Skånederbyt är avklarat och ÄFF går som segrare ur årets Skånekamp! Matchen började till fördel ÄFF i de första 15 minuterna. Efter det dog kraften och Landskrona kunde etablera sig på offensiv planhalva. BoIS är även laget som tar ledningen i matchen, det målet kommer i 36:e minuten signerat av MFF-lånet Alexander Nilsson. ÄFF började andra halvlek på ett piggt sätt och ville ta tillbaka taktpinnen. Trots att ÄFF gjorde allt man kunde så var Landskronas spelvändningar riktigt sylvassa och man trodde Landskrona skulle gå som segrare ur kampen. Men det gick ÄFF inte med på så tränarduon Jocke Persson och Magnus Arvidsson valde att göra något radikalt. Man flyttade upp Jakob Augustsson på topp brevid Robin Staaf. Då funkade det. Staaf blev serverad ett friläge av Andreas Karlsson i minut 90. 3 minuter senare så stod det 2-1 på tavlan och Jakob Augustsson var sist på bollen efter en tredje hörna och en lång nick av Monday Samuel. Landskrona får lämna Ängelholms IP som besegrade och tränaren Jörgen Pettersson får fundera på hur man ska ta sig ur detta nederlag!

GAIS kommer däremot från en 4-2 förlust mot Degerfors och kanske inte är på lika gott spelhumör som ÄFF. Senast lagen möttes var GAIS på Ängelholms IP och matchen slutade med kryss, 1-1! GAIS förde spelet genom hela matchen i stort sett. Det var en match där cirka 75 minuter av matchen var meningslös och det började inte hetta till på planen förrän GAIS fick straff efter en tackling av Omid Nazari i 77:e minuten där Andreas Drugge kunde placera enkelt i ett av de nedre hörnen och Pyzdrowski var chanslös. Men ÄFF var inte villiga att ge bort en trepoängare på det viset och kvitteringen kom också! I den 81:a minuten signerat Martin Andersen efter en oerhört fin passning av Robin Staaf.

ÄFF:s tre senaste matcher:

Landskrona BoIS (h), vinst 2-1
Brage (b), vinst 0-1

Assyriska (h), vinst 6-1

GAIS tre senaste matcher:

Degerfors (b), förlust 4-2
Varbergs BoIS (h), förlust 0-1

GIF Sundsvall (h), oavgjort 3-3

Senaste startelvan för ÄFF, mot Landskrona BoIS:

Matt Pyzdrowski – Filip Stenström, Jakob Augustsson, Jesper Björkman, Mikael Dahlgren – Monday Samuel, Johan Eiswhold, Björn Westerblad, Omid Nazari – Robin Staaf, Junes Barny

Senaste startelvan för GAIS, mot Degerfors:

Tommi Vaiho – Kenneth Gustafsson, Andreas Augustsson, Björn Andersson, Jesper Florén – Patrik Wallin, Andreas Drugge, Richard Spong, Adam Eriksson – Malkolm Moënza, Daniel Mendes

Målskyttar i ÄFF 2013: Robin Staaf 7, Junes Barny 5, Muamet Asanovski 4, Martin Andersen 4, Andreas Karlsson 2, Monday Samuel 2, Andreas Grahm 1, Mikael Dahlgren 1, Björn Westerblad 1,  Omid Nazari 1, Othman El Kabir 1, Johan Eiswhold 1, Jakob Augustsson 1.

Målskyttar i GAIS 2013: Joel Johansson 9, Andreas Drugge 9, Mohammed Abdulraham 3, Daniel Mendes 2, Andreas Augustsson 2, Björn Andersson 2, Linus Tornblad 1, Adam Eriksson 1.

Spelare som riskerar avstängning i ÄFF: Muamet Asanovski, Johan Eiswhold, Andreas Grahm, Omid Nazari, Matt Pyzdrowski, Mikael Dahlgren, Björn Westerblad, Robin Staaf

Spelare som riskerar avstängning i GAIS: Andreas Drugge, Jimmy Tamandi, Mirza Mujcic, Richard Spong, Kenneth Gustafsson.

Övriga matcher i Omgång 19: Jönköping Södra IF – Degerfors IF, IK Brage – Örgryte IS, Falkenbergs FF – IFK Värnamo, Assyriska FF – Ljungskile SK, Landskrona BoIS – Östersunds FK, GIF Sundsvall – Varbergs BoIS, Örebro – Hammarby. Samtliga matcher spelas mellan 15 augusti och 19 augusti.

Domare:

Huvuddomare: Jim Petersson, Motala