ÄFF kom till start med en försvarsstark startelva med bland annat Superettandebut för Bobby Warshaw och comeback för Robin Nilsson. Sundsvall startade i ett högt tempo full fart mot mål som förväntat och skapade en hel del bra målchanser, men inledningen av Matt Pyzdrowski skulle visa sig ge honom en bra insats genom hela matchen.
Efter en kvart spelad lyckades ÄFF ta ledningen genom ett skott utanför straffområdet av Martin Andersen som Sundsvallmålvakten Oscar Berglund släppte väldigt enkelt till ett ledningsmål lyckligtvis för Di Gule.

ÄFF gjorde en stark insats i försvarsspelet och såg till att Sundsvall inte kom fram till jättemånga farliga chanser i första halvlek. ÄFF vågade ta klivet upp och spela fotboll på offensiv planhalva i den här matchen vilket var roligt att se. Men efter några chanser för Sundsvall kom kvitteringen efter 34 minuter genom Adam Chennoufi. ÄFF hade med sig 1-1 till halvtidsvilan vilket är ett bra resultat uppe i Sundsvall.

I den andra halvleken satte Sundsvall ännu mer full fart framåt, men ÄFF var inte nöjda med en poäng och ville gå för tre poäng. Den sista kvarten hade Sundsvall det mesta av spelet på ÄFF:s planhalva. Då lyckades ÄFF få till en bra kontring och Bobby Warshaw fick i sin Superettandebut göra sitt första Superettanmål. Glädjen varade inte länge, utan Sundsvall kvitterade tre minuter senare genom inbytte Simon Helg. Efter detta lyckades ÄFF ta en poäng efter att Matt Pyzdrowski storspelat i stort sätt hela matchen.