Välkomna till Damlagets hemsida

Tuff lottning i DM
2020-01-22 09:15
Ängelholms damer håller som bäst på att förbereda sig för en ny säsong. Laget tränar tre gånger i veckan och fokus ligger på spelidé och fys.

Mitt i denna förberedelse har laget precis fått lottningen till DM och det ser ut att bli roliga matcher. ÄFF möter i första omgången Västra Karup på bortaplan i första omgången.
Därefter väntar Eskilsminne på bortaplan och man avslutar gruppspelet med hemmamatch mot Billesholm.
- Det är riktigt tuffa matcher, men samtidigt väldigt roliga matcher att få, säger tränare Håkan Magnusson.

Västra Karup är ett topplag i division två så där lär ÄFF:s damer få bekänna färg. Eskilsminne är ett division två-lag och lär bli lika tufft. Billesholm spelar i division tre och bör vara ett mera jämnlikt lag.
- Så klart är vi underdogs i DM, man samtidigt ser vi det som rena utbildningstillfällen för våra spelare. Vi jobbar för att utveckla ÄFF:s damlagsverksamhet på sikt och då kan vi inte titta på resultat i enskilda matcher. Vi vill jobba på 3-4 års sikt och då är dessa matcher guld värda för vår fortsatta utveckling, säger Magnusson.

Individuella fysprogram ÄFF DAM
2020-01-19 12:58
Under söndagen den 19 januari 2020 genomförde delar av DAM-truppen fystester på Ängelholms IP (styrka, spänst, rörlighet). Screeningen omfattade tester av fot- och knäleder, fram- och baksida lår, rörlighet i höfter och höftböjare, styrka i rygg- och magmuskler (bålen) samt rörlighet i ytterlägen på överkroppen. Dan Norberg, utbildad STAC-instruktör och fystränare för A-laget genomförde testerna.

-Jag tycker att tjejernas fysiska status är mycket god. Testerna visar emellertid att vi måste lägga lite extra tid på att stärka upp fot- och knäleder. Framförallt måste vi jobba med att stärka bålen och de nedre magmusklerna. Att bli stark i muskulaturen kring bålen resulterar i att man även bli starkare i knä- och fotleder, sammanfattar Dan Norberg.

-Vi tycker det är viktigt att vi får goda vanor och jobbar med "fysen" kontinuerlig både före och efter match/träning. De individuella fysprogrammen innehåller många styrke- och rörlighetsövningar som vi hoppas ska hålla oss skadefria under säsongen, konstaterar DAM-tränarna Håkan Magnusson och Micke Nilsson.

-Vi vill ge tjejerna i ÄFF DAM de bästa förutsättningarna att nå så långt som möjligt i sin fotbollssatsning. En viktig pusselbit är att få en god fysik. Vi håller på att bygga upp ett "akademitänk" inom tjejverksamheten och utvecklingen inom DAM fotbollen går i rasande takt. Vi vill ligga i framkant på alla områden och därför satsar vi mycket på "fysen", tillägger Micke.
Träningar vecka 4
2020-01-18 20:24
18:30-20:00 Måndag 20 januari, Träning Valhall konstgräs (F10).
Samling: 18:25 (kort genomgång av träningen)

18:30-20:00 Onsdag 22 januari, Träning Nya Träningsplanerna, konstgräs.
Samling: 18:15 (kort genomgång av träningen)

12:00-13:00 Lördag 25 januari, Fys, Kungsgårdsskolan (Kungsgårdshallen).

ÄFF dam har startat upp 2020
2020-01-12 12:22
Felicia Mårtensson - målvakt i ÄFF
Ängelholms FF startade under veckan igång säsongen 2020. Det ser onekligen intressant ut och en av dem som var igång var målvakten Felicia Mårtensson.

Inför säsongen står Ängelholms FF på egna ben och de gör det med ett lag bestående av många ÄFF-tjejer. En av dem är målvakten Felicia Mårtensson. Hon har varit runt i andra klubbar och bland annat representerat Stattena i division 1 och Kullabygden i division 2. Hon lär betyda mycket för Ängelholm i division 3.
- Felicia är en oerhört kompetent målvakt. Hon är inte bara en bra målvakt utan också en förebild för våra yngre målvakter, säger tränare Håkan Magnusson.

I år tränas Felicia och hennes kamrater av just Håkan Magnusson och av Mikael Nilsson. Båda har varit i klubben ett antal säsonger och kan klubben väl. Felicia Mårtensson och övriga målvakter får dessutom Matthew Pydrovski som målvaktstränare, vilket borgar för en bra utbildning.
- Matt är en väldigt kompetent tränare. Dessutom har han en ledarstil som jag gillar, säger Magnusson.

Träningar vecka 3
2020-01-11 14:46
18:30-20:00 Måndag 13 januari, Träning Valhall konstgräs (F10).
Samling: 18:25 (kort genomgång av träningen)

18:30-20:00 Onsdag 15 januari, Träning Nya Träningsplanerna, konstgräs.
Samling: 18:15 (kort genomgång av träningen)

12:00-13:00 Lördag 18 januari, Fys, Kungsgårdsskolan (Kungsgårdshallen).