SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling
P19

Akademinytt vecka 11
2017-03-12 18:17
Edvin Nilsson uttagen till landslagsläger

U14s framgångar under TipsElit Cup ledde till ytterligare cupinbjudan

Läs mer om U14s bravader under TipsElit Cup

4 av akademins tränare på utbildning hos Raymond Verheijen

Akademichef Markus instruktör på UEFA B

Marcus Starbrant uttagen till Målvaktstränarutbildning Nationell A

U19 på träningsläger

Varbergs BoIS-Ängelholms FF 3-3 (1-1)

Kryss för U16 mot Varbergs BOIS 2-2 (1-2)

U15-förlust mot IFK Hässleholm

U14 besegrade Klippan komfortabelt i vårsolen under lördagen med 3-7Edvin Nilsson uttagen till landslagsläger

 

Ett stort grattis till Edvin och till akademin! Mellan den 20-23 mars är det läger uppe på Bosön dit 68 spelare födda -99 är uttagna. Lägrets syfte är utbildning förutom uttagning, spelarna utbildas i bla kost och kommunikation. Den här chansen är Edvin väl värd med alla timmar av professionell förberedelse som ligger bakom och han är en viktig förebild för de yngre akademispelarna att ta efter när det gäller att utforska sin fulla potential. Lycka till på lägret!

 

 

U14s framgångar under TipsElit Cup ledde till ytterligare cupinbjudan

 

ÄFF-lagets framfart under cupen i Jönköping gjorde att de ansvariga för Iber Cup Scandinavia i Esbjerg bjuder in U14 till sin turnering i sommar. Deltagande lag är bla Sporting Lissabon, Panathinaikos och Urawa Reds som är en av japans bästa akademier (som för övrigt akademichef Markus Tilly besökte under december 2013). Vilken härlig utmaning för våra killar och kul att vår akademi uppmärksammas även internationellt!

 

Läs mer om U14s bravader under TipsElit Cup

 

Den nationella informationssidan för Tipselitprojektet uppmärksammade ÄFF U14s framgångar under Tipselit Cup i Jönköping

http://www.tipselit.se/herr/lyckad-tipselit-cup-for-angelholms-p14

 


 

4 av akademins tränare på utbildning hos Raymond Verheijen

 

Sedan ett par år tillbaka så är Raymond Verheijen från Nederländerna den ledande fotbollsfysiologen i världen. Hans tankar och idéer genomsyrar också svenska fotbollförbundets tankar kring fotbollsfys sedan några år. Akademichef Markus har jobbat efter Verheijens filosofi under och sedan tiden i FC Rosengård med goda resultat.  ÄFF U19 har haft EN skada under tiden 10 feb-10 mars, under den tuffaste försäsongsperioden, vilket är ett fantastiskt facit, utan att för den sakens skull försaka uthållighet och styrketräning. ÄFFs akademi samarbetar också med Johanna Bergman som är en sann Verheijen-förespråkare. Nu kommer holländaren till Sverige och håller två kurser 17-19/3. ÄFF är representerade under fredagen för att lära sig mer om ämnet samt för att hålla våra akademispelare vältrimmad och friska.

 

Akademichef Markus instruktör på UEFA B

 

Under perioden 2-6 mars ingick Markus i en instruktörsgrupp bestående av 4 personer som ledde 27 tränare under UEFA B-kursen som hade sina avslutande moduler i Malmö. Detta var den första kursen i sitt slag arrangerad av Skåne så lite historisk mark som bröts. Nyttigt att hålla sig à jour med vad som händer i tränarvärlden och samtidigt skapa kontaktnät.

 

Marcus Starbrant uttagen till Målvaktstränarutbildning Nationell A

 

En av våra eminenta målvaktsinstruktörer, Marcus ska nu bli ännu bättre genom att genomgå den alldeles nya utbildningen för målvaktstränare. Grattis!

Marcus återkommer i april med information om kursen.


 

U19 på träningsläger

 

Under helgen så har U19 befunnit sig på träningsläger. Valhall fredag kväll, en FCT-träning (FotbollConditioningTraining) inledde lägret. Kvalitén var god och vi tog steg i vår utveckling när det gäller direkt återerövring, kommunikation och närkampsspel. Därefter begav vi oss till Bassholma skola där truppen inkvarterade sig och en av de indelade grupperna tog tag i matlagning och bjöd på middag. Kvällen avslutades med charader och musiktävlingar i spelarnas regi.  Lördag morgon bjöd på en god frukost följt av leken ”maffia”.

