På onsdagen tog ÄFF sig vidare till Svenska Cupens gruppspel som äger rum i mars månad med tre gruppspelsmatcher som väntar för Di Gule. Vägen dit gick via Skövde och en komfortabel seger med 3-1 där Othman El Kabir blev tvåmålskytt och Jesper Björkman fick göra sitt första mål i ÄFF-tröjan. Nu väntar matcher mot bra motstånd och bra värdemätare inför Superettan 2014.

Men nu fokuserar vi på vår kamp i Superettan 2013, senast ÄFF spelade i Superettan föll man på bortaplan mot GAIS med 2-1 trots Junes Barnys drömmål. På lördagen väntar en ny match och tre nya poäng står på spel för vårt Ängelholm. Jönköpings Södra väntar hemma på Ängelholms IP och med en go känsla kommer ÄFF till matchen med fem segrar på de sex senaste matcherna och dessutom besegrade man Jönköping i vårens möte mellan lagen uppe i Jönköping där Di Gule gick segrande ur duellen med 4-2 efter ett hat-trick signerat Muamet Asanovski.

ÄFF har som bekant visat upp en fin form de senaste matcherna och har dessutom börjat få flytet med sig, främst med tanke på segern på övertid mot Landskrona som gav en rejäl fingervisning på hur stark moralen är i laget. Nu möter man ett Jönköping som ligger på tolfteplatsen i tabellen, d.v.s. den sista platsen som innebär nytt kontrakt i Superettan utan kvalspel. Men avstånden i tabellen är minimala, det skiljer endast åtta poäng mellan Ängelholm på åttonde plats och Örgryte på nedflyttningsplats. Därför är varje seger livsviktig för alla lag och en seger på lördag skulle ta ÄFF närmre toppen än botten.

Därför vill vi att staden Ängelholm sluter upp på lördag kl. 16:00 och stöttar vårt gula lag mot en seger över Jönköping!

ÄFF:s senaste tre matcher:
Skövde AIK (b), vinst 3-1 (Svenska Cupen)
GAIS (b), förlust 1-2
Landskrona BoIS (h), vinst 2-1

Jönköpings senaste tre matcher:
Torns IF (b), vinst 4-1 (Svenska Cupen)
Degerfors IF (h), vinst 4-1
Varbergs BoIS (b), oavgjort 1-1

Senaste tre mötena mellan ÄFF och Jönköping:
29/4-2013: Jönköping-ÄFF 2-4
26/9-2012: ÄFF-Jönköping 2-2
7/5-2012: Jönköping-ÄFF 2-2

Senaste startelvan för ÄFF (i Superettan), mot GAIS:
Matt Pyzdrowski – Mikael Dahlgren, Jakob Augustsson, Jesper Björkman, Filip Stenström – Rebin Assad, Björn Westerblad, Johan Eiswhold, Monday Samuel – Junes Barny, Robin Staaf

Senaste startelvan för Jönköping (i Superettan), mot Degerfors:
Nicklas Helgesson – Jesper Svensson, Karl Svensson, André Calisir, Victor Rönneklev – Daryl Smylie, Joakim Karlsson – Tommy Thelin, Michael Nanchoff, Victor Nilsson – Kenan Hajdarevic

Målskyttar i ÄFF 2013: Robin Staaf 8, Junes Barny 6, Muamet Asanovski 4, Martin Andersen 4, Andreas Karlsson 2, Monday Samuel 2, Andreas Grahm 1, Mikael Dahlgren 1, Björn Westerblad 1, Omid Nazari 1, Othman El Kabir 1, Johan Eiswhold 1.

Målskyttar i Jönköping 2013: Tommt Thelin 7, Aleksei Kangaskolkka 4, Robert Gojani 3, Victor Rönneklev 3, Daryl Smylie 1, André Calisir 1, Oskar Olsson 1, Dijan Vukojevic 1, Michael Nanchoff 1, Jesper Svensson 1.

Avstängningar: Joakim Karlsson och Daryl Smylie, Jönköping

Spelare som riskerar avstängning i ÄFF: Muamet Asanovski, Johan Eiswhold, Andreas Grahm, Omid Nazari, Matt Pyzdrowski, Mikael Dahlgren, Björn Westerblad och Robin Staaf.

Spelare som riskerar avstängning i Jönköping: Karl Svensson, Robert Gojani, Victor Rönneklev och Tommy Thelin.

Övriga matcher i omgång 20: Östersunds FK – GAIS, Ljungskile SK – IK Brage, Degerfors IF – GIF Sundsvall, Varbergs BoIS – Örebro SK, IFK Värnamo – Assyriska FF, Örgryte IS – Landskrona BoIS och Hammarby IF – Falkenbergs FF.

Domare Chris Johansen
Ass. domare 1 Casper Kristensen
Ass. domare 2 Magnus Vallerius, FALKENBERG
Fjärdedomare Niklas Andersson, MALMÖ

Väl mött på Ängelholms IP på lördag, avspark 16:00!