SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling
Damlag

Välkomna till Damlagets hemsida
Ängelholms FF Dam 2020
Ängelholms FF är en klubb i nordvästra Skåne som satsar på sin dam- och flickverksamhet. Vi är ett ungt lag med stor utvecklingspotential och just nu spelar damlaget i Division 2 Sydvästra Götaland, men vi vill ännu mera.
 
Föreningen har ett akademitänk på dam- och flicksidan där slutmålet är att alla tjejer som spelar fotboll i Ängelholms FF ska få en proffsig fotbollutbildning. Slutprodukten ska vara välutbildade spelare och individer som kan "ta nästa steg i sin utveckling".
 
Är du en tjej som vill satsa på din fotboll så kan vi vara ett alternativ för dig. Vi tittar gärna på spelare som vill lite mera, så vill du provträna var inte rädd för att kontakta oss. Ta chansen!
 
Kontakt för provträning:
Mikael Nilsson: 070-396 22 97
Håkan Magnusson: 0708-23 54 20
kalle@angelholmsff.se
ÄFF räddade en poäng i Vinberg
2021-09-18 16:35

Ängelholm begav sig på lördagen till halländska Vinberg, strax utanför Falkenberg. ÄFF tog ledningen med både 1- och 2-0 och till slut blev det 3-3 (2-2).

 

Ängelholms FF:s damer är svårbesegrade som nykomling i division 2. På lördagen blev det ytterligare en poäng in på kontot när laget spelade oavgjort mot Vinbergs IF.

- Vi är givetvis besvikna eftersom vi tycker att vi kan prestera ännu bättre än det vi gjort i de senaste 2-3 matcherna, säger Håkan Magnusson och fortsätter:

- Sedan kan man vända på det och konstatera att trots att spelet hackar lite så lyckas vi ta poäng.

 

ÄFF tog ledningen efter en dryg kvart genom mål av Linnea Persson. Efter en dryg halvtimme gjorde Alma Åkeborg 2-0 och då såg allt lugnt ut.

- Vi ledde visserligen med 2-0 men spelet stämde trots det inte fullt ut, säger Mikael Nilsson efter matchen.

Vinberg vände nämligen på matchen och kunde gå till halvtidsvila med 2-2. 

- Vi pratade i paus att vi skulle ta fler löpningar och få en tydligare press mot dem, säger Mikael Nilsson. 

Istället gjorde hemmalaget 3-2 efter 55 minuter, men ÄFF försökte få till en vändning och formerade till viss del om i laget. Det resulterade i ett kvitteringsmål efter 78 minuter.

- Vi kämpade och försökte göra vårt bästa och vi fick en poäng med oss. Sedan kan vi ju betydligt bättre, säger mittfältaren Elin NIlsson efter matchen.

Knapp förlust mot Stafsinge
2021-09-05 19:42

Ängelholms FF föll på söndagseftermiddagen mot Stafsinge. Resultatet skrevs till 2-1 (2-0) till hemmalaget.

 

Inför matchen mot Stafsinge på bortaplan stod båda lagen på tio poäng. Det krävdes, med andra ord, en seger för att hänga med den absoluta toppen. Falkenbergslaget Stafsinge tog ledningen efter en knapp kvart, på ett misstänkt offside-läge.

- Ja, det var lite surt och det kändes som att de skulle kunnat vara offside. Det är omöjligt för mig att avgöra från den positionen vi stod. Tittar vi på vår egen prestation vid målet så kan vi vara lite tuffare och avvärja situationen tidigare, säger Mikael Nilsson.

 

Innan paus ökade Stafsinge på sin ledning och kunde därmed gå in till halvtidsvilan med en tvåmålsledning. I den andra halvleken gjorde ÄFF ett par förändringar och fick ett tryck på hemmalaget. Reduceringen kom när det återstod knappt tio minuter och det var Alma Åkeborg som gjorde det. ÄFF flyttade fram ytterligare folk längst fram i forwardslinjen och avslutade matchen med tre forwards. Det mynnade ut i ett par kvitteringschanser.

- Jag tycker nog vi förtjänade en poäng idag. I andra halvlek tycker jag att vi är det bättre laget, säger Håkan Magnusson.

 

På onsdag är det en ny match för Ängelholm och då väntar Högaborgs BK på hemmaplan.

- Även om Högaborg inlett serien lite knackigt så är det ett lag vi har stor respekt för; de har massvis med erfarenhet i truppen, säger Mikael Nilsson och Håkan Magnusson fyller i:

- Det gäller för oss att studsa tillbaka direkt och försöka att göra en ny bra prestation. Även fast vi inte är med i den absoluta toppen nu så vill vi vara på den övre halvan av serien.

 

 

Ny seger för ÄFF - 2-0 mot Hessleholm
2021-08-29 19:05
Ny seger för ÄFF:s damer i division 2.

