U21: Förlust mot Falkenberg

U21 förlorade hemma mot Falkenberg med 0-3.

U21 mötte Falkenberg på hemmaplan med Jonas Lindh och Johan Eiswhold som gjorde comeback efter sina skador. Lindh har haft problem med sina vader och gick in som central mittfältare tillsammans med Johan Eiswhold som är tillbaka efter sin höftoperation.

Hemmalaget fick en olycklig start när U19-spelaren Eric Larsson drog på sig en målchansutvisning sedan en Falkenbergspelare rivits ner i straffområdet. Straffen gjorde gästerna mål på. Trots utvisningen spelade ÄFF ganska bra och skapade flera etablerade anfall och var framförallt farliga på fasta situationer.

I halvtid utgick Lindh och Eiswhold där U19-spelarna Joel Nordkvist och Karl Franzén fick chansen under den andra halvleken och gjorde pigga inhopp båda två. Men det hjälpte inte när 0-2 efter endast tre minuter spelat av andra halvlek efter att Falkenberg vunnit en andraboll sedan Kamal Barny vunnit bollen av en bortaspelare.

Unga och duktiga Falkenberg gjorde 0-3 efter timmen spelad, men med de chanser som ÄFF skapade borde man gjort minst två mål. Dock hade Falkenberg hjälp av spelare och målvakt som höll det tätt längs mållinjen när bollen kom dit.

Matchen slutade 0-3 till Falkenberg.

ÄFF:s startelva: Linus Müller – Albin Nilsson, Eric Larsson, Kamal Barny, Zeyn S-Latef – Rebin Assad, Johan Eiswhold, Jonas Lindh, Michael Baggner – Andreas Karlsson, Andreas Grahm

Bänken: Simon Hammar-Johnsson (mv), Joel Nordkvist, Karl Franzén, Johan Ekman och Christian Krüge.