Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling
A-Lag

Välkomna till a-lagets sida
På denna sida kan ni följa det som händer kring vårt a-lag.
En 5-1:a för herrarna i dag mot Onsala
2021-06-19 17:45

Lyssna på segerintervju med Roar efter vinsten mot Onsala i eftermiddags.

Starkt jobbat (av båda lagen) i den enorma hettan på planen.

Vinst mot IFK Malmö
2020-08-24 15:34
ÄFF ́s herrar lyckades till slut vinna helgens match mot ”di gule” från Malmö med 2-1 efter två mål på stopptid.

Malmö lyckades redan i den 4:e minuten spräcka ÄFF ́s nolla genom en straff efter ofokuserat försvarsspel hos bortalaget. Ytterligare en straff tilldelades Malmö som dock Robin lyckades knipa. I stort sett handlade resten av matchen om att försöka forcera Malmö ́s 5-6 manna backslinje, vilket visade sig vara en utmaning.

På stopptid lyckades ÄFF ́s forcering att bära frukt genom mål av Niklas och ett självmål påtvingat genom Stephan. Därmed var vinsten ett faktum även om den satt långt inne.
Nästa match är hemma mot Onsala lördag den 29/8 kl 16:00.

Några frågor till Roar;
Hur upplevde du prestationen som helhet?
Vi jobbade hårt över hela planen, dock utan att få ut någonting. Kvalitetsmässigt skiftade under matchen, från hög nivå till något sämre kvalitet. Dock var det ett lyckat resultat där vi till slut fick betalt för det stora spelövertaget.

Vad är du mest nöjd med?
Det jag är mest nöjd med är kampmoralen, att inte ge upp och kämpa till slutet. Fanns en dipp runt 80:e minuten där viss frustration infann sig, men med peppning från bänk och ledare kom vi ur den känslan. Vi ville vinna!

Vad vill du se förbättras till nästa match?
Vi skall förbättra passningstempot genom mindre antal tillslag och mer löpningar. Det är nyckeln till vårt spel och metoden att luckra upp lågt ställda försvar.
Vinst mot Prespa Birlik
2020-08-17 11:32

Vi ber Herrarnas tränare, Roar Hansen, att ge sin bild av helgens match.

Hur gick tankarna inför matchen?

• Tankarna var att hitta rätt balans i vårt eget lag för att vara spelförande med tydligt djupledshot samt stoppa kontringar mot oss.

Blev matchbilden som du tänkt dig?

• Matchen blev någorlunda som jag tänkt mig, kanske spelade Prespa något mer direkt än vad jag trodde på förhand.

Vad är du mest nöjd med?

• Resultatet i första hand och att vi gör fyra mål samt att vi gör ett bra jobb i försvarsspelet.

Till helgen är det match igen. Hur går tankarna?

• Motståndare är IFK Malmö som är ett bra lag och väldigt rutinerade. Därför viktigt med en bra träningsvecka där spelarna tävlar för att utvecklas. Sedan är det återigen ett jobb att finna rätt balans för den utmaningen.

Målskyttar: Johan Oremo 2, Axel Olsson och Dani Bennassar Nilsson

Våra Herrar har nu spelat fyra matcher av denna enkelserie med fyra vinster och +11 i målskillnad. Ännu har laget inte släppt in något mål.

Vinst i sommarhetta!
2020-08-11 15:52
ÄFF’s Herrar inledde seriespelet efter sommaruppehållet med match mot nykomlingarna Västra Frölunda.

Matchen kan sammanfattas på följande sätt; VARMT, 2 stolpskott, stort spelövertag, bra spel från hemmalaget ÄFF i 60 av de 90 minuterna, nyförvärv presenterade sig på bästa sätt, gedigen insats i försvarspelet och vinst 3-0.

Matchen kunde följas på vår streaming- tjänst med de alerta kommentatorerna Oscar och Arman. Så länge vi kör utan publik, är streamingtjänsten det sätt ni kan följa ÄFF. Håll utkik på vår hemsida.

Johan Oremo gjorde seriedebut för ÄFF och det gjorde han på absolut bästa sätt. Förutom en gedigen arbetsinsats med många löpmeter, gjorde han 2 mål och 1 assist. Sista målet gjorde Stephan Ohlsson på en retur efter skott från just Oremo.

ÄFF har nu spelat 3 matcher i denna konstiga enkelserie. Resulterat i 3 vinster och 7-0 i målskillnad. Nästa match sker på söndag mot Prespa Birlik i Malmö.