I Eskilscupen fanns ytterligare tre lag representerade utöver de vi skrev om: P12, som hade två lag representerade och P10. Vi intervjuade Robert Dujmovic, tränare i P10 efter Eskilscupen.

ÄFF:s yngsta representanter i Eskilscupen var P 10. I åldersklasserna upp till och med tolv år redovisas sedan några år inga resultat. Några slutsegrare utses inte – alla barn är vinnare. I stället anpassas motståndet efter lagets spelstyrka och insats efter första dagen.

– Det är ett utmärkt koncept. På så sätt garanteras alla lag jämna och utvecklande matcher, säger ÄFF P 10:s huvudtränare Robert Dujmovic.

Eftersom P 10 rivstartade Eskilscupen på bästa tänkbara sätt ställdes laget senare i cupen mot lag som HIF, Malmö FF och FC Trelleborg.

– Det är några av Skånes bästa lag i den här åldersgruppen. Vi räknar oss själva till den kategorin. Vi har i alla år spelat jämnt mot dessa lag och tänker fortsätta med det. Vi är Ängelholms FF – då ska vi mäta oss med de bästa, säger Robert Dujmovic.

I Eskilscupen fick han och laget ett nytt kvitto på att killarna i ÄFF P10 kommit långt i sin fotbollsutveckling.

– Resultatet är alltid av underordnad betydelse och helgens framgångar är ännu ett bevis på att mina killar är bra för sin ålder men inte mer än så, det gäller att komma ihåg det. Eskilscupen är bara är en många små viktiga pusselbitar i killarnas långsiktiga utveckling, säger Robert Dujmovic.

Och tillägger stolt:
– Men det är såklart alltid roligt att vinna och spela jämnt mot bästa tänkbara motstånd och en bekräftelse på att vi tränat och tränar på rätt sätt i sätt ålder. När det gäller teknik och spelförståelse skäms jag inte för att säga att vi inte hade några övermän i Eskilscupen. Extra glädjande är att vi har ett gäng killar som av olika skäl inte kunde vara med den här gången men som kan bilda ett lag som är minst lika bra som det vi ställde upp med i Eskilscupen, säger Robert Dujmovic.