Det var dags för Skånederby på Ängelholms Idrottsplats mellan ÄFF och Landskrona BoIS vilket skulle visa sig bli en mycket dramatisk historia. ÄFF började bäst den första kvarten och etablerade sig på offensiv planhalva men kom inte fram till några vassare målchanser. Det var ett ställningskrig under den första halvtimmen och Landskrona började efter första kvarten ta över mer och mer, på det skapade man två farliga målchanser genom ett inspel som styrdes i ribban av ÄFF:s Jakob Augustsson. Bara minuten senare hade Landskronas Fredrik Karlsson ett jätteläge som han dock brände.

Landskrona fortsatte bita sig in i matchen och fick dessutom utdelning genom ett ledningsmål efter 36 minuter genom MFF-lånet Alexander Nilsson. Därefter var det bara framåt för ÄFF som gällde för att inte tappa poäng i derbyt. Men det uteblev under resten av första halvlek. I den andra var det ÄFF som var det spelförande laget eftersom man tvungna att gå för en kvittering. Men Landskronas kontringar var sylvassa i hela matchen, men skärpan i avsluten fanns inte där för gästerna som på tolv avslut i matchen fick tre stycken på mål. Men man hade ett skott i stolpen efter lite röra i straffområdet fem minuter in i den andra halvleken, men inget mål där. Landskrona tog över matchen på nytt och hade bra kontroll i sin defensiv på ÄFF som började göra offensivare byten där Andreas Karlsson, Othman El Kabir och Rebin Assad. Den sistnämnda gjorde ett mycket bra inhopp och den blott 18-årige Assad visade vilken talang han är.

Men ÄFF fick känsla av en kvittering när Robin Staaf nickade i ribban efter 82 minuter, dock hade Landskrona ett jätteläge att punktera matchen när Fredrik Olsson fick helt öppet mål men på något sätt sköt han bollen ovanför ribban. Det som inte många förväntade sig på slutet hände sedan, Robin Staaf kvitterade till 1-1 sedan Jakob Augustsson flyttats upp som anfallare i slutet fick fram bollen till Andreas Karlsson som drev in bollen mot straffområdet och serverade Robin Staaf som gled in bollen i mål. Då skrek ÄFF-tränarna Joakim Persson och Magnus Arvidsson att man skulle fortsätta gå framåt. Det gjorde man, och efter tre hörnor på övertid fick ÄFF in bollen till Monday Samuel som nickade in en lång hörna mot gröten av spelare där Robin Staaf blev sist på bollen och lyckades peta in segermålet för ÄFF och publiken på Ängelholms IP fick jubla. När slutsignalen gick fanns en otrolig glädje för ÄFF, men en stor besvikelse för Landskrona. Fjärde raka segern bärgades på ett bragdartat sätt.

Mål: 0-1 Alexander Nilsson (36), 1-1 Robin Staaf (90), 2-1 Robin Staaf (90+3)

Varningar: ÄFF: Filip Stenström och Johan Eiswhold BoIS: Martin Rudolfsson, Amethyst Bradley Ralani och Patrik Åström

ÄFF:s startelva: Matt Pyzdrowski – Mikael Dahlgren, Jesper Björkman, Jakob Augustsson, Filip Stenström – Omid Nazari (ut 67), Björn Westerblad, Johan Eiswhold (ut 57), Monday Samuel – Junes Barny (ut 67), Robin Staaf

ÄFF-bänken: Linus Müller (mv), Michael Baggner, Andreas Karlsson (in 67), Jonas Lindh, Rebin Assad (in 57), Othman El Kabir (in 67) och Martin Andersen.

Publik: 1679