ÄFF:s supporterklubb år 2019

ÄFF:s supporterklubb träffade en spion!

ÄFF:s supporterklubb har börjat med s k ”trivselträffar”. Intressanta personer kommer till oss och berättar om sin verksamhet. Vi kan också tänka oss att framöver göra studiebesök.

Vi har haft besök av bland andra:

Markus Tilly, som talade engagerat bland annat om sina tre SM-guld och Champions League-matcher som tränare för damlaget LdB-FC Rosengård, om ÄFF:s U-akademiverksamhet och om bruket av tekniska hjälpmedel i U19-laget vid träning och i allsvenskt spel. Tekniska hjälpmedel – totala nyheter för oss ”gamlingar” i supporterklubben.

Andreas ”Kotten” Söderkvist, ÄFF:s egen FIFA-domare, berättade om och visade bilder från sin domarkarriär från grusplanerna på Ängelholms IP fram till Allsvensk domare och vidare till FIFA-domare på de stora arenorna ute i Europa. Ett mycket personligt och uppskattat inslag.

Lasse Jacobsson, tidigare mycket framgångsrik tränare i ÄFF, är numera ”spion” till det svenska herrlandslaget. Han hjälper Janne Andersson att kartlägga och analysera landslagets kommande motståndare, bland annat till VM 2018. Lasse visade bland annat bilder på olika motståndares spelsätt, problemen att utföra spionverksamheten till exempel genom att försöka hindra Lasses tillträde till träningar, att byta siffror på spelare med mera. Mycket intressant att få en inblick i rävspelet bakom kulisserna i världsfotbollen.

Roar Hansen, ÄFF:s ”nygamle” tränare, besökte oss inför 2019 års premiär i division 2.
Roar redogjorde för spelartruppen, förutsättningarna och förväntningarna inför årets seriespel. Ett mycket ungt lag med många egna produkter, de allra flesta tidigare totalt okända för Roar, ska sammansvetsas till ett lag. Förväntningarna ska nog inte ställas för högt i år enligt Roar, men sen…!

Zecira Musovic, ska vi försöka locka hit till hösten. Hon är född 1996, i skrivande stund målvakt i FC Rosengård och i svenska damlandslaget i VM i Frankrike, Zecira började sin karriär i Stattena som målvakt i A-laget 13 år ung, med fortsättning i LdB-FC Rosengård från 2012, allsvensk debut 2013 som 17-åring, debut i Champions League år 2014 18 år ung (uttagen av Markus Tilly) samt 35 U-landskamper och A-landslagsdebut 2018. Vi hoppas att ÄFF:s flickor och damer ska få försöka skjuta några fullträffar på Zecira och sedan få höra henne berätta om sin karriär från flicklag till landslag, bland annat om VM i Frankrike.

ÄFF:s supporterklubb har också inlett ett visst samarbete med ÄFF:s tipspromenader i Hembygdsparken, ledda av ”ur-ÄFFaren” Uffe Örnhag. Tips och önskemål på intressanta föredragshållare och studiebesök mottages gärna.

Medlemskap

ÄFF:s supporterklubb har för närvarande 105 medlemmar. Medlemsavgiften är 240 kr per år. Den betalas helårsvis med 240 kr eller halvårsvis med 120 kr, bankgiro 5032-4938 eller swish 123 033 8137.
Hälften av avgifterna lottas ut till medlemmarna vid fyra olika dragningar, en per kvartal, med bland annat två vinster om 1000 kr före jul.

Måltian

Supporterklubben får också in pengar genom den s k Måltian.
För närvarande är det 35 personer som förbundit sig att betala in 10 kronor för varje fullträff ÄFF gör i årets seriespel i division 2. Inbetalning sker efter vår- respektive höstsäsongens slut. I Måltian lottas det årligen ut fem vinster om 1000 kr, nämligen 2×1000 kr efter vårsäsongen och 3×1000 kr efter höstsäsongen. För närvarande alltså en chans på sju att vinna 1000 kr.

Stöd till ÄFF:s ungdomsverksamhet

Supporterklubben stödjer ÄFF på olika sätt, främst genom ekonomiska bidrag till ÄFF:s stora, viktiga och framgångsrika ungdomsverksamhet. Vi ser gärna att ungdomslagen söker bidrag till sin verksamhet. Våra pengar gör ingen nytta i kassan. Ansökan kan göras till någon av nedanstående styrelseledamöter eller till klubbens e-post: angelholmsffs@gmail.com.

Vid supporterklubbens senaste årsmöte i mars 2019 valdes följande styrelse:

Sven-Åke Tilly, ordförande. Olle Johansson kassör och sekreterare. Samt Bengt-Göran Jönsson och Karl-Gustav Pålsson.

Vi ser gärna fler medlemmar i supporterklubben. Ange namn och betala in 240 kr eller 120 kr till bankgiro 5032-4938 eller swish 123 033 8137. Anmäl er gärna också till Måltian. Inbetalning till Måltian sker efter vår- respektive höstsäsongens slut.

Anmälan kan också ske hos någon av styrelseledamöterna:

Sven-Åke Tilly, ordförande, 0708-748838, e-post: sven.tilly@telia.com
Olle Johansson, kassör, 0703-043711, e-post: ojson@telia.com, angelholmsffs@gmail.com
Bengt-Göran Jönsson, 0431-18998, e-post: be.ge.joe@outlook.com
Karl-Gustav Pålsson, 0709-576892, e-post: kg@ekerod.se