SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling
A-Lag

Ängelholms FF
3 - 2
Assyriska BK
Ängelholms FF3 - 2Assyriska BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 maj, 16:00
Plats:Ängelholms IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000026051
Samling:15:00
Otrolig vändning på IP
2019-05-25 20:18
Under lördagen möttes ÄFF och Assyriska BK i en toppmatch på IP, där publiken bjöds på rejäl dramatik.
ÄFF var det bollförande laget i första halvlek och Assyriska BK satsade på ett rejält presspel, där de konstant använde sina tre offensiva spelare till att pressa ÄFFs försvarare. Från distans hade både Edvin Nilsson och Stephan Olsson avslut på mål, där målvakten tvingades sträcka sig efter bollen på den sistnämndas avslut. Istället blev det Assad Al Hamlawi som satte ett mycket fint mål stillaståendes utanför straffområdet i den 24 minuten. Ledningen höll sig dock inte särskilt länge, då Assyriska kvitterade via en nick i den 30 minuten, via Ramsin Khoshaba Youkhanna. 1-1 blev resultatet i halvtid.

Den andra halvleken var mycket mer dramatisk än den första. Det fanns chanser åt båda hållen, men Assyriska var det mer tillbakadragna laget i matchen. I den 66 minuten blev Filip Pivkovski tilldelad sitt andra gula kort i matchen och blev därmed utvisad. Sista halvtimmen spelade Assyriska med en man mer, men gick inte framåt lika mycket som de flesta trodde att de skulle göra. I den 72 minuten fick de dock en diskutabel straff och Iset Thoma Hajrizaj gjorde inget misstag, utan satte 1-2. Samtidigt visade ÄFF en fantastisk vilja att komma tillbaka i matchen trots förutsättningarna att de var en man mindre och i underläge. Spelarna peppade varandra konstant under den perioden och det gav resultat. ÄFF fick en frispark som Mattias Adelstam sköt. Den tog dock på en arm i muren och därmed blev det straff. Mattias Adelstam la även straffen och satte den säkert. Därmed gjorde Mattias Adelstam sitt första tävlingsmål för ÄFF på nästan tio år. ÄFF fortsatte att gå framåt för ett ledningsmål  och stämningen var nervös på Ängelholms IP. I den 96 minuten fick Philip Comnell bollen i kanten av straffområdet. Ur en ganska dålig vinkel gjorde han ett riktigt drömmål och satte 3-2 till ÄFF i de absoluta slutsekunderna och glädjen var total på IP! Därmed gick ÄFF segrande ur denna matchen och tre nya poäng på hemmaplan!

Ängelholms FF - Assyriska BK 3-2
24 1-0 Assad Al Hamlawi
30 1-1 Ramsin Khoshaba Youkhanna
72 1-2 Iset Thoma Hajrizaj
88 2-2 Mattias Adelstam
96 3-2 Philip Comnell

Gula kort ÄFF: Marcus Eriksson, Filip Pivkovski (2 st)

Matchens lirare ÄFF: Josef Getachew
Matchens lirare ABK: Ramsin Khoshaba Youkhanna

ÄFFs laguppställning:

Robin Streifert

Anton Hallbäck (85 Mikael Berglund Bengtsson) - Rasmus Strandberg - Emil Rydström - Niklas Svensson

Marcus Eriksson (58 Björn Westerblad) - Josef Getachew

Edvin Nilsson (85 Philip Comnell) - Stephan Olsson (70 Mattias Adelstam) - Filip Pivkovski

Assad Al Hamlawi

<< Tillbaka

 
 
Huvudpartners
Partners