro

0-3 Richard Castro

0-4 Edvin Nilsson

1-5 Camilo Alas

Hårt jobbande U16 spelade lika mot Falkenberg

På lördagen var det dags för U16 att träda in i ligacupen.

För motståndet stod Falkenberg.

Pga av skador, sjukdomar och övergångar som ej blivit klara i tid ställde ÄFF upp med 11 man, inga avbytare alltså.

När matchen blåstes igång var ÄFF klart det bättre laget. Vi minimerade ytorna för våra motståndare som blev långa i laget och släppte till flertalet chanser. Tyvärr lyckades vi dock inte med konststycket att få bollen i maskorna. ÄFF fortsatte med fint spel halvleken igenom med en lite plump i protokollet sista 10 då vi onödigt släppte in FFF lite i matchen.

Paus.

I pausen pratade vi om att fortsätta behålla lugn och våga hålla i bollen lite mer. Vi hade stundtals gått snabbt framåt i anfallen och haft en lång väg tillbaka viden en omställning. Vilket kostar oss mycket energi.

Andra halvlek börjar och FFF är klart bättre med från start och vi hamnar stundtals under lite press. Oftast reder vi ut det, men någon halvchans lyckas de skapa. ÄFF är dock inte sämre utan fortsätter skapa klart vassare chanser.

Och så kommer målet. Frispark på mittplan, Tim ser en djupledslöpande James och drar en lång svepande boll mot honom. James får 2 spelare på sig men tar kampen och bollen letar sig rakt igenom alla 3, fram till Carl Tindberg som skurit in från sin vänsterkant. Utan problem sätter han 1-0.

Efler målet står matchen åter igen och väger lite. FFF byter in lite friska ben och sätter en högre press. Samtidigt börjar vi bli lite trötta och får svårare att hinna med. Resultatet blir tyvärr några gula, där bla målskytten Carl får sitt andra gula och blir utvisad. Det ska tilläggas att domartrion för dagen höll en märklig nivå.

Oavsett fortsätter FFF sitt tryck och ett redan sargat ÄFF börjar få det jobbigt. Och tyvärr med ca 7 min kvar, efter en Frispark och ett väldigt misstänkt offsideläge (Där AD vinkar) får FFF göra 1-1, välförtjänt? Nej om ni frågar mig!

Sista minuterna blir även de hektiska åt båda håll och tyvärr åker även Vicky på sin andra varning för dagen och visas ut innan matchen kort därefter blåses av.

En heroisk insats från ett sargat ÄFF där vi är glada för poängen, men känner nog alla att det skulle varit 3.

Vi får jobba mer med avsluten.

I övrigt gör vi åter igen en mycket bra första, men tillåter tyvärr våra motståndare att ta sig in i matchen i andra.

Oavsett visar vi idag på en stor moral pch disciplin vilket är riktigt roligt att se.

Roligt att se är också att de bitar vi pratar om, tjatar om och tränar på i spelet faktiskt lyser igenom flertalet gånger. Det gör en tränare glad - vi är på rätt väg!

Så sträck på er - vi gjorde det åter igen bra!

U15 truppen har precis kommit hem från ett intensivt matchläger i Göteborg med 2 matcher på 2 dagar mot Gais och Angered.

Tränare Calle Paulsson rapporterar:

Två väldigt lyckade dagar där vi fick de mesta jag var ute efter när vi valde att åka iväg: tuffa matcher, tid att svetsa samman truppen där vi har ett flertal nyförvärv men framförallt så har vi haft det grymt skoj. Man får en annan tid med varandra när man hänger ihop så tajt. Vi åkte upp med samtliga spelare i truppen för att alla skulle få känna på denna typ av motstånd.

Första matchen på fredagen mot Gais och bättre förutsättningar har vi inte haft på försäsongen hittills. Strålande solsken och helt vindstilla på mysiga Gaisgården. Tyvärr så fick vi sena avhopp på samtliga våra målvakter vi har tillgängliga vilket gjorde att vi fick ställa utespelare i mål. Men vi la ingen energi på det utan endast hade full fokus på att göra en fin match.

