Ängelholms Damlag spelar sin seriepremiär på söndag 13 april kl 11:30 på Ängelholms IP.

Vi tar pulsen på huvudtränaren Christian Järdler:

Äntligen dags för seriespel, vad förväntar du/ni Er av säsongen?

Härligt att få börja tävla på riktigt! Jag förväntar mig att vi är ett snäpp bättre än fjol, att vi har utvecklat våra ideér lite till och att vi kan spela en attraktiv snabb fotboll. Jag önskar att vi visar samma mentala styrka som vi gjort tidigare år då vi varit väldigt svårslagna och gnuggat på hela tiden.

Var står laget någonstans?

Vi är förberedda. Försäsongen har löpt på som vi hoppats. Vi har tränat mycket och med väldigt bra uppslutning och kvalité. Vi har en bred trupp och många spelare som visat att de vill vara med och fightas om en startplats.

Har ni bestämt er hur ni kommer att spela under säsongen?

De som följt oss tidigare år kommer att känna igen sig såklart men vi har jobbat på delar i spelet som jag hoppas ska göra skillnad för oss.

Nya spelare för året?

Vi har fått in bra kvalité i Nicoline Svensson och Clara Scotte från Kullabygden. Det är två skickliga spelare på vars en ände av planen. Nicoline är forward och Clara är mittback. Jag ville gärna ha hit dom och vi lyckades övertyga dem om att ÄFF är rätt ställe för dem att utvecklas.

Vi har också plockat hit Rebecka Karlsson från Munka-Ljungby som är intressant för framtiden. Ett råämne med stora likheter med Maja Ahlm. Vi hoppas på samma utveckling för Rebecka.

Vem tror du gör dom största framstegen i år?

Vi har Tilda Persson som var väldigt bra redan fjol men hon blir bara bättre och bättre. Ebba Andersson har växt ut till en viktig spelare för vårt anfallsspel. Sen har vi väldigt många unga spelare som ska bli jättekul att följa och säkert kommer några av dem att blomma ut ordentligt. Maja Ahlm och Amanda Bogren lyckades ta ordinarie platser under 2013, det blir säkert någon annan ung vi sett mycket av i år när vi summerar säsongen.

Tippa er placering i tabellen.

Jag hoppas och tror att vi är med och fightas i toppen när vi går in i oktober.

Med dessa avslutande ord, önskar Redaktionen, Damlaget lycka till under säsongen.

Vid pennan: Uffe D