Ängelholms FF har en lösning på problemet med arenan

Ängelholm kommuns oväntade beslut att inte planera för en godkänd fotbollsarena, ställde styrelsen i ÄFF inför faktum att lösa plats för seriespel i Superettan 2014. För att kunna spela på befintlig idrottsplats, krävs dispens från Svenska Fotbollsförbundet. För att en dispensansökan skall kunna beviljas, krävs beslut från Ängelholms kommun att ny arena skall uppföras eller att befintlig idrottsplats uppdateras enligt fastställda krav från Svenska Fotbollsförbundet.

Styrelsen i Ängelholms FF har under den senaste veckan aktivt arbetat med att hitta ett alternativ till lösning till de krav som Svenska Fotbollsförbundet ställer för vidare spel i Superettan. Styrelsen i Ängelholms FF tolkar situationen att Ängelholms kommun inte lyckas ta fram erforderliga beslut inom Förbundets tidsgräns.

Sedan lång tid har Ängelholms FF och Helsingborgs IF mycket goda relationer. Dessa relationer har kommit väl till pass när ÄFF hamnade i ett akut läge för att kunna fortsätta spel i Superettan.

Styrelsen i Helsingborgs IF har gett sitt samtycke till att Ängelholms FF spelar sina hemmamatcher på Olympia.

Det framtagna förslaget kommer snarast att diskuteras med Ängelholms kommun.

Framtagen lösning skulle innebära att de lag som inte är beroende av en godkänd arena, ex Damlag Div II och U21, spelar kvar på nuvarande idrottsplats samt att träning och vardaglig verksamhet fortsätter att bedrivas som vanligt på idrottsplatsen.

Ängelholms FF möter Hammarby IF den 26 oktober som sista hemmamatch för säsongen.