ÄFF:s U21-lag åkte på tisdagen upp till Värnamo för att spela seriepremiären i U21 Superettan Södra där IFK Värnamo stod för motståndet. En bra besättning från A-laget åkte med laget som t.ex. Björn Westerblad, Eric Pothast, Johan Eiswhold och Monday Samuel.

Matchen var mållös ända till den 44:e minuten när Eric Pothast fällde en Värnamospelare, det slutade med målchansutvisning och straff för Värnamo. Straffen förvaltade hemmalaget och tog ledningen strax före halvtid. Då såg hoppet tungt ut för ÄFF med 1-0-underläge och en man mindre.

Då klev Monday Samuel in i handlingarna och gjorde två mål, ett i 61:e minuten och ett i 69:e minuten. Därefter hade ÄFF bra kontroll på händelserna och kunde till slut vinna med 1-3. En stark vändning där laget visade stark moral och visade att det finns vilja och kvalité i laget.

ÄFF-startelvan: Linus Müller (mv), Sebastian Henrysson, Eric Pothast, Björn Westerblad (K), Erik Johansson, Michael Baggner, Rasmus Lindgren, Monday Samuel, Johan Eiswhold, Muamet Asanovski och Andreas Karlsson.

Bänken: Hugo Olsson (mv), Love Fredriksson, Joel Jonsson och Frederik Thomassen.

Nästa U21-match: 25/3 18:00 hemma mot Husqvarna FF på Ängelholms IP