Vi visste på förhand att vi skulle ställas på större prov än vad vi gjort tidigare matcher denna säsong. Men så startar vi matchen i ett grymt tempo och dominerar spelet och styr matchen exakt som vi vill. Gais verkar lite tagna på sängen över vårt spel och har i princip inte något kontrollerat spel på vår planhalva utan endast kommer fram i plan när de skickar långt och väntar på att vinna en andraboll eller en omställning när vi tappar boll. Trots vårt övertag spelmässigt så är det Gais som tar ledningen efter en snabb omställning. Speglade inte matchbilden för fem öre men vi fortsätter att pumpa på och kort därefter får vi kvittering. Men strax före halvtid så får vi återigen lida för ett bolltapp runt mittplan och Gais är effektiva och distinkta när de ställer om och tar ledning med 2-1 som även blir halvtidsresultatet.

I halvtid så prata vi mycket om att bara fortsätta rulla boll och få Gais lagdelar i rörelse och var vaksamma på när de ställer om. Slutligen så visste vi att vi kommer att få motståndarna ur balans och de kommer att tappa kraft ju längre matchen lider om vi fortsätter att ha det klara övertaget i bollinnehavet och hela tiden ha fart i vårt passningsspel.

2 Halvlek börjar som vi vill, vi tar återigen taktpinnen och bestämmer tempot och Gais får springa mycket utan boll. Vi kvitterar snabbt och Gustav Harrysson gör sitt andra mål för dagen på straff. Men återigen så får vi känna på Gais omställningar och deras fina djupledsspel och de gör två snabba mål.

Vi är helt oberörda av målen och bara pumpar på och skapar chans på chans och får utdelning genom Mardin Cormusai. Vi har därefter en hel del chanser att kvittera, bland annat en bränd straff.

Gais får även dem en straff i slutskedet av matchen och sätter spiken i kistan. 5-3 vilket även blev slutresultatet.

Trots segrar i tidigare träningsmatcher i år, med klara 11-0 och 11-0 (Båstad&Kristianstad). Så är den här matchen mot Gais den klart bästa spelmässigt. Vi spelar exakt som vi vill och har ett passningsspel på få tillslag och hittar de snabba kombinationerna som vi tränat på stenhårt den senaste veckan men vi får lida för att vi är lite för offensiva i vårt tänk och inte hinner ställa om defensivt när vi tappar boll.

Hem till hotellet där vi skulle bo över natten för att få lite mat i oss och spendera tid med varandra och ladda inför morgondagens match mot Angered.

Match klockan 13 på lördag eftermiddag i ett fortsatt strålande fotbollsväder på Lövgärdet i Angered.

En match som vi visste skulle bli tuffare än vad det var mot Gais då Angered tillhör den absoluta toppen av lag i pojkar 02 i hela landet. Men vi har en stark tro på det vi gör och vi ville fortsatt köra vidare på vårt fina spel föregående matcher och vässa till lite detaljer i spelet som vi fortsatt kan göra bättre.

Angered startar matchen i ett högt tempo och får utdelning direkt när vi försöker rulla boll i backlinjen men tyvärr slår bort en passning som landar på deras fötter och de sätter distinkt 1-0. Tuff start och killarna inte riktigt vakna men vi reser oss och spelar en mycket trevlig fotboll under de första 10 minuterna.

Man kunde även konstatera att de är två lag som verkligen värdesätter att hålla i boll möttes och det skulle bli oerhört intressant vem som vann den kampen i spelet. Vi har lite mer boll än Angered första 10 och kvitterar efter ett mycket fint anfall där Mardin Cormusai får en boll snett inåt bak av Gustav Harrysson som bröt igenom från kant och använde sin fart och styrka kombinerat med ett fint spelsinne och pegga upp bollen för Mardin som distinkt kvittera. Spelet är fortsatt jämnt efter målet och bägge av lagen visar upp otroligt fint passningsspel och jag är mycket imponerad av Angereds lugn med boll. De sattes aldrig under stress och kunde för det mesta komma ur vårt presspel alldeles för enkelt. Vi fick en skada på Albin Thulin samt ett gult kort vilket genererade till en 5 min utvisning vilket både jag och Angered tränare tyckte var märkligt då det är en träningsmatch.

Vi tappar spelet där och sista 20 minuterna av halvleken så blir vi utspelade och Angered gör 4 snabba mål. Vi tappar matchen totalt och fallerar defensivt. Halvtid och ett stort underläge (5-1). Vi tog varandra i hand att avsluta med en stark halvlek och hitta tillbaka till vårt spel som vi gjorde under första halvan av halvleken. Sagt och gjort så kontrollerar vi och det är vi som för 2 halvlek. Vi gör två snabba mål och helt plötsligt står det 5-3 och vi hade ett större mod i vårt spel. Vi styr halvleken för det mesta men det ska även tillägnas att Angered bytte ut en hel del starka pjäser i halvtid. Angered får till två sena mål på halvleken och vinner med hela 7-3. Kanske en aning stora siffror och inte helt speglade hur matchen såg ut men om man faller ihop så som vi gjorde under en 20 minutersperiod i första så får man det man förtjänar. Vi spelar jämnt mot Angered i 3/4 av matchen och det ska vi vara stolta över.

Avslutningsvis så var det mycket lyckade två dagar där vi fick en chans att se hur vi stor oss mot denna typ av lag och framförallt en hel del bra svar och mycket nyttiga erfarenheter som kommer bli guld värda denna säsong.

I andra matchen för året blev det förlust med 1-3 efter leding med 1-0 i paus. Motståndare var ett stabilt Laholm FK U15.

Till dagens match var vi full trupp med 16 spelare där Andi Makiqi gjorde debut efter skada förra sommaren och Oskar Schröder gjorde debut efter skada förra hösten.

Vi hade även med tre spelare från U13 till matchen.

Matchen började jämt utan att något av lagen spelade särskilt bra eller testade varandra utan mycket fram och tillbaka där bollen byte lag ofta. ÄFF kom inte igång med passningsspelet eller den aggressiva pressen som vi pratat om att göra. Men efter 15 minuter slår Linus Hallengren ett inlägg som en spelsugen Oskar Schröder hinner först på och säkert placerar in i mål.

1-0 står sig halvleken ut. I andra halvlek tar Laholm över mer och mer där ÄFF blir stillastående och inte rör sig med eller utan boll. Laholm spelar fysiskt och stabilt. Detta resulterar i 1-1 i den 40 matchminuten på en omställning där vi inte hinner med och tappar spelare fria i straffområdet som enkelt kan kvittera. 1-2 kommer på en långskott som ställer Johan Flodén i ÄFFs mål i den 55 matchminuten. ÄFF kommer inte igång med spelet men Oskar Schröder har två fina lägen att kunna kvittera men LFKs duktiga målvakt lyckas att rädda båda gångerna. Även 3-1 kommer på en omställning där ÄFF inte hänger med utan bli ifrånsprungna i den 60 matchminuten. Sammanfattningsvis är det en lite sämre prestation av U14 i denna match, men kul med två debuter för året i match efter skador.

Målskytt: Oskar Schröder

Nästa vecka matchar U14 på onsdag 19.00 på Valhall i DM mot Råå och på fredag-söndag är U14 iväg på Tipselit-cup i Jönköping.

Där spelas tre matcher inomhus i Elmiahallen. Fredag 18.50 IK Sirius, Lördag 12.40 GIF Sundsvall och Lördag 17.20 Motala AIF.

På lördag kväll lottas sista omgången som spelas på söndagen. En turnering för 16 Tipselitlag som varvas med både spelar och ledarutbildning av Tipselit.