Nere i Frankrike är EM nu i full gång, men här på hemmaplan så fortsätter Superettan att rulla på. Idag åker ÄFF ner till Vångavallen för att möta nykomlingarna Trelleborgs FF.

Motståndarna

Efter att ha åkt ur Allsvenskan 2011 och sedan direkt ut ur Superettan året därpå, så är Trelleborg återigen tillbaka i den näst högsta serien i år efter tre raka säsonger i division 1. Laget ligger för närvarande tre poäng före ÄFF på en niondeplats i tabellen och har hittills inkasserat tre vinster, fyra oavgjorda matcher och fyra förluster i årets serie. Just på hemmaplan har man visat sig vara särskilt svårslagna i år och hittills har inget lag lyckats vinna mot TFF på Vångavallen. Flest mål i Trelleborg har nyförvärvet tillika hemvändaren Marcus Pode gjort med fyra stycken fullträffar. Vad som även kan noteras är att den förra ÄFF-målvakten Linus Müller nu återfinns i TFF:s trupp.

Tidigare möten

När ÄFF och Trelleborg senast möttes i Superettan säsongen 2012 blev det en oavgjord 1-1 match på Vångavallen och en förlust med 1-4 för ÄFF hemma på IP.

Läget i ÄFF

Senast blev det en tung torsk när Varberg vann med 0-2 på IP och det har fortsatt varit tungt poängmässigt för laget. När nu ÄFF tar bussen ner till Trelleborg är det en viktig match som väntar där man kommer ge allt för att kriga om de tre poängen. Christian Järdler lämnar följande kommentar:

– En tuff och viktig match. Vi har känt att vi varit spelmässigt varit bättre eller minst lika bra som motståndaren i de senaste matcherna men det hjälps inte. Poängen räknas och vi behöver bli lite bättre i båda straffområdena för att gå av Vångavallen med poäng.

Rent truppmässigt så är Ryan Finley avstängd. Andreas Karlsson och Albin Nilsson är skadade och är inte med i truppen.

När: Söndag 12/6 kl. 18:00
Var: Vångavallen, Trelleborg