Efter en jämn och underhållande första halvlek där ÄFF tog ledningen med 1-0 fick den andra halvleken en helt annan karaktär. ÄFF fick ett friläge efter 20 sekunder gångna av andra halvlek, men lyckades inte förvalta läget. Istället var det Varberg som tog till vara på sina lägen och gjorde två mål inom loppet av några minuter halvvägs genom andra halvlek. Efter en resultatlös slutforcering där ÄFF spelade med en trebackslinje och med mittbacken Pothast som anfallare slutade matchen till slut 1-2 och det blev en ny tung förlust på Olympia för ÄFF.

En besviken Jocke Persson konstaterade att ÄFF inte hade turen med sig i början av andra halvlek. ÄFF:s tränare menar att laget tappade fokus under andra halvlek och föll in i gamla vanor genom att försöka spela sig ur för svåra lägen istället för att spela enkelt. Persson är inte heller nöjd med ÄFF:s slutforcering då endast några få halvchanser lyckades skapas trots stort bollinnehav.

Nu tar vi nya tag och fokuserar mot nästa match den 15e juni borta mot nykomlingarna Sirius.

Ängelholms FF – Varbergs BoIS FC 1 – 2

1-0 Barny (22′)