Digitala Bingolotter
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling
Damlag

Välkomna till a-lagets hemsida
Ängelholms FF Dam 2020
Ängelholms FF är en klubb i nordvästra Skåne som satsar på sin dam- och flickverksamhet. Vi är ett ungt lag med stor utvecklingspotential och just nu spelar damlaget i Division 2 Sydvästra Götaland, men vi vill ännu mera.
 
Föreningen har ett akademitänk på dam- och flicksidan där slutmålet är att alla tjejer som spelar fotboll i Ängelholms FF ska få en proffsig fotbollutbildning. Slutprodukten ska vara välutbildade spelare och individer som kan "ta nästa steg i sin utveckling".
 
Är du en tjej som vill satsa på din fotboll så kan vi vara ett alternativ för dig. Vi tittar gärna på spelare som vill lite mera, så vill du provträna var inte rädd för att kontakta oss. Ta chansen!
 
Kontakt för provträning:
Håkan Magnusson: 0708-23 54 20
kalle@angelholmsff.se
Här är ÄFF:s trupp 2022
2022-01-24 13:25
Här kommer en presentation av ÄFF 2022.

ÄFF:s damer har varit igång sedan den 10 januari och träningsviljan och träningsnärvaron är hög. Så här ser vår trupp ut i år.

 

Redan på fredag spelar Ängelholms FF sin första match och det är mot ett högkaratigt motstånd; nämligen IS Halmia från Halmstad.

ÄFF kommer att vädra många spelare i den matchen. 

 

ÄFF 2022:

 

Målvakter:

Moa Quick

Nellie Bengtsson

 

- Moa tog stora kliv i fjol och vi hoppas att hon tar ytterligare kliv i år. Matt Pyzdrowski har gjort ett väldigt bra arbete kring att utveckla våra målvakter. Nellie kommer från akademin och fick redan för två år sedan känna på seniorfotboll. Hon tillhör akademin men kan komma att bli aktuell för a-laget också, säger sportchef Håkan Magnusson och fortsätter:

- Vi har också ett par målvakter som back-up om det skulle krisa till sig, men vi tror väldigt mycket på både Moa och Nellie.

 

Backar:

Megan Koch

Josefine Andersson

Emma Persson Holmberg

Anna Selway

Agnes Kant

Linn Andersson

Maja Modig

Ozma Zaher

Verona Haliti

 

- Vi har många backlinjespelare som varit med ett par år nu så de är samspelta. Anna Selway har gjort en väldigt bra början av säsongen och fått kontinuitet i sitt tränande. Det ger såklart resultat. Maja är just nu i Österrike men ansluter till truppen i april. Sedan har vi både Verona och Ozma tillbaka från skada och det är positivt. Ozma kan ju dessutom spela på mittfältet också, säger Magnusson och fortsätter:

- Det som oroar just nu är Josefines ryggproblematik. Att spela på konstgräs gynnar inte henne men vi hoppas att hon snart kan träna igen.

 

Mittfältare/Forwards:

Ina Turesson

Hilma Nordvall

Elin NIlsson

Wilma Törnqvist

Jonna Granqvist

Johanna Bååth

Ella Duran

Albina Lugici

Alma Åkeborg

Linnea Persson

 

- Vi fick in Hilma Nordvall från Viken förra året och nu är hon med på hela försäsongen. Vi hoppas mycket på henne i år. Även Albina får en hel försäsong som vi tror gynnar henne. Naturligtvis saknar vi Nelly Turesson men samtidigt tror vi att många andra kan komma att kliva fram. Även bland våra forwards och mittfältare finns erfarenhet genom att de varit med på hela vår resa. 

 

Akademin:

Julia Fallesen tränar vårt akademilag och den truppen består av 18-20 spelare. ÄFF har valt att lyfta upp spelare underifrån på veckobasis, där de får känna på att träna med a-laget under en vecka och sedan roterar ett antal spelare uppåt.

- Vi vill ge våra unga spelare en trygg och utvecklande miljö där vi inte vill lyfta upp dem permanent. De ska ha sin utbildning och sin träningsvardag i akademin och sedan få känna på träningen hos oss. Det kommer också att bli aktuellt att spelare är med på våra matcher och det ska ingå i deras utbildning, säger Håkan Magnusson.

 

ÄFF:s spelprogram fastställt
2022-01-23 09:39
Röke IF är ÄFF:s premiärmotståndare

Ängelholms damer kommer under 2022 års säsong tillhöra division 2 sydvästra Götaland och i premiären möter laget Röke på bortaplan.

