ÄFF reste upp till Stockholm med 3 poäng i bagaget efter en vändning i Jönköping. Hammarby började dock matchen som bollförare och skapade även de vassaste chanserna, den vassaste kom i minut 40 när Hammarby vinner bollen på mitten och lägger en lång boll över halva planen som landar framför fötterna på Hammarbys Lars Mendonca Fuhre som petar fram bollen men Matt är ute den gången och plockar bollen framför fötterna på Fuhre.

Nästa chans skulle inte komma förrän i andra halvlek, denna gången var det ÄFFs tur. Junes Barny får bollen på mitten, och anfaller ensam. Han får en knuff i ryggen i domaren blåser frispark. Junes Barny och Sebastian Carlsén ställer sig vid bollen, Junes hoppar över bollen och Sebastian placerar bollen i Johannes Hopfs vänstra kryss och 0-1 är ett faktum för Di Gule.

Hammarby skulle dock kvittera, detta efter en hörna av Kennedy Bakircioglü i 84e minuten som skarvas vidare mot bortre stolpen där David Theorin befann sig lägligt att peta in 1-1 mot en chanslös Pyzdrowski.

Men ÄFF var inte nöjda, utan skulle få en frälsare även i denna matchen. Dock inte Muamet Asanovski, utan den inbytte Othman El Kabir som fick ett guldläge bara minuten efter kvitteringen. Detta efter att just David Theorin beräknat en passning fel som han aldrig han ifatt, då såg Othman sin möjlighet att uttnyttja misstaget och använda sin snabbhet. Han tar bollen och löper rakt emot Johannes Hopf som står ensam, han väljer att sitta tån till och bollen rullar retsamt in precis intill Johannes vänsterben.

Hammarby väljer att sätta allting framåt men med en stabil backlinje och en lysande insats av Matt Pyzdrowski så lyckas ÄFF få med 3 poäng från Stockholm och placerar sig på en 5:e plats efter 3 omgångar med 6 poäng.

En otroligt skön seger av Di Gule och nu blickar vi framåt mot tisdag nästa vecka (29/4) klockan 19:20 då vi tar emot Assyriska FF på Olympia! Var med att färga Olympia gult och blått!