                  

 

 

Därefter jobbade vi med en gruppövning där vi delgav varandra vad som ger och tar energi just nu och hur vi kan öka det som ger och minska det som tar. En viktig övning i att våga ha en ärlig och rak kommunikation.

Lunch avnjöts varpå det underhölls med musikquiz. Under eftermiddagen erbjöds möjlighet att gå ut i det fina vårvädret innan vi satte oss och utvärderade våra beteende- och processmålsättningar utifrån nuläget och vad vi konkret skulle göra för att nå dem från och med nu. Innan killarna själva hade lite inkilningsövningar så hanns en middag och fotbollsfrågesport med.

Efter frukosten på söndagsmorgonen lämnade efter 1,5 väldigt lyckad dag. En väldigt proffsig grupp och extremt kul att jobba med.

 

 

 


 

Varbergs BoIS-Ängelholms FF 3-3 (1-1)

 

Varbergs BoIS och ett ungt Ängelholms FF delade broderligt på poängen i helgen U17-ligacupmatch. ÄFF började matchen bra och skapade tack vare sitt stora bollinnehav några halvchanser i början av halvleken. Ju längre första halvlek led desto mer tog ett fysiskt spelande Varbergs BoIS över taktpinnen och skapade tryck mot ÄFF:s mål. 1-1 i paus får ses som ett rättvist resultat. I andra halvlek höjde ÄFF bolltempot och det resulterade i två snabba mål. Både 2-1 och 3-1 till Ängelholms FF var frukten av att spelarna släppte bollen på ”ett och två tillslag”. Varbergs BoIS kämpade sig dock in i matchen och lyckades kvittera så att slutresultatet blev 3-3. Det är roligt att konstatera att alla spelare i ÄFF gjorde en gedigen arbetsinsats. Extra plus till nyförvärvet Tim Andersson som spelade stabilt matchen igenom.

 

-Jag tycker att vi gör en bra andra halvlek med många fina kombinationer. I halvlek pratade vi om att höja bolltempot och försöka komma runt och skapa tryck på kanterna, vilket resulterade i två vackra mål. Tyvärr så orkar vi inte riktig stå emot ett fysiskt tungt spelade Varbergs BoIS i slutet av matchen, konstaterar tränaren Micke Nilsson.  

 

Kryss för U16 mot Varbergs BOIS 2-2 (1-2)

 

Ängelholms FF fick nöja sig med en poäng i helgens ligacupmatch. En sen kvittering på en straff resulterade i att slutresultatet skrevs till 2-2. Ängelholms FF började matchen i ett högt tempo och skapade massor av chanser på ett snabbt och finurligt djupledsspel. Ängelholms FF tog snabbt en rättvis 2-0 ledning, som med bättre effektivitet, kunde ha varit något mål större. Varbergs BoIS var dock hela tiden farliga på fasta situationer matchen igenom. Andra halvlek fortsatte som den första, med ett piggt och löpstarkt ÄFF som trillade bollen emellan sig och skapade chanser med jämna mellanrum. Tyvärr var inte effektiviteten i straffområdet den bästa den här dagen och efter hand tröttnade det unga ÄFF-laget och Varberg BoIS lyckades forcera in en sen kvittering. Unge mittbacken Albin Thulin höll ihop försvaret förtjänstfullt, nyförvärvet Carl Tindberg en dynamo på mittfältet och tekniske Daniel Sepulveda stack ut i ett spelskickligt ÄFF. 

 

-Vi har många fina spelsekvenser och kombinationer idag. Vi kommer med ett ungt lag och jag tycker att vi kontrollerar matchen från början till slut, men det ville sig inte riktigt i avsluten. Det som glädjer mig mest idag är att vi spelar en totalfotboll där alla spelare vill delta i anfallsspelet. Jag är stolt över killarna och de visar en härlig inställning och löpvilja idag. Visst, slår vi bort någon passning här och där och vi räcker inte riktigt till i det fysiska spelet, men vi har många spelare som vill delta när vi har bollen, vilket är glädjande, poängterar tränaren Micke Nilsson.     

 

U15-förlust mot IFK Hässleholm

 

Ett vindstilla Valhall är vi inte bortskämda med. Bra förutsättningar för träningsmatch mot ett skickligt motstånd i IFK Hässleholm.

 

Vi får en bra start och sätter 1-0 på en omställning där Gustav Harrysson rundar målvakten och ledningsmålet var ett faktum. Halvleken böljar lite fram och tillbaka där bägge av lagen har chanser och vi har flera kvalificerade lägen att utöka vår ledning. Istället är det Hässleholm som kvitterar efter en fast situation. Spelet fortsatt relativt jämnt fast vi har lite mer boll.

Vi får in 2-1 genom Ahsan Morad och därefter så spelar vi precis så vi vill spela och låter inte Hässleholm få låna boll men tyvärr håller detta endast i sig i en 10 minuters period och sista 10 av halvleken så kvitterar Hässleholm ännu en gång.

 

En första halvlek där vi uppträder stressigt i många situationer och inte får något vidare lugn i vårt spel.

 

4 byten till andra halvlek och vi tar snabbt grepp om matchen och börjar våga spela ut ännu mer, så ett steg i rätt riktning. Tyvärr är det Hässleholm som är hungrigast i duellspelet och i offensiven och får göra 2-3 halvvägs in i halvleken.

Vi trycker på och har ett antal lägen för att kvittera men deras mycket duktiga målvakt avvärjde de flesta chanserna som uppstod.

 

En lite svåranalyserad match där vi inte fann någon glädje eller hunger i dagens Ängelholm utan det kändes stressat och att killarna inte ville vara där idag.

 

Sammanfattningsvis en ok prestation. Men varken killarna eller vi ledare är särskilt nöjda då vi kräver mer från många av de som var med idag.

 

U14 besegrade Klippan komfortabelt i vårsolen under lördagen med 3-7

 

Fokus inför matchen var att defensivt arbeta hårt över hela planen genom att sätta hög press samt offensivt få igång ett bra passningsspel från egen planhalva. ÄFF inleder väldigt bra och gör 3 mål första 10 minuterna genom Ardit, Alex J-H och Oskar S ganska enkelt. Efter det slutar ÄFF helt att arbeta för varandra och fokuspunkterna var helt bortglömda. Klippan utnyttjar att ÄFF slappnar av genom smarta omställningar och gör 3 mål på en frispark, en omställning och en straff och 3-3 står till halvlek. Efter ganska hårda ord i halvtid av tränarna och kritik mot sig själva spelar ÄFF upp sig i andra halvlek och i den 34 matchminuten gör Alex J-H 3-4. Sen börjar sakta men säkert ÄFF mala ner Klippan ju längre matchen går. Sista 12 minuterna resulterar de i mål av Melvin, Oskar S och Alex J-H fullbordar sitt hattrick. Alla 3 målen är efter snabba omställningar där Klippan inte hinner med. Sammanfattningsvis var ÄFF-spelarna självkritiska och inte alls nöjda med sin prestation. Bara att rannsaka sig själv och fortsätta att arbeta på träningarna som kommer nästa vecka.

 

Akademimatcher kommande vecka

 

U19 möter Varbergs BOIS 19/3 12.30 borta LIGACUPEN

 

U17 möter GAIS 19/3 hemma 12.00 LIGACUPEN

 

U16 möter Landskrona BOIS 18/3 12.00 hemma LIGACUPEN

 

U15 möter Hässleholms IF 18/3 15.00 borta

 

U14 möter Hittarp 19/3 16.30 hemma

 

Akademichef Markus Tilly


Nyhetsarkiv
Match mot Torn2024-06-20 23:37
Match mot BK Olympic2024-06-09 18:00
Match mot Kristianstad 2024-06-02 22:30
Matchdag2024-05-22 06:52
Match mot Lund2024-05-19 11:10
Bortamatch mot Onsala2024-05-11 17:59
Match mot Falkenberg FF2024-05-05 19:08
Träning v.182024-05-03 20:34
Bortamatch mot Astrio2024-04-26 07:13
Vinst i seriepremiären!2024-04-14 09:29
Dagens spelare 2404122024-04-12 15:18
Dagens spelare 2404112024-04-11 15:47
Dagens spelare 2404102024-04-10 15:42
Dagens spelare 2404092024-04-09 18:52
Dagens spelare 2404082024-04-08 18:57
Dagens spelare 2404072024-04-07 20:46
Dagens spelare 2404062024-04-07 08:51
Dagens spelare 2404062024-04-06 00:17
Träningstider v. 26-272024-04-05 07:00
Dagens spelare 2404042024-04-04 19:18
Dagens spelare 2404032024-04-03 19:53
Presentation av spelare2024-04-02 18:13
Melker vann VM-guld2024-04-01 19:11
Internmatch mot P17 22/32024-03-23 07:50
Följ träningsveckorna2024-03-21 16:27
Match mot Falkenberg2024-03-17 19:24
Sommarledigt2024-03-14 11:07
Match mot IFK Värnamo2024-03-09 17:58
Match mot Mjällby2024-03-02 19:42
ALLSVENSKAN 2021 !!!2020-12-04 15:40
Uppskjuten kvalmatch2020-10-28 17:44
Allsvenskt kval väntar!2020-10-11 18:06
Seger i träningsmatch2020-07-25 16:06
Seger i träningsmatch 2020-07-21 21:57
Seger i premiären2020-06-15 16:23
Akademinytt vecka 112017-03-12 18:17
Akademinytt vecka 102017-03-05 21:33
4e raka för U192017-02-25 17:51
Akademinytt vecka 82017-02-19 16:37
U19 näst bäst i stan2017-02-08 07:51
Poängförlust mot BoIS2016-09-18 10:53
ÄFFare i Skånelaget 2016-09-13 15:13
Förlust mot Malmö FF2016-08-30 11:19
0-3 mot Elfsborg2016-06-21 13:39
ÄFF klippte Häcken2016-06-06 15:43
Förlust mot Kalmar2016-05-16 11:22
Poäng mot serieledarna!2016-05-06 13:07
ÄFF-GAIS 0-2 (0-1)2016-04-25 14:45
Seger i jämn batalj2016-04-20 19:23
Vilken kanonstart!!2016-04-10 19:16
Historisk 3-poängare2016-04-02 20:36
Första förlusten i år2016-03-14 13:03
Ny seger i ligacupen!2016-03-06 16:25
Vinst mot Eket 4-32016-03-04 13:32
Seger mot Vejby2016-02-06 13:49
Dubbla segrar i helgen2015-09-14 12:57
U17 studsade tillbaka2015-09-07 20:07
Fysiken avgjorde i U172015-08-30 19:04
Dubbla vinster i helgen2015-08-24 10:01
Dramatik när U17 vann2015-08-17 11:25
U19 går som tåget2015-08-10 15:57
U17 slog Höganäs 2015-07-27 12:37
Konsekvent ÄFF U17 vann2015-06-08 10:16
Ny 3 poängare för U192015-05-31 11:33
U17 slog Ljungskile 4-22015-05-25 10:58
U17 föll mot Trelleborg2015-05-20 10:18
U19 upp i serieledning2015-04-23 22:45
U19 vann 3:e raka2015-04-19 19:58
U17s premiär inställd2015-04-10 14:33
Klar vinst för U172015-04-01 13:07
U17 spelar mot SIF A2015-03-26 09:13
Inget slutspel för U192015-03-15 20:09
Uppflyttad från U162015-03-03 13:25
Emil Sandrå i ÄFF 20152015-02-17 22:01
U17 - HIF inställd2015-02-15 11:29
U19 radar upp segrar.2014-09-29 09:33
Nytt kryss för U172014-09-18 11:39
U19 tog tredje raka!2014-09-10 10:54
Förlust mot Lund2014-08-04 15:33
Seriestart för U192014-08-03 11:19
Oavgjort i seriefinalen2014-06-28 08:50
Storvinst för U172014-06-11 10:16
U19 vann 3-0 borta.2014-06-03 10:40
Skön 2-0 vinst för U192014-05-21 12:39
0-2 förlust för U172014-05-19 09:56
Emil Larsson uppflyttad2014-05-13 14:32
U17 Premiären spelad2014-04-13 08:53
Vinst i genrep2014-04-02 22:39
Vinst mot Öster2014-02-26 10:42
Nästa Match2014-01-26 11:37
 
Huvudpartners
Partners