Omgång 10 fortsätter imorgon med match på Kristianstad IP mellan Kristianstad FC och Ängelholms FF.

Motståndarna

Kristianstad FC har gått igenom en rad sammanslagningar genom åren: Kristianstad FC slogs ihop i december 2015 av Kristianstads FF och Kristianstad BoIS. Kristianstads FF slogs ihop 1990 av Vilans BoIS och fotbollssektionen i IFK Kristianstad. Kristianstad BoIS i sin tur slogs ihop 2007 av Kristianstads IS och Kristianstad BI. Kristianstad FCs första säsong var 2016, då de tog över Division 1-platsen från Kristianstads FF. Första tränaren blev den före detta ÄFF-tränaren Joakim Persson och han ledde laget till en femteplats. I Kristianstad FC återfinns många andra före detta ÄFFare: Assisterande tränare tillika mittfältaren Antonio Rojas spelade i ÄFF 2007-2011. Backen Martin Rudolfsson spelade i ÄFF 2015-sommaren 2016. Gambianen Saikou Jawneh spelade hösten 2015 i ÄFF, dock fick han aldrig debutera. Anfallaren Andréas Grahm spelade 2013 i ÄFF. Michael Baggner spelade i ÄFF 2012-2015 och har dessutom ÄFF som moderklubb. Det blir ett kärt återseende för många profiler imorgon.

Motståndarnas säsong

Kristianstad FC hade en tuff inledning på säsongen, där de förlorade sina två första matcher för säsongen: 1-2 mot FK Karlskrona och 0-1 mot IK Oddevold. Sedan blev det två 1-1-matcher mot Landskrona BoIS och Husqvarna FF. Till slut lossnade det i omgång 5, då de slog Assyriska BK med hela 7-1. Efter sin storvinst har det blivit en vinst och tre förluster. Kristianstad ligger för närvarande på nedflyttningsplats, 12. Sämre än vad man hoppats på. Bästa målskytten är Andréas Grahm med 4 mål.

ÄFFs säsong

ÄFF i sin tur ligger på femte plats efter en skön 3-0 seger mot Assyriska BK senast. Akram Mansour, med sina två mål senast, går upp i topp i den interna skytteligan tillsammans med Vladica Zlojutro på 3 mål.

Senaste fem mötena

ÄFF har aldrig mött Kristianstad FC så länge de har hetat Kristianstad FC. Däremot har klubben mötts många gånger tidigare i Division 1 och Division 2 när klubben gick under namnet Kristianstads FF:

2007-08-28 ÄFF – KFF 3-2 (Mattias Adelstam, Emil Salomonsson, Jonas Nilsson – Niklas Moberg 2)
2007-06-06 KFF – ÄFF 1-3 (Niklas Moberg – Mattias Adelstam, Marcus Holgersson, Jonas Lindh)
2006-10-01 ÄFF – KFF 2-2 (Marcus Holgersson, Måns Sörensson – Almir Barbosa, Kalle Rydhög)
2006-05-02 KFF – ÄFF 1-1 (Niklas Moberg – Christian Augustsson)
2005-09-04 ÄFF – KFF 1-1 (Zlatko Sarajlic – Peter Martinsson)

När: Måndag den 19 juni kl. 19.00
Var: Kristianstads IP Konstgräs
Hur: Biljetter köper du på plats. Webbsändning hittar du här: https://www.ettanplay.se/live/3049