ÄFF åker hem med en poäng från Uppsala efter en mållös, om än stundtals underhållande match mot IK Sirius FK. Sirius inledde matchen piggt och hade ett visst spelövertag genom hela första halvlek där ÄFF fick förlita sig på försvarsspel och att försöka komma till omställningar. Junes Barny kom till ett bra läge i 17:e minuten efter att ha kommit inrusandes i straffområdet, men lyckades dessvärre inte stöta in bollen. Några farligare lägen än så lyckades ÄFF egentligen inte åstadkomma i första halvlek.

Efter en i ÄFF:s ögon sett chansfattig första halvlek så ryckte laget upp sig något i andra halvlek. Muamet Asanovski sköt bland annat ett lurigt skott som smet utanför stolpen och Albin Nilsson kunde i 62:a minuten komma till ÄFF:s bästa chans i matchen när han sköt ett skott som målvakten precis kunde rädda. Sirius kom i sin tur till några bra lägen och kunde kort efter Albin Nilssons skott komma upp i ett anfall som resulterade i ett skott i stolpen. I slutet av matchen fick också Sirius ett bra läge att stöta in 1-0, men bollen smet utanför och efter 93 minuters spel så blåste domare Magnus Lindgren av matchen som därmed slutade mållös.

Nu får vi i stället se fram emot Skånederby och tre poäng hemma mot Landskrona den 22/6. Biljetter hittar ni här.

IK Sirius FK – Ängelholms FF 0 – 0

Varningar ÄFF: Albin Nilsson, Fredrik Lundgren

Domare: Magnus Lindgren

Publik: 1020