Dags för omgång 12 imorgon och sista bortamatchen innan uppehållet. Vi åker till en bekant, Ljungskile SK.

Motståndarna

Ljungskile SK bildades den 16 maj 1926. Ljungskile SK är mest kända för sin snabba klättring genom seriesystemet. 1990 spelade Ljungskile i Division 5 och 1997 gjorde de sin debut i Allsvenskan. Denna snabba klättring jämförs med det fiktiva fotbollslaget Åshöjdens BK. Man åkte ur Allsvenskan direkt och fick vänta 11 år till nästa Allsvenska besök. Efter att ha slutat på andra plats i Superettan 2007, fick man året därpå spela i Allsvenskan igen. Dock skulle detta också bli kortvarigt. Man fick försöka kvala sig kvar i Allsvenskan 2008 mot IF Brommapojkarna, men åkte ut med minsta möjliga marginal. 0-0 borta och 1-1 hemma såg till att man förlorade kvalet på bortamålsregeln och man var tillbaka i Superettan igen. Man gjorde några tappra försök att ta sig upp till Allsvenskan igen och närmast var man 2014, då man fick kvala mot Gefle IF. Dock förlorade man båda matcherna, med 1-3 och 0-1. Efter en sjätteplats 2015, så blev inte 2016 vad man tänkt sig och laget hamnade näst sist i Superettan och trillade således ur Allsvenskan. Därmed är det första gången sen 2004 som man spelar utanför de två högsta serierna. I år ligger man hittills på femteplats där endast två lag har gjort färre mål än Ljungskile, som har gjort 12 baljor. Trots endast 12 mål är Ljungskiles Robin Strömberg delad skytteligaledare med nio fullträffar. Övriga målskyttar är Patrik Wallin, Tommy Filipovic och Victor Mollapolci med vars ett mål.

ÄFFs säsong

Efter missräkningen senast, där vi förlorade 0-3 mot jumbon FC Rosengård, ligger vi precis under Ljungskile på sjätteplats. Akram Mansour och Vladica Zlojutro delar på den interna skytteligaledningen med tre mål var.

Senaste fem mötena

Lagen har möts många gånger, då de har spelat i samma serien sen 2009. De senaste fem mötena:

2016-09-11: ÄFF – Ljungskile 1-1 (Vladica Zlojutro – Ahmed Suleiman)
2016-05-28: Ljungskile – ÄFF 2-2 (Hannes Stiller, Tim Nilsen – Ryan Finley 2)
2015-08-23: ÄFF – Ljungskile 3-3 (Fredrik Karlsson 2, självmål – Hannes Stiller 3)
2015-05-24: Ljungskile – ÄFF 0-0
2014-09-22: ÄFF – Ljungskile 0-3 (Jakob Olsson 2, Ken Sema)

Det faktum att de fyra senaste mötena har slutat oavgjort gör att det är upplagt för ett väldigt jämnt möte.

När: Söndag den 2 juli kl. 17.00
Var: Skarsjövallen, Ljungskile
Hur: Biljetter köper du på plats på Skarsjövallen. Kan du inte ta dig dit, kan du köpa webbsändningen här: https://play.staylive.se/ljungskilesk