Vi kanske hade förlorat ändå mot Degerfors om vi nu spelat hemma i Ängelholm – vem vet? Men inledningen på nya hemmaplan som är bortaplan är än så länge ingen succé…

Det går inte att klaga på själva Olympia som i jämförelse med Ängelholms IP en fantastisk arena och enligt många erbjuder Sveriges bästa fotbollsplan, vi har tagits emot av HIF med stort hjärta, välvilja, hjälp och ett enormt stöd för att om möjligt skapa och bygga en ”hemmaplan- och känsla” på Olympia. Det kanske är för tidigt att dra några slutsatser med enbart två spelade hemmamatcher på bortaplan och vi har fortfarande häng på toppen i tabellen trots förlusten idag.

Men i nuläget känns det onekligen som att ingen trivs på den s.k hemmaplanen – vi känner oss helt borta. För borta är både publiken och det offensiva spel vi är vana vid när vi spelar våra matcher, sen kan alla förlora och som idag när vi möter ett för dagen bättre lag från Degerfors. Hade vi älskat vår hemmaplan mer om vi nu vunnit alla hemma och legat i toppen i tabellen? Hade vi fått mer publik till Olympia? Nja, den frågan är svår att svara på men troligtvis inte, för det handlar om en trygghet för spelarna och det handlar om en närhet för supporters. Det kommer vi inte ifrån!

Skämtsamt säger en del att detta är positivt för ÄFF då man alltid spelar bäst på bortaplan och denna säsongen har vi bara bortamatcher, men så är ju inte verkligheten. Då vi mentalt ställer in oss på att nu är det hemmamatch men inte där vi är vana vid att få spela, där vi känner varje grässtrå, varje yta och den trygghet av vår egna hemmaborg. Att som spelare åka bort för att spela hemma är en i sig konstig mental situation som kanske för vissa spelar mer- eller mindre roll, men å andra sidan är Fotboll en lagsport och inte en individuell sport.

Nåväl, vi blev slagna idag men vi kommer att resa oss igen för vi är ÄFF och vi är starka med ett enormt hjärta som gör oss till vinnare oavsett…

Jocke Persson om dagens förlust:

Olympia och ÄFF är inte en kombination som startat vackert , publik Nej, spel Nej och poäng 1 st. 
Vi har förfärlig svårt att föra matcher och vi blir tempo svaga och stillastående. Vi har mycket att jobba med i anfallsspelet , men även i försvarsspel och i press spel så agerar vi alldeles för sent. Vi måste rätta till saker snabbt och göra rätt saker. Nu tar vi nya tag och ser Sundsvall som en härlig utmaning på torsdag efter x antal mil på onsdagen så tränar vi lätt på torsdag innan vi kommer ut som ett LAG med stor revansch lusta.