Efter en perfekt inledning för ÄFF med mål redan I den andra matchminuten såg Skånederbyt ut att sluta med seger för ÄFF, men Landskrona BoIS ville annat. Under första halvlek tryckte BoIS på framåt, men ÄFFs försvar med målvakten Matt Pyzdrowski som härförare lyckades slå ifrån sig alla försök från BoIS. ÄFF gick in I halvtidsvila med vad som verkade vara en trygg ledningen. Men andra halvlek kom att fortsätta I samma anda med ett BoIS som tryckte på framåt för att få en kvittering. Matt Pyzdrowski stod för flera högklassiga räddningar och det kändes ett tag som om det var Pydrowski ensam som bar upp ÄFFs ledning genom sina fantastiska räddningar. ÄFF var dock fortsatt vassa I sina omställningar och bland annat El Kabir, som blev inbytt I andra halvlek, hade två avslut som tog I målramen och ÄFF hade flera fina lägen att utöka sin ledning. Men istället var det BoIS som fick göra nästa mål, vilket ändrade matchbilden.  I den 85e matchminuten kunde inte Pyzdrowski längre stå emot och BoIS kunde kvittera genom Rönne efter att hans skott tagit en styrning. Sedan på övertid lyckades även Stadler peta in ett nytt mål för BoIS vilket innebar ett de vann Skånederbyt på Olympia.

Jocke Persson var efter matchen nöjd med ÄFFs prestation, särskilt under matchens först 25 minuter. Persson menar att ÄFF hade svårt att stoppa BoIS långa spel från mittfältarna och deras inspel mellan ÄFFs lagdelar. Trots förlusten är Persson nöjd med spelet och den kämpaglöd som laget visade upp.

Nästa match för ÄFF är borta mot Östersund den 25e juni. Sedan väntar återkomsten till Ängelholms IP på Lördag den 28e juni då ÄFF ställs mot GAIS. Då hoppas vi att så många som möjligt vill komma och stödja ÄFF!

2′  1-0 Asanovski

85′  1-1 Rönne