Matchen mellan Jönköping och ÄFF var jämn i första halvlek där det offensiva spelet låste sig en del för ÄFF, men det såg ändå stabilt ut eftersom man inte lät hemmalaget skapa särskilt mycket. Men det var Jönköping som tog ledningen i matchen efter knappa halvtimmen av den forne Landskronaspelaren Fredrik Olsson som höll sig framme och peta in 1-0.

Efter 37 minuter skulle matchbilden förändras en del när Jönköpings Joakim Karlsson drog på sig sitt andra gula kort inom loppet av fyra minuter. Det numerära överläget gjorde att ÄFF tog över initiativet mer i matchen och lyckades sekunder före halvtid sätta 1-1 genom Albin Nilsson.

ÄFF behöll initiativet i andra halvlek men tappade det i några minuter under mitten av andra halvlek när Robert Gojani lyckas med ett snyggt skott sätta 2-1 för hemmalaget och då kändes läget inte lika bra längre. ÄFF tryckte på och gjorde offensiva byten som till slut skulle ge resultat.

Först lyckades den ena inhopparen Monday Samuel nicka in kvitteringen i den 88:e minuten och fyra minuter senare såg den andre inhopparen Muamet Asanovski till att ÄFF fick åka hem med tre poäng till Skåne i år igen. Det var ju samme Asanovski som gjorde hat-trick förra säsongen i 4-2-vinsten på Stadsparksvallen 2013.

En fantastiskt skön seger med tanke på att det var första segern för säsongen och på sättet den bärjades, stort grattis till vårt gula lag!