 

Enligt det spelprogram som tagits fram av Skånes FF så ska ÄFF inleda sitt seriespel lördagen den 9 april på bortaplan mot Röke och att det ska spelas 13 omgångar på våren.

- Vi hade roliga matcher mot Röke i fjol så det blir säkerligen en bra premiärmotståndare, säger Håkan Magnusson.

 

Veckan efter är det hemmapremiär och då är det en ny bekantskap som kommer på besök; Åhus IF. Laget spelade förra säsongen i division 2 sydöstra Götaland och slutade på en femteplats i den halva serien som spelades i fjol.

- Vi vet inget om dem ännu men vi ska försöka att ta reda på så mycket vi kan innan vi ska mötas, säger assisterande tränare Henrik Ottosson. 

 

Att notera i övrigt från spelschemat är att det första Bjärederbyt är redan i omgång 3. Då beger sig ÄFF till Västra Karup för match.

- Västra Karup var bättre än oss förra säsongen och får väl ses som favoriter även i år. Vi hoppas kunna ge dem en bättre match i år än i fjol, säger Håkan Magnusson.

Hittarp, som trillade ur division 1, står för motståndet i juni och returen mot Västra Karup sker i augusti.

 

För er som är intresserade så finns det en bra uppdatering av samtliga lag i serien på Åhus IF:s hemsida.

Följ länken: file:///Users/hakanmagnusson/Downloads/LAGEN-2022-DIV-2-SYDVASTRA-GOTALAND.pdf

 

ÄFF:s spelschema i sin helhet (datumen är preliminära):

9 april: Röke-ÄFF

16 april: ÄFF-Åhus 

23 april: Västra Karup-ÄFF

30 april: ÄFF-Osby

7 maj: Vinslöv-ÄFF

14 maj: ÄFF-Hessleholm

21 maj: Glumslöv-ÄFF

28 maj: ÄFF-Ljungby

4 juni: Eskilsminne-ÄFF

11 juni: ÄFF-Hittarp

18 juni: Fortuna-ÄFF

25 juni: ÄFF-Röke

2 juli: Åhus-ÄFF

13 augusti: ÄFF-Västra Karup

20 augusti: Osby-ÄFF

27 augusti: ÄFF-Vinslöv

3 september: Hessleholm-ÄFF

10 september: ÄFF-Glumslöv

17 september: Ljungby-ÄFF

24 september: ÄFF-Eskilsminne

1 oktober: Hittarp-ÄFF

9 oktober: ÄFF-Fortuna

 

Första veckan är avklarad för ÄFF:s damer
2022-01-16 09:08
Teambuilding och fys på stranden vid Sibirien avslutade första träningsveckan för ÄFF.

ÄFF:s damer har nu varit i gång en vecka och året har startat i ett rasande tempo med fyra tuffa träningar.

 

Ängelholms FF:s damer startade årets säsong i måndags genom en träning på Valhall. Normalt sett brukar det blåsa ordentligt på den platsen men i måndags var det faktiskt vindstilla.

Veckan fortsatte sedan genom träningar på Fridhemsparken onsdag och torsdag och på programmet stod såväl bollkontroll som spel och fys. Veckan avslutades sedan med ett tufft fyspass på stranden vid Sibirien i lördags.

- Det är en väldigt träningsvillig och positiv grupp. En förutsättning för att lyckas är att vilja underkasta sig träning, säger nye assisterande tränaren Henrik Ottosson.

 

Läget i truppen:

Truppen har i stort sett varit samlat men eftersom det fortfarande går en farsot över världen så har inte alla spelare kommit igång ännu. Linnea Persson och Verona Haliti har varit borta hela veckan på grund av förkylningar och Linn Andersson har varit borta delar av veckan. Hilma Nordvall tog det säkra före det osäkra i lördags och stannade hemma på grund av förkylningssymptom.

Emma Persson Holmberg har ett jobb som gör att hon ibland missar träningar och kunde inte medverka på lördagens träning. Josefine Andersson brottas fortfarande med ryggproblem, men förhoppningen är att hon kommer tillbaka.

Maja Modig befinner sig just nu utomlands då hon arbeter i Österrike men hon kommer att ansluta till truppen igen längre fram i vår. Jonna Granqvist har under veckan valt att träna innebandy med sitt lag och har inte tränat med ÄFF.

- Vi har mycket att bygga på i ÄFF. Vi har ett a-lag som vi tror på och vi har en akademi där vi kan lyfta upp spelare från, säger tränare och sportchef Håkan Magnusson.

