ÄFF tar komandot från start och radar upp målchanser och det ger också avtryck i matchen. En felpassning av Filip Svenberg resulterar i att Junes Barny får ett gratisläge och som alltid tar han vara på det och skjuter in 1-0 till ÄFF. Bara 5 minuter senare är han framme igen och denna gång pricker han in en frispark cirka tre meter utanför straffområdet.

ÄFF var inte nöjda där och 3-0 kommer efter ett singelnummer av Monday Samuel som firar målet genom att sätta tröjan på huvudet och med det följer även ett gult kort av huvuddomaren Patrik Eriksson.

Varberg skärper sig  i andra halvlek och visar en helt annan vilja än vad man såg i första. Men ÄFF vill stänga matchen och det gör man också. Det är inbytte Martin Andersen som får chansen på en retur av Björn Westerblad och 4-0 var ett faktum.

Varbergs BoIS gör dock ett tappert försök att ta sig tillbaka i matchen och det gör man. Både 4-1 och 4-2 kommer med 11 minuters mellanrum. Mål 4-1 var en nick av Gabriel Altemark Vanneryr som studsade i marken och upp väldigt fint i krysset. 4-2 kom lite snöpligt däremot, Nedanovski får bollen några meter utanför straffområdet och lägger ett tungt skott mot mål som Matt Pyzdrowski inte når.

Närmare kom man aldrig och ÄFF går med 3 poäng ur denna striden.

LÄS HDs referat om matchen – KLICKA HÄR!

Mål: 1-0 Junes Barny (34), 2-0 Junes Barny (40), 3-0 Monday Samuel (41), 4-0 Martin Andersen (67), 4-1 Gabriel Altemark Vanneryr (77), 4-2 Oliver Nedanovski (88)

Varningar: ÄFF: Monday Samuel, Jesper Björkman   Varbergs BoIS: Erkan Saglik, Ibrahim Koroma

ÄFF:s startelva: Matt Pyzdrowski – Filip Stenström, Jakob Augustsson, Jesper Björkman, Mikael Dahlgren – Monday Samuel (ut 64), Robin Nilsson, Björn Westerblad (ut 75), Rebin Assad – Junes Barny, Bobby Warshaw (ut 65)

Bänken: Muamet Asanovski (in 65), Andreas Karlsson (in 75), Omid Nazari, Andreas Grahm, Linus Muller, Martin Andersen (in 64)