Digitala Bingolotter
Damlag

Välkomna till a-lagets hemsida
Ängelholms FF Dam 2020
Ängelholms FF är en klubb i nordvästra Skåne som satsar på sin dam- och flickverksamhet. Vi är ett ungt lag med stor utvecklingspotential och just nu spelar damlaget i Division 2 Sydvästra Götaland, men vi vill ännu mera.

Föreningen har ett akademitänk på dam- och flicksidan där slutmålet är att alla tjejer som spelar fotboll i Ängelholms FF ska få en proffsig fotbollutbildning. Slutprodukten ska vara välutbildade spelare och individer som kan "ta nästa steg i sin utveckling".

Är du en tjej som vill satsa på din fotboll så kan vi vara ett alternativ för dig. Vi tittar gärna på spelare som vill lite mera, så vill du provträna var inte rädd för att kontakta oss. Ta chansen!

Kontakt för provträning:
Henrik Ottosson: 0701-46 57 59
kalle@angelholmsff.se
ÄFF - Hittarp 0-4 (0-2)
2022-06-21 09:39

Ny match mot ett av topplagen i serien.
Idag håller vi inte samma standard som vi höll mot Eskils i förra omgången.
Hittarp är det klart bättre laget och vinner rättvist även om siffrorna blir lite för stora.
Vi behöver lära oss att jobba mer tillsammans över hela planen, vi faller lite för långt ner och kommer inte upp riktigt i det press-spelet som vi vill spela.
Taktisk miss från tränaren kanske som ville göra det trångt på egen planhalva för motståndarna.

Eskilsminne - ÄFF 0-0
2022-06-21 09:35

Vi gör en bra match mot topplaget Eskilsminne.
Eskils har mycket boll men efter lite korrigeringar efter 20-min så stänger vi ner dom helt och låter inte dom skapa några farliga chanser.
Vi har ett par fina lägen att avgöra matchen men lyckas inte få in bollen.
Stabil laginsats bäddar för en poäng idag.

ÄFF - Ljungby 0-1 (0-1)
2022-06-03 08:25

Vi hade förhoppningar om att knipa tre poäng hemma mot Ljungby och att vi skulle få föra spelet i matchen.
Nu blev det inte så utan det blev en jämna match.
Vi låter Ljungby göra 0-1 efter slarvigt spel.
Vi kommer inte riktigt in i matchen och presterar inte på topp.
Vi tar för få initiativ och vill inte äga bollen och ta öppnande löpningar.
I slutet av första får Ljungby en spelare utvisade efter en ful eftersläng.
Vi tar över i andra halvlek men lyckas inte riktigt skapa den avgörande chansen för att sätta dit bollen.
Ljungby vinner matchen men rättvist, nej inte i mina ögon.
Vi kan absolut bättre och måste ta fram det spelet till nästa match som är mot Eskilsminne.
Bäst för dagen var Megan som spelar med ett stort hjärta.

Glumslöv - ÄFF 4-2 (0-1)
2022-05-23 11:12

I helgen mötte vi ett rutinerat Glumslöv.
Våra motståndare hade mycket boll och skapade en hel del chanser i första halvlek.
Nellie storspelade i målet och såg till så att det inte fick någon påhälsning i form av ett hemma mål. Istället är det vi som gör halvlekens enda mål efter ett fin fint anfall med bra kombinationsspel på högerkanten som Ina avslutar med en behärskad nick i mål.
I andra kvitterar Glumslöv ganska omgående men bara någon minut senare tar vi åter ledningen.
Åter igen efter fint kombinationsspel på högerkanten och Bååth slår ytterligare ett fint inlägg som Ida tillslut sätter i mål.
Glumslöv gör sedan tre raka mål och vinner rättvist.
Vi har en del fina studer i matchen med bra kombinationer.
Positivt att det är två spelare från vårt mittfält som gör målen efter att dom stormat in i motståndarnas straffområde.
Bäst för dagen var Nelie i målet som hade en hel del att göra.

ÄFF - Hessleholm 0-2 (0-0)
2022-05-17 13:08

Ny match och nya utmaningar.
Dagens motståndare var Hessleholm.
Vi går in i första halvlek med lite förvirring i våra positioner.
Det blir oftast en enmanna press som Hessleholm enkelt spelar sig förbi.
I halvtid bestämmer vi oss för att inte stöta så högt upp i bana utan starta vår press lite längre tillbaka.
Detta ihop med att vi hittar rätt i våra positioner gör att vi spelar som ett annat lag i andra.
Vi har tyvärr inget flyt för tillfället utan får se Hessleholm göra två mål på oss i andra, samtidigt som vi missar våra lägen.
Vi bjuder publiken på några fina uppspel/kombinationsspel i andra som vi tar med oss framåt.
Ett rättvist resultat hade nog varit att vi delade på poängen i matchen då jag tycker vi har varsin halvlek.
Nellie fick briljera med några fina räddningar i målet och våra hörnor är fortfarande ett ständigt hot för våra motståndare.
Vi fortsätter att utveckla vårt spel och nästa motståndare blir Glumslöv på lördag.