Matchnummer: 000026118
Samling:16:00
Förlust i toppmatchen
2019-08-12 17:14
I toppmatchen mellan ÄFF och BK Olympic avgick bortalaget med segern i en händelserik match.
ÄFF inledde med att kontrollera matchen och hade ett par farliga lägen som tyvärr inte ledde till något. BK Olympic låg tillbaka lite och satsade på högre press och kontringar när man erövrat bollen. Allt eftersom matchen gick tog BK Olympic dock över matchen ännu mer och det blev hårda närkamper, där både Henrik Norrby i Olympic och ÄFFs Alexander Engholm fick gult kort. Robin Streifert gjorde ett par vassa räddningar, bland annat ett friläge som han räddade med ett ben som sträcktes ut. Till slut fick dock Olympic in bollen via Filip Bohman, så sent som i 44 minuten. Ett tungt mål att släppa in precis före halvtidsvilan, eftersom att kunna hålla 0-0 när man startar andra halvlek hade varit skönt.

Andra halvlek böljade fram och tillbaka där båda lagen tog kontrollen över matchen, som innehöll en del individuella misstag från båda lagen. Hårda närkamperna växla upp i andra halvlek. Med runt 20 minuter kvar, en period där ÄFF hade tagit över lite av matchen igen, kom en lång boll efter att Olympic haft ett anfall. Bollen höll på att nå Assad Al Hamlawi som kom helt fri, men målvakten var på den först och manglade till Assad rejält samtidigt cirka 25-30 meter från målet. Av okänd anledning blev det ingen målchansutvisning, gult kort eller ens frispark. Assad gick in på planen igen, men fick kliva av två minuter senare och fördes bort med ambulans. Även bland annat Robin fick sig ett par smällar i matchen. ÄFF fortsatte att försöka trycka på, men lyckades knappt komma till några avslut. I minut 92 kom nästa smäll för ÄFF. Rasmus blev dragen väldigt mycket i tröjan av en Olympic-spelare men spelet fortsatte. I nästa sekvens gjorde Emil samma sak som sista försvarare och Olympic-anfallaren revs ner. Beslutet blev en målchansutvisning för Emil. ÄFF lyckades få sig ett sista läge där inhopparen Philip Comnell möjligtvis hade ett av de bästa lägena för ÄFF i matchen, men sköt strax utanför. Matchen slutade 0-1.