I den femte omgången tog Ängelholms damer sin tredje seger och är med på övre halvan av tabellen. Resultatet skrevs till 2-0 (1-0) efter mål av Nelly Turesson och Johanna Bååth.

 

Ängelholms FF inledde matchen bäst och redan efter 12 minuters spel pressade Nelly Turesson fram ett misstag i gästernas backlinje och spelade in bollen till en fristående Johanna Bååth, som enkelt kunde rulla in 1-0.

- Jag är väldigt stolt över tjejernas insats. Alla gör ett kopiöst jobb i 90 minuter och det känns som att vi förstått vilken arbetsinsats som krävs för att vinna matcher, säger Håkan Magnusson.

 

Gästerna från Hessleholm arbetade sig in i matchen och i och med att ÄFF satte press på motståndarnas uppspel uppstod ett par lägen. En av gästernas anfallare var helt fri med Moa Quick som räddade sitt mål från påhällsning. I den andra halvleken fortsatte ÄFF-tjejerna att löpa mycket och det betalade sig. I den 82:a matchminuten fastställde Nelly Turesson slutresultatet till 2-0.

- Det är skönt och riktigt kul att vi få möjligheten att spela matcher för att hänga med i toppen, säger Mikael NIlsson.

 

ÄFF ligger just nu på en fjärde plats, på samma poäng (10) som trean Stasinge. I topp ligger HGH på 15 poäng och Eskilsminne på 12.

- Det hade varit roligt om varje match kommer att gälla något nu och att serien kan leva in till sista omgången. Först gäller dock Stafsinge på bortaplan härnäst och det är en match i taget som gäller, säger Mikael Nilsson.

 

Tung seger för ÄFF:s damer borta mot Röke
2021-08-22 20:34

Trots underläge med 1-0 i paus, borta mot Röke, kunde Ängelholms FF:s damer vända hemåt med seger 3-1 i damernas division 2.

 

Ängelholms FF:s damer begav sig på söndagen till Röke för en ertjänt svår bortamatch mot ett fysiskt starkt Röke. På förhand trodde ÄFF att det skulle bli mycket kamp och tuffa dueller och det blev det.

- Det är så himla skönt att vi kan vinna denna match. Vi visste att det skulle bli tufft och fysiskt men jag tycker att vi visade att vi kan klara den typen av matcher också. Segern var riktigt tung och nu har vi gett oss själva chansen att vara med och slåss på övre halvan, säger Håkan Magnusson.

 

Första halvleken böljade fram och tillbaka men tyvärr kunde Röke gå in i pausvilan med en ledning. ÄFF ville dock annorlunda. Megan Koch nickade in 1-1 och sedan svarade Alma Åkeborg för de två sista målen i matchen.

- Jäkligt skön seger. Vi hade många spelare som jobbade kopiöst idag och sådant betalar sig oftast. Vi hade förberett oss på att deras fasta situationer skulle bli farliga och även om vi släppte till lite mycket hörnor så försvarade vi oss bra mot dem, säger MIkael NIlsson.

 

ÄFF hade möblerat om lite i uppställningen och Wilma Törnqvist hade tagit klivet ner på centralt mittfält. Nyförvärvet från Viken, Hilma Nordvall gjorde debut och Alma Åkeborg tog klivet upp i anfallet, vilket blev ett lycket drag. 

- Det var skönt att få göra två mål, men jag tycker att detta är en riktig laginsats, säger Alma Åkeborg efter matchen.

 

 

 

 

Första förlusten för ÄFF Dam
2021-08-14 17:46

Trots ledning i paus med 2-1 fick ÄFF:s damlag gå tomhänta från ip. Matchen slutade 4-2 till Eskilsminne.

 

Matchen började med ett massivt ÄFF-tryck mot Eskilsminnes mål. Trots det var det gästerna från Hrlsingborg som tog ledningen.

- Det var ett onödigt mål vi släppte till men så är det, säger Håkan Magnusson.

 

ÄFF repade dock nytt mod och vände genom mål av Ina Turesson och Elin NIlsson. I paus ledde ÄFF med 2-1.

I den andra halvleken tog ÄFF tag i taktpinnen igen, men tappade den tyvärr. Eskilsminne fick ny luft under vingarna och gjorde först 2-2 och sedan 3-2. ÄFF försökte lyfta fram spelare genom att plocka bort en spelare från backlinjen och sätta in en extra forwad. Det skapade visserligen lite tryck men i stället för kvittering kunde gästerna göra 4-2.

- Det var en brutalt tung förlust. Det känndes lite onödigt att vi förlorade denna, säger Mikael Nilsson.

 

Förlusten var den första på två säsonger och närmast väntar Röke på bortaplan för Ängelholms FF.

- Vi ska stänga matchen mot Eskilsminne genom att titta på lite matchsekvenser tillsammans och sedan ska vi satsa mot matchen mot Röke nästa söndag, säger Håkan Magnusson.

 
Aktivitetskalender
_________________