I eftermiddag är det dags för ÄFF att möta nykomlingarna IK Sirius uppe i Uppsala. Sirius har haft en spännande vårsäsong där man lyckades överraska många när laget slog både Djurgården, IFK Göteborg och Halmstad i Svenska Cupen. I Superettan har det gått upp och ner för Sirius under första delen av säsongen, men laget befinner sig i nuläget på en åttondeplats i tabellen efter att ha varit obesegrade i fyra raka matcher.

Vi tog ett kort snack med Sirius VD Ola Andersson och ställde några frågor om hur han ser på sitt lag och dess framtid.

I cupen lyckades ni slå ut både Djurgården, Halmstad och IFK Göteborg vilket var imponerande, medan spelet i Superettan har gått lite upp och ner. Hur pass nöjd är du med er säsong hittills och vad behöver ni göra ännu bättre till andra halvan av säsongen?

– Vi är okej nöjda med säsongen, Svenska Cupen inräknat. När det gäller Superettan hade vi nog velat haft några poäng till, men vilka hade inte det å andra sidan. Jag tycker vi behöver bli skickligare på att försvara oss mot kontringar då motståndarna hittills har lyckats såra oss trots vårt bollinnehav.

Hur skulle du vilja beskriva den fotboll som Sirius spelar?

–  Vi försöker spela en varierad fotboll med både bollinnehav och snabba omställningar. Vilket som tillämpas beror mycket på motståndets prestation och taktik.

Hur ser du på Sirius framtid? Är målet nu bara att först och främst etablera sig i Superettan eller är siktet redan högre ställt?

– Målet är att etablera oss i Superettan och inget annat. Vi vet vad som krävs för detta och det vore en stor prestation för oss då det saknas förutsättningar, vilket också kanske känns igen hos er, och en elitfotbollskultur i Uppsala.

Vad tycker du om Ängelholm som motståndare?

– Ängelholm har som Sirius haft en trög inledning, men har både spelare och spel för en klart bättre placering och jag tror de kommer avancera i tabellen – dock inte efter dagens match hoppas jag!

Vi tackar Ola Andersson för pratstunden och ser fram emot en underhållande match i eftermiddag. Avspark är kl 17:00 och ni kan följa matchen live på ÄFF:s twitter.