Match nummer 11 väntar imorgon när Malmölaget FC Rosengård kommer på besök till Ängelholms IP.

Motståndarna

Klubben bildades 1917, men bytte 2008 namn till FC Rosengård. FC Rosengård spelar för första gången i Division 1 Södra sen 2011. Men man var nära ett antal gånger att avancera till Division 1 tidigare. 2013 hamnade man på andra plats med endast fem poäng bakom Oskarshamns AIK, för att året därpå hamna på andra plats igen med ynka två poäng bakom serievinnaren FC Höllviken. Nu är man äntligen tillbaka i Division 1 Södra, men det har varit väldigt tufft hittills. Efter 10 omgångar ligger man sist, har plockat två poäng och har släppt in flest mål i serien: 25 stycken. Man har gjort nio mål varav Mohamed Ramadan är bästa målskytten med tre fullträffar, som för övrigt spelade i Ängelholms FF 2011 på lån från Helsingborgs IF. I truppen hittar vi också Astrit Seljmani, som spenderade våren 2016 i ÄFF.

ÄFFs säsong

ÄFF fortsätter att köra på, men fick en tuff 0-3 förlust senast mot Kristianstad även om resultatet inte speglade matchbilden. Man ligger på sjätteplats serien med endast nio insläppta mål, bara Landskrona har släppt in färre mål. Bästa målskytt är Akram Mansour och Vladica Zlojutro med tre mål vardera.

Senaste mötena

ÄFF och FC Rosengård har inte mötts särskilt mycket, främst för att FC Rosengård genom åren har tillhört de lägre serierna. Senaste mötet var dock på försäsongen i år:

2017-03-11 FC Rosengård – ÄFF 2-1 (Edward Ofere, Adnan Gerzic – Akram Mansour)

När: Söndag den 25 juni kl. 16.00
Var: Ängelholms IP
Hur: Biljetter köper du i biljettluckan på Ängelholms IP. Webbsändning hittar du här: https://play.staylive.se/angelholms-ff/l/3063