Första hemmasegern efter målfest

ÄFF öppnade piggt mot dagens motståndare Örgryte och höll dem utanför eget straffområdet samtidigt som man själv förde spelet. Det gav utdelning och ÄFF tilldömdes en straff i den 17:e minuten när Martin Andersen stängdes i straffområdet av Örgrytes Tobias Bratt.

Straffen tog Robin Staaf hand om och förvaltade den på bästa sätt satte den kyligt. Men bara fyra minuter senare tilldömdes gästerna en straff. Den tog lagkaptenen Jacob Lindström hand om, men Matt Pyzdrowski gjorde en suverän räddning och höll ÄFF i ledning fortfarande.

Det mesta gick ÄFF:s väg i den första halvleken och flytet visade sig när Örgrytes Emil Karlsson sköt i ribban och minuten efter gjorde Robin Staaf 2-0 i den 24:e minuten när han placerade in sitt fjärde mål de två senaste matcherna vid främre stolpen.

Men bra lag har flyt och ÄFF spelade bra i den första halvleken, dessutom skapades mycket målchanser, bland annat ett stolpskott av Martin Andersen och ett friläge för Junes Barny som vinkades av lite tveksamt för offside. Men när Örgryte väl kom till chanser var de vassa, ett nytt ribbskott kom för Örgryte, den här gången av Johan Lundgren. En händelsrik första halvlek som slutade 2-0 till fördel för ÄFF gav vibbar om första hemmasegern 2013.

Den andra halvleken var händelsefattigare, den var jämnare också eftersom Örgryte var tvungna att gå framåt och ÄFF ville se till att inte förlora den ledning man hade. Det blev mer kamp, och båda lagen skapade färre målchanser än i första halvlek. Dock skulle reduceringen komma för Örgryte efter 65 minuter när mittbacken David Leinar dundrade in en frispark från 17 meters avstånd. Nu var ÖIS med i matchen i allra högsta grad och matchens avslutade 25 minuter skulle bli riktigt spännande.

ÄFF fick bra kontringslägen och flera gånger fanns möjlighetet att göra 3-1, och efter 77 minuter satt den genom Junes Barny som fint placerade in 3-1-målet för ÄFF som visade stort självförtroende idag. Då satt även 4-1 fyra minuter senare på ett snyggt anfall där Mikael Dahlgren var sist på bollen som seglade upp högt i nätet.

Matchen slutade 4-1 till ÄFF som tog första hemmasegern 2013 och närmar sig säker mark och den positiva fotbollen dominerade idag på Ängelholms IP.

ÄFF:s startelva: Matt Pyzdrowski – Mikael Dahlgren, Jesper Björkman, Jakob Augustsson, Jonas Nilsson – Martin Andersen, Omid Nazari, Björn Westerblad, Muamet Asanovski (ut 86) – Junes Barny (in 81), Robin Staaf (ut 87)

Bänken: Linus Müller (mv), Michael Baggner (in 86), Kamal Barny, Andreas Karlsson (in 87), Jonas Lindh, Othman El Kabir ( in 81) och Albin Nilsson.

Örgrytes startelva: Peter Abrahamsson – Christofer Bengtsson, David Leinar, Adam Rosén, Jonathan Azulay – Tobias Bratt (ut 86), Johan Lundgren, Jakob Lindström (ut 58), Jacob Ericsson (ut 58) – Henrik Carlsson, Emil Karlsson

Bänken: Fredrik Andersson (mv), Joakim Hall, Hannes Sahlin, Oskar Wallén, Johan Hedman (in 58), Richard Yarsuvat (in 86) och Daniel Paulson (in 58).

Mål: 1-0 Robin Staaf, straff (17), 2-0 Robin Staaf (24), 2-1 David Leinar (65), 3-1 Junes Barny (77), 4-1 Mikael Dahlgren (81)

Varningar: ÄFF: Jakob Augustsson ÖIS: Tobias Bratt, Johan Lundgren, Jonathan Azulay

Publik: 702

Nästa hemmamatch: 17/6 19:00 mot Värnamo