I en match där Östersunds FK stundtals pressade på rejält och där ÄFF fick avsluta matchen med 10 man så lyckades ÄFF kriga till sig tre mycket efterlängtade poäng på Jämtkraft Arena i Östersund efter mål av Monday Samuel och Othman El-Kabir.

Östersund inledde matchen piggt och kunde redan i den andra matchminuten komma till ett farligt läge med ett skott som smet precis utanför målburen. Kort därefter i den sjunde matchminuten kom ÖFK upp i ett vasst anfall där man kom att missa ett mycket bra läge att ta ledningen i matchen. ÄFF hade inte mycket att säga till om i inledningen av första halvlek och det var Östersund som styrde spelet mot ett ÄFF som mest fick koncentrera sig på försvarsspel på egen planhalva. Trots ett stort bollinnehav för Östersund var det ÄFF som något överraskande tog ledningen efter 16 minuter efter en tilltrasslad situation i ÖFK:s straffområde där Monday Samuel till sist kunde knäa in 0-1 till ÄFF. I den 22:a matchminuten var ÄFF åter igen nära att göra mål efter en hörna, men Östersunds målvakt kunde precis tippa bollen över målet.
Matt Pyzdrowski stod återigen för en bra insats i ÄFF-målet och hindrade bland annat ÖFK från att reducera efter 35 minuter då han styrde undan ett farligt skott som följde efter en bra matchsekvens från hemmalaget. I stället var det ÄFF som lyckades utöka ledningen till 0-2 efter att Othman El-Kabir med ryggen mot mål lyckades göra ett riktigt konstmål i den 40:e minuten. När halvtidssignalen sedan ljöd var det ÄFF som ledde med 0-2 trots hemmalagets spelövertag.

I början av den andra halvleken kunde Östersund relativt snabbt reducera i den 50:e matchminuten genom Seon-Min Moon. Efter detta kom ÄFF under en tid att bli starkt tillbakapressade av ÖFK och i den 70:e minuten lyckades också hemmalaget få in en kvitteringsboll som dock vinkades av för offside. Ett kvitteringsmål låg sedan länge i luften för Östersund och efter 84 spelade minuter såg det mörkt ut för ÄFF då Muamet Asanovski lyckades dra på sig två gula kort inom loppet av av en minut och blev utvisad. Men 10 man på planen lyckades dock ÄFF trots stor press under några nervösa slutminuter hålla ut och ta en oerhört skön och välbehövlig seger. I och med segern hoppar ÄFF upp till en elfteplats i tabellen med 16 inspelade poäng och förhoppningsvis ger detta vind i seglen tills på lördag då laget tar emot GAIS i hemkomsten till Ängelholms IP.

Vi ses på IP på lördag!

Östersunds FK – Ängelholms FF 1-2 (0-2)

0 – 1 Samuel (16′)

0 – 2 El Kabir (40′)