En svår match på förhand med tanke på att Hammarby hade publiken i ryggen och fick med sig en seger senast. Men det var ÄFF för dagen i blåa ställ som tog ledningen när Martin Andersen serverade Robin Staaf med en fantastisk djupledspassning och avslutet satt bra det också. Söderstadion tystnade och ÄFF fick jubla. Tyvärr skadade sig Robin Staaf i samband med målet och tvingades utgå fem minuter efter målet.

Hammarby hade det största trycket i första halvek, men skapade inte särskilt mycket farliga målchanser. Dock fick man mycket fasta situationer i form av hörnor och frisparkar eftersom ÄFF försvarade sig mycket väl och lät det inte bli farliga lägen för Hammarby. Samtidigt stack Ängelholm upp ibland och två-tre farliga målchanser förutom målet. Men det var ÄFF som gjorde det ända målet i första halvlek och en 1-0-ledning var scenariot inför den sista halvleken någonsin på Söderstadion.

ÄFF höll sig försvarsstarka under största delarna av den andra halvleken och hade dessutom en jättechans till att göra 0-2 när Omid Nazari sköt en fin frispark som Hammarbymålvakten Johannes Hopf räddade och returen nickade Filip Stenström i ribban, på den returen nickade Othman El Kabir bollen ovanför målramen. Men det var Hammarby som jagade en kvittering och satte ett enormt tryck emellanåt utan att skapa de där riktigt vassa chanserna även om de hade vissa bra möjligheter att kvittera.

När klockan tickade till den 85:e minuten såg ÄFF ut att gå mot seger, men då fick man en frispark emot sig i bra läge där Kennedy Bakircioglü satte det sista målet någonsin på Söderstadion. En tung smäll för ÄFF som gjorde en fantastisk försvarsinsats i den här matchen och kunde gjort fler mål med de chanser man hade. Men matchen slutar 1-1 och ÄFF förstörde festen till viss del för Hammarbysupportrarna som gjorde atmosfären på arenan till helt magisk.

Nya tag till Falkenbergsmatchen den 29/6 16:00, ses på Ängelholms IP!

ÄFF:s startelva: Matt Pyzdrowski – Mikael Dahlgren, Jesper Björkman, Filip Stenström, Jonas Nilsson – Muamet Asanovski (ut 71), Björn Westerblad (K), Omid Nazari, Martin Andersen (ut 59)– Junes Barny, Robin Staaf (ut 10)

Bänken: Linus Müller (mv), Michael Baggner, Kamal Barny, Johan Eiswhold (in 59), Zeyn S-Latef, Othman El Kabir (in 10), Albin Nilsson (in 71)

Hammarbys startelva: Johannes Hopf – Michael Timisela, Daniel Theorin, Monday James (ut 46), Erik Figueroa – Kennedy Bakircioglü (K), Nikolas Ledgerwood, Nahir Besara, Christoffer Carlsson (ut 67) – Mattias Adelstam (ut 67), Erik Sundin

Bänken: Kevin Angleborn (mv), Billy Berntsson, Christophe Lallet (in 67), Sebastian Castro-Tello (in 67), Max von Schlebrügge (in 46), Mikael Rynell, Billy Schuler