ÄFF åker idag till Jämtland för en tuff bortamatch mot Östersunds FK på Jämtkraft Arena. Efter ett Skånederby i söndags där Landskrona lyckades vända och vinna i slutminutrarna av matchen så är revanchlusten stor och tre poäng ikväll hade varit mycket välbehövligt och gett andrum för laget. Trots den tunga förlusten i söndags betonade Jocke Persson att han var nöjd med lagets prestation och den kämpaglöd som laget visade upp vilket är något som förhoppningsvis kan föras med till kvällens match.

När det gäller Östersund har de efter en något trevande inledning av säsongen nu spelat 9 raka matcher utan förlust och särskilt svårslagna har laget varit hemma på Jämtkraft Arena där man endast har förlorat en gång i år. Den senaste matchen vann man med 1-0 borta mot Assyriska vilket i nuläget placerar Östersund på en sjätteplats i tabellen gentemot ÄFF:s tolfteplats. En vinst ikväll hade fört laget upp på en topp tre placering i tabellen medan ÄFF vid en vinst kan skaffa sig ett litet avstånd från bottenskiktet.

En tuff match väntar med andra ord för ÄFF och då förra säsongens två möten mot Östersund båda slutade oavgjort hoppas vi nu att en vinst kan inkasseras mot Jämtlandslaget innan laget vänder hem till IP för matchen mot GAIS på lördag.