Vi spelar alltid bra på bortaplan och vinner oftast, så nu har vi hemmamatch men på bortaplan – så vad är det som stoppar oss från att vinna mot Degerfors?

Sett till våra resultat borta så kan vi inte förlora mot Degerfors, vi har stått emot tyngre motstånd som Hammarby på Tele2 Arena inför 12 500st Bajen- fans och vinner matchen. Vi har inlett säsongen 2014 mycket starkare än 2013 med bara en förlust och snöpligt nog premiärmatchen mot Öster, känslan är att vi startar denna säsong som vi avslutade förra säsongen vilket ger mersmak.

Vi har ett av Superettans mest unga lag till en budget som är fickpengar för andra lag i Allsvenskan, men som HD skriver ”Fågel eller Fisk” och vi kallas för ”Den Fule Ankungen” i media som man inte riktigt kan ställa en prognos på. Det vi dock kan konstatera är att vi är ett svårt motstånd och det oavsett vilka vi möter, var vi möter dom och när. Vi är ett lag, en förening och med ett otroligt hjärta för vad vi är. Det är inte bara A-laget ÄFF handlar om, eller att vi spelar på bortaplan även på våra hemmamatcher. Det är framförallt alla dessa ungdomar som älskar att spela Fotboll och tillhöra just ÄFF, det är vårt eminenta Damlag som även ska spela i Svenska Cupen och som satsar lika hårt som A-laget att nå framgång.

Har du någonsin tagit dig ut på Ängelholms IP och bara suttit ned och upplevt det engagemanget och aktiviteterna som är i princip varje dag – om inte så rekommenderas starkt att göra det. Har du gått på Damernas hemmamatcher på IP, eller U21, U19 & U17? Om inte – gör det, för då upplever du Fotboll, när det är som bäst.

Nåväl, lite förutsättningar inför ÄFF v/s Degerfors

ÄFF Ligger på en 6:e plats i Tabellen på 7 poäng -1 i målskillnad

Vid vinst lördag 3/5 hamnar vi på 10 poäng och minst +/-0 i målskillnad.

För att ta serieledningen efter helgens spelomgång krävs följande:

Husqvarna ska förlora borta mot Jönköping (Smålands- derbyt)
Varberg får max spela oavgjort borta mot Östersund
Assyriska ska vinna mot GIF Sundsvall

Vinner både Husqvarna, Varberg och Sundsvall då landar ÄFF på en 4:e plats. Förlorar Varberg eller Sundsvall landar ÄFF som sämst på en 3:e plats. Spelar Varberg oavgjort och Sundsvall förlorar tar ÄFF 2:a platsen.

Men allt detta förutsatt att ÄFF vinner mot Degerfors – så en extremt spännande omgång i Superettan denna helgen.