Matchrapport ÄFF-Värnamo

Värnamo börjar första halvlek lite vassare än ÄFF och får sina chanser men en stabil Matt Pyzdrowski står ivägen. ÄFF har också anfall men får inte till skotten mot Värnamos målvakt Björn Åkesson. Spelet fortgår och Värnamo är fortfarande steget vassare men får inte till något mer än en handfull chanser där Matt Pyzdrowski ännu en gång är avgörande. Första halvlek blir inte mållös. Efter 39 spelade minuter så tar ÄFF ledning med 1-0 efter fin framspelning av Micke Dahlgren. Två minuter senare blir Muamet Asanovski nerdragen på högerkanten och det innebar gult kort på Värnamos Martin Claesson. I 43:e minuten kunde det stå 1-1 men en linjeräddning av Mikael Dahlgren gör att resultatet 1-0 står sig ett tag till. Men i 45:e minuten kommer kvitteringen som innebär 1-1 av Värnamos nummer 25 Elmin Kurbegovic. Resultatet efter första halvlek slutar 1-1.
Båda lagen börjar andra halvlek fartfyllt och även om båda lagen har chanserna att näta så har ÄFF lägen till både straff och frisparkar precis utanför men huvuddomare Dragan Banjac slår av allt. Matchen fortgår och Värnamo tar sakta men säkert över spelet mer och mer för varje minut. I 67:e minuten får ÄFF en jättechans att ta ledningen efter en väldigt fin framspelning från Martin Andersen till Björn Westerblad men målvakt Björn Åkesson räddar. Matchen fortsätter fram till 77:e minuten innan nästa målchans kommer och det är från ÄFFs sida då Martin Andersen blir väldigt fint framspelad av Junes Barny men efter mycket tillrättaläggning så har Björn Åkesson hunnit ut och räddat.

I 79:e minuten så gör IFK Värnamo 1-2 på nick genom #14 Alexander Vrebac. Det får ÄFFs tränarduo Jocke Persson och Magnus Arvidsson att tänka till och då går Jonas Nilsson och Muamet Asanovski ut och in kommer Othman El Kabir och Andreas Karlsson.

Värnamo får 3 pinnar hem från Ängelholms IP

ÄFF:s startelva:

Matt Pyzdrowski – Jonas Nilsson, Filip Stenström, Jesper Björkman, Mikael Dahlgren – Martin Andersen, Björn Westerblad(K) , Omid Nazari, Muamet Asanovski – Junes Barny, Robin Staaf

Bänken: Linus Müller(MV), Kamal Barny, Andreas Karlsson, Johan Eiswhold, Zeyn S-Latef, Othman El Kabir, Albin Nilsson

IFK Värnamos startelva:
Björn Åkesson – David Björkeryd, Johan Niklasson, Martin Claesson, Freddy Winst(K) – Sebastian Göransson, Elmin Kurbegovic, Carlos Gaete Moggia, Ahmed Awad – Dzenis Kozica, Abdul Khalili

Bänken: Andreas Linde(MV), Erik Ferman, Pär Cederqvist, Amin Hodzic, Tobias Englund, Alexander Vrebac, Oscar Johansson

Mål: 1-o Robin Staaf (39), 1-1 Elmin Kurbegovic (45+1), 1-2 Alexander Verbac (80)

Varningar: ÄFF: Jonas Nilsson Värnamo: Martin Claesson, Johan Niklasson
Publik: 893