Digitala Bingolotter
Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling
P15 ( födda 2008-2007)

Välkomna till ÄFF P15! I kalendern och under de övriga flikarna här på hemsidan står allt som är värt att veta!

Till alla nya spelare och föräldrar: Glöm inte att göra medlemsanmälan här på hemsidan och lämna era kontaktuppgifter så att ni inte missar något av allt det som händer!
Kallelser till matcher kommer efterhand på mail!

Lottningen till Gothia Cup klar
2022-06-15 15:56

Gruppindelningen till Gothia Cup är nu klar och finns att studera här:

I vår grupp har vi bland annat det brittiska laget Prep Schools Pumas och FC New England från USA.

Elion och Andy till skånskt förläger
2022-05-03 14:18
Elion Lipovica och Andy Nguyen – två av Skånes 41 bästa 15-åriga pojkspelare. Foto: ELIAS OLSSON.

ÄFF P15:s mittfältdsuo Elion Lipovica och Andy Nguyen har blivit uttagna till Skånes FF:s förläger. Tillsammans med 39 andra skånska 15-åriga pojksfotbollspelare åker Elion och Andy till Hörby under två dagar i maj. Detta efter att ha blivit premierade i årets STU-verksamhet (Spelar- och Tränarutbildning). I konkurrens med 45 STU-spelare från nordvästra Skåne knep Andy två av 13 platser till förlägret som tillföll nordvästskånska spelare.

Från förlägret kommer ett antal spelare att tas ut till ett riksläger i sommar.

Elions och Andys tränare Elias Olsson beskriver sina adepter så här:

- Andy är liten och teknisk mittfältare som har en bra blick för spelet. Han är väldigt bra på att ta sig ur trånga och små ytor. Han är en fysisk spelare som inte är rädd för att gå in i dueller.

- Elion är en spelare som både kan spela offensivt på kanten och centralt. Han är väldigt bolltrygg och vet hur man får motståndarna ur balans. Elions spelförståelse är på en hög nivå och hjälper honom väldigt mycket ute på planen och kan ge honom små fördelar gentemot motståndarna.

Vi säger grattis och lycka till framöver till Elion och Andy!

ÄFF har under året haft ytterligare fyra pojkspelare födda 2007 i STU-verksamhet sedan de gått vidare och premierats från 2021 års STU-program.

Nyligen genomförde nio av ÄFF:s pojkspelare födda 2008 sin första STU-träning, samtliga med den äran!

Robert Dujmovic

Referat:
Bortaseger mot Mörarp i DM
2022-03-05 16:20

Tävlingssäsongen är igång och inleddes med en 12-1-vinst mot ett ungdomligt och tappert kämpande Mörarps IF på Vidablick.

Därmed fick vi en fin start på årets skånska mästerskap för P14. Härnäst väntar Högaborg och Hittarp. Gruppettan och grupptvåan går vidare till slutspel.

Nya ÄFF-framgångar i Gais Open
2021-11-07 19:17

Semifinalhjältarna. Övre raden fr v: Oras Djabo Balasini, Nils Lennartsson, Calle Jovalli, Fabian Dujmovic, Carl Axenbjer, Olle Netinder, Bleon Citaku, Mattei Hirlea, Elion Lipovica, Roni Fejza, Jacques Lindell. Främre raden: Albin Berisha, Hjalle Hiller. Liggande: Ale Diaz Lopez.

Efter två års pandemiuppehåll avgjordes under höstlovet ännu en upplaga av ungdomscupen Gais Open i Göteborg.  ÄFF:s lag har genom åren svarat för flera fina resultat i turneringen, bland annat spelade ÄFF P15 final 2019.

I år försvarade ÄFF P13 de gula färgerna med den äran. Förstärkta med både P12- och P14-spelare bjöd laget på målshow och stor underhålllning hela vägen fram till semifinalen där Kinna visade sig bli ett nummer för stora. I bronsmatchen fick ÄFF till slut ge sig med 3-1 mot Hässlelholms IF.

Men en fjärdeplats i konkurrens med 32 lag är naturligtvis ändå värd att uppmärksamma.

Gais Open har utsett sig sjäva till en av Sveriges bästa cuper – med rätta. Bra motstånd, fair play, skön atmosfär med förläggningar av god klass och mat i toppklass. En cup att rekommendera för alla ÄFF:s pojklag 12-16 år.

Mellan sin kvartsfinal och semifinal hann P13 på lördagen med en snabbvisit på Bravida arena där ju ÄFF:s A-lag i händelse av minst en poäng kunde säkra avancemanget till division 1. P13-truppen anlände till matchen vid ställningen 2-0 då A-laget väcktes till liv av den röststarka klacken, stänkte in två snabba mål och firade sedan seriesegern ihop med P13.

Äntligen matchdags!
2021-04-28 15:05

Hej alla,

Dagens goda nyhet har nyss meddelats av Folkhälsomyndigheten. Exakt vad det betyder återkommer vi till inom kort men en sak är klar: Nu ska vi spela match!

Från i dag är det tillåtet för barn och unga födda 2002 eller senare att spela matcher och tävla utomhus igen, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Matcher och tävlingar ska genomföras lokalt, eller med begränsat resande. Lag får spela max en match per vecka och den begränsningen gäller även individuella idrotter.
”Fysisk aktivitet främjar en god hälsa. Det är viktigt att barn och unga har bra möjligheter att idrotta trots pandemin”, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, till myndighetens hemsida.
Förändringarna sker efter en justering i de allmänna råden för bland annat idrotten i Folkhälsomyndighetens föreskrifter om allas ansvar att förhindra spridningen av covid-19.