 

I veckan kom också den definitiva serieindelningen för ÄFF och vi hamnade i division 2 sydvästra Götaland. I serien möter vi bekanta lag som Eskilsminne, FC Hessleholm, Röke och Västra Karup. Resten av lagen är nya bekantskaper. IFK Osby, Ljungby och Åhus är tre av nya lag för ÄFF. De övriga är Fortuna, Vinslöv, Glumslöv och Hittarp.

- Det är en jätteintressant serie och vi tror att vi har chans att ta poäng mot alla; det är i alla fall alltid ambitionen. Vi ska först och främst göra en bra försäsong och se till att vi är förberedda, säger Håkan Magnusson.

ÄFF hamnar troligen i en Skåne-serie
2021-12-20 13:06

Förslaget till serieindelning har kommit och ÄFF:s damer har placerats i en serie med mycket Skånelag. 

 

FC Hessleholm, Västra Karup och Röke hamnar troligen i samma serie som Ängelholms FF igen. Lagen möttes i seriesammanhang i fjol och stöter alltså på varandra igen under 2022.

- Det var tre tuffa och roliga matcher vi hade mot de tre lagen, så vi ser fram emot att få nya matcher mot dem under nästa säsong, säger Håkan Magnusson, tränare för ÄFF.

 

Förra säsongen fanns ÄFF i en serie med en del lag från Halland, men i år blir det ett lag från Småland i stället. Det handlar om Ljungby IF, som är nykomlingar från division 3. Inte så långt ifrån den småländska gränsen finns IFK Osby, som slutade på en nionde plats i den division 2-serien som kallades sydöstra Götaland. 

- Det är helt nya bekantskaper för oss och det ska bli kul. Vi möter ju Osby i en träningsmatch i vår också, så då får vi en liten indikation kring dem, säger Magnusson.

 

Övriga lag är från Skåne och där Eskilsminne var i samma serie som ÄFF 2021. Från division 1 kommer Hittarps IK ned och dessa båda lag blir naturligtvis svåra nötter för ÄFF att knäcka.

- Ja, utan att veta vad de ställer upp med för lag så lär de vara två topplag i serien.

Glumslövs FF och Fortuna FF kommer båda från division 3, men lär troligen inte vara någon blyg nykomling.

- Jag vet att Fortuna har jobbat mycket med sin ungdomsverksamhet och att de ofta gör sig gällande i olika ungdomsfotbollssammanhang. Glumslöv vann sin division 3, före just Fortuna så jag är säker på att det blir tuffa matcher. 

 

Stehags AIF kommer från division 3 och var obesegrade i sin trea, medan Vinslövs IF blev åtta i division 2 under 2021. 

- Vinslöv har vi mött i träningsmatch och kommer också att möta dem under vintern, så dem har vi lite koll på. Även Stehag har vi mött vid ett tillfälle så vi vet lite grand om dem också, säger Magnusson och fortsätter:

- Det ser ut att bli en väldigt tuff serie där alla matcher kommer att betyda ett hårt arbete.

 

Serieförslaget i sin helhet:

Damer division sydvästra Götaland:

 • Ljungby IF
 • Eskilsminne DFF
 • FC Hessleholm
 • Fortuna FF
 • Glumslövs FF
 • Hittarps IK
 • IFK Osby
 • Röke IF
 • Stehags AIF
 • Västra Karups IF
 • Vinslövs IF
 • Ängelholms FF

 

 

 

 

Henrik Ottosson ny assisterande tränare i Ängelholms FF
2021-12-18 15:14

Det blir Henrik Ottosson som blir ny assisterande tränare i Ängelholms FF. "Otto" ansluter till ÄFF efter nyår.

 

Det är med glädje Ängelholms FF kan presentera Henrik Ottosson som ny assisternade tränare för Ängelholms FF:s damer.

- Det ska bli riktigt roligt att ta sig an detta uppdrag. Jag ser fram emot det och jag tror mycket på ÄFF:s damsatsning, säger "Otto" till ÄFF:s hemsida.

 

Henrik har tidigare varit verksam i klubben och hämtades från Billesholm. Han tränade för ett par år sedan ÄFF:s F-15-lag. 

- Det känns mycket bra att vi kunnat rekrytera Henrik till oss. Vi har fått ett bra intryck och vi tror att han kommer att kunna tillföra mycket, säger Håkan Magnusson.

 

Ängelholms FF lovar att återkomma med en längre intervju med Henrik inom kort.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/10 13:00
Lör 16/10 11:00
Lör 9/10 14:00
0 - 4  
Lör 2/10 12:00
0 - 2  
Sön 26/9 14:00
1 - 1  
Lör 18/9 13:00
3 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Aktivitetskalender