Vår akademispelare Gustav Harrysson har blivit uttagen till P16-landslagsläger.

Den 6-9 december är det landslagsläger på Bosön för P16-landslaget. Förbundskaptenen Christofer Augustsson har kallat 66 spelare, där ÄFF:aren Gustav Harrysson är en av spelarna. Gustav är den fjärde ÄFF-spelaren som är uttagen till landslagsläger under 2018. Under hösten har Gustav Harrysson spelat i Juniorallsvenskan där man säkrade spel i Juniorallsvenskan även nästa år, fjärde året i rad.

Akademichef Markus Tilly:

– Det är alltid kul när spelare blir uppmärksammade för det jobb de lägger ner och indirekt det jobb som akademitränarna lägger ner. Det är inspirerande att Gustav är spelare fyra från akademin som är på landslags-/futureläger under 2018. Så många har ÄFF aldrig haft iväg på läger. Det är heller ingen slump att samtliga fyra spelare, Rasmus Strandberg, Carl Tindberg, Puri Haji och Gustav Harrysson verkligen utforskar sin fulla potential och lägger ner oerhört mycket tid på att förbereda sig för att prestera och därför extra glädjande att just de får lön för allt jobb de lägger ner. Ett extra omnämnande till Calle Paulsson som var den som tog Gustav till klubben och som har gett honom de verktyg som han behövde för att under 2018 ta klivet från U16 till att vara ordinarie i U19 Allsvenskan.

– Gustav har en snabbhet och målfarlighet som är intressant. Han är som ovan beskrivits beredd på att förbereda sig för att lyckas. Han är lyhörd och coachbar. Han behöver jobba ytterligare på sitt presspel och avslutskvalité, avslutar Markus Tilly.

Stort grattis Gustav och